Misterul Zonei 51 continuă


Zona 51 a rămas mult timp un mister, însă în ultimii ani au început să apară dezvăluiri care au alimentat teoriile care s-au ţesut în jurul ei. O nouă structură de acolo, observată din satelit, pare a fi destinată unui alt proiect secret.

Pasionaţii de aeronautică au privit mereu cu fascinaţie Zona 51, având în vedere misterul ce a înconjurat această bază militară din deşertul Nevada, scrie news.com.au. Americanii testează acolo aeronavele de ultimă oră pe care le construiesc.

Mulţi cred că Zona 51 ar găzdui OZN-uri pe care ar fi pus mâna statul american. Câteva noi fotografii făcute din satelit arată că americanii ridică o nouă construcţie despre care nu se ştiu prea multe. Ceea ce s-a petrecut în trecut poate oferi indicii despre acest nou mister.

În 2007, atunci când SUA au tăiat din fondurile destinate apărării, în Zona 51 a fost ridicată o structură uriaşă. Informaţiile apărute atunci arătau că acolo ar fi fost testat un nou bombardier al Pentagonului, aparatul de zbor urmând să înlocuiască modelul B-2. Noul hangar e situat chiar la marginea întregului complex, aproape de pistă. El are o lăţime de 68,5 metri. O altă teorie susţine că de acolo ar putea fi lansat un atac supersonic în foarte scurt timp, ca urmare a unor ameninţări la adresa siguranţei naţionale a SUA.

Un astfel de avion supersonic de atac poate fi modelul SR-72, construit de compania Lockheed, el având capacitatea de a atinge o viteză incredibilă, aşa cum nu s-a mai văzut în trecut. Din Zona 51 ar putea fi trimise în misiuni speciale şi trupele de elită ale armatei americane, noua structură apărută putând servi inclusiv acestui scop.

Încărcarea unei aeronave care ar ajunge de acolo în zonele de conflict de pe planetă trebuie făcută în mare secret, departe de ochii inamicilor. Este aproape sigur însă că apropierea hangarului de pistă are rolul de a lansa orice avion fără ca sateliţii de spionaj să poată obţine prea multe informaţii despre activităţile secrete ale SUA. De asemenea, aparatele de zbor secrete pot intra astfel imediat la adăpost după ce se întorc din misiuni.


Citiţi şi:

Pentagonul pregătește «dronele negre»

Proiectele guvernamentale secrete din cadrul aşa-numitelor OPERAȚIUNI NEGRE (BLACK OPS.)

Robotul ucigaş, soldatul controversat

 

yogaesoteric
6 octombrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More