Moartea din cauze medicale. Conform statisticilor, sistemul medical este în prezent principala cauză de îmbolnăvire şi deces în Statele Unite!

 

Dr. Joseph Mercola este un cunoscut medic american, care s-a remarcat nu numai ca un promotor al vieţii sănătoase, ci şi prin criticile aduse instituţiilor americane responsabile de protecţia sănătăţii oamenilor. Ca şi alţi medici celebri, luptători pe câmpul de prevenire a îmbolnăvirii populaţiei – mult mai ieftină pentru oamenii obişnuiţi, dar păguboasă pentru industria medicală, farmaceutică sau agro-alimentară – a fost şi el ţinta atacurilor presei sau ale instituţiilor care ocrotesc interesele Sfântului Profit.

Dr. Mercola este autorul best-seller-ului Gripa aviară – marea păcăleală, precum şi al altor cărţi în care îi învaţă pe oameni cum să evite bolile şi să rămână sănătoşi tot restul vieţii. Site-ul său, www.mercola.com, este unul din cele mai cunoscute şi mai vizitate site-uri de sănătate de pe internet.

Dr. Mercola este adeptul unei alimentaţii echilibrate, bazată pe alimente naturale, nepreparate termic sau uşor prelucrate, şi recomandă evitarea laptelui pasteurizat, a îndulcitorilor artificiali, a sucurilor acidulate şi a conservelor de orice fel. În acelaşi timp, dr. Mercola este extrem de critic în privinţa folosirii în exces a medicamentelor şi a imunizărilor artificiale cu vaccinuri inutile şi periculoase. Radiografia sa lucidă făcută sistemului american de sănătate ar trebui să ne pună pe gânduri, deoarece propriul nostru sistem de sănătate începe să semene tot mai mult cu cel din Statele Unite.

În loc să crească gradul de sănătate al populaţiei, medicina americană face mai mult rău decât bine. Conform statisticilor, sistemul medical american este în prezent principala cauză de îmbolnăvire şi deces în Statele Unite!
Numărul de oameni spitalizaţi care manifestă reacţii adverse la medicamentele prescrise este de 2,2 milioane. Spitalele, care ar trebui să fie cel mai sigur mediu pentru bolnavi, sunt locul în care se capătă cele mai multe infecţii (unul din 9 pacienţi dezvoltă o infecţie intraspitalicească), între care cele mai alarmante sunt cele cu bacterii rezistente la antibiotice. Aceasta, deoarece anual sunt prescrise în mod inutil zeci de milioane de antibiotice pentru infecţii virale. Tot în spitale au loc şi cele mai multe erori medicale: numai în 2014 au fost raportate 440.000 de cazuri de malpraxis.

Medicina alopată a transformat Statele Unite într-o naţiune dependentă de medicamente: aproape 70% dintre americani iau cel puţin un medicament zilnic. Antibioticele, antidepresivele şi opioidele sunt în fruntea listei, iar 1 din 5 americani iau cel puţin un medicament utilizat în psihiatrie. Cei în vârstă primesc în medie 30 de reţete diferite anual şi iau zilnic 10-19 pastile. La rândul lor, copiii sunt îndopați cu medicamente şi vaccinuri. Această dependenţă crescută de medicamente nu numai că pune în pericol sănătatea naţiunii americane, ci şi o împovărează din punct de vedere financiar.

Cine face bani din aşa-zisa nevoie crescândă de medicamente farmaceutice? Gândiţi-vă: piaţa medicamentelor de sinteză a atins în 2014 o cifră de afaceri de aproape o mie de miliarde de dolari şi este în continuă creştere. Dar oare ne îmbunătăţeşte calitatea vieţii această dependenţă excesivă de medicaţie? Absolut deloc! 15.000 de omeni mor anual în Statele Unite din cauza opioidelor şi narcoticelor, care nu le-au adus niciun beneficiu terapeutic.

Chiar şi tânăra generaţie cade acum victimă pericolelor acestui sistem: într-un studiu recent, făcut pe 29 de state avansate economic, Statele Unite sunt pe locul 26 în ceea ce priveşte mortalitatea în rândul copiilor, urmate de Letonia, România şi Slovacia. În acelaşi studiu, Statele Unite se plasează pe primul loc la obezitatea infantilă, condiţie care-i va predispune pe copii la boli cronice în perioada adultă, cum ar fi: diabet zaharat, boli cardiovasculare, arterioscleroză, cancer.

Numărul de proceduri medicale şi chirurgicale ne-necesare realizate anual este de 7,5 milioane.
Numărul de persoane spitalizate anual în mod inutil este de 8,9 milioane.
Conform datelor obţinute de Institutul de Îmbunătăţire a Stării de Sănătate, numărul culpelor medicale este estimat la peste 40.000 zilnic.
Unul din 7 beneficiari ai sistemului de sănătate Medicare care este internat va suferi în urma tratamentului primit în spital.

Se estimează o cifră anuală de 450.000 de cazuri de reacţii adverse la medicamente, care ar putea fi prevenite. Cel puţin 106.000 de persoane mor anual din cauza acestor reacţii. Doar 6% dintre reacţiile adverse la medicamente sunt identificate corect. Restul sunt considerate simptome ale unor boli noi, conducând la prescrierea altor medicamente şi la proceduri medicale inutile, crescând astfel riscul de deces al pacientului. Costurile pentru societate ale reacţiilor adverse la medicamente sunt estimate la peste 136 de miliarde de dolari anual, mai mari decât costul total al tratării diabeticilor sau al celor cu afecţiuni cardiovasculare.

Reacţiile adverse la medicamente provoacă probleme de sănătate la 1 din 5 pacienţi internaţi. Motivul pentru care în Statele Unite există atât de multe reacţii adverse la medicamente este faptul că se prescriu şi se iau foarte multe medicamente concomitent. Multor pacienţi li se recomandă medicamente ale căror substanţe interacţionează unele cu altele, dând reacţii severe atunci când sunt combinate. S-a atins punctul de saturaţie cu medicamentele prescrise pe reţetă.

S-a ajuns în situaţia în care fiecare mostră de apă testată conţine cantităţi măsurabile de deşeuri de la medicamente. Tonele de medicamente utilizate pe animalele crescute în ferme, care intră ulterior în pânza freatică şi în toate apele din jur, dau rezistenţă la antibiotice unei game largi de germeni patogeni, aceştia regăsindu-se în apa de la robinet.

În anul 2009, în Statele Unite au fost eliberate 3,68 de miliarde de prescripţii medicale, aceasta însemnând în medie aproape 12 reţete pe cap de locuitor. La fiecare vizită, specialiştii prescriu mai mult de două medicamente, însă doar 89% dintre pacienţii înscrişi în programul Medicare îşi iau zilnic medicamentele recomandate. 45% iau 5 sau mai multe reţete de foarte mult timp şi aproape 54% iau medicamente prescrise de mai mult de un medic.

Statele Unite ale Americii se situează pe locul 49 în lume în ceea ce priveşte speranţa de viaţă, în coborâre de pe locul 24 în 1999. Potrivit datelor publicate în 2009 de Banca Mondială, Statele Unite este cu 41 de locuri înaintea altor ţări în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă. Rata mortalităţii la persoanele cu vârste cuprinse între 45 şi 64 de ani, care şi-au luat medicamentele corect (adică aşa cum au fost prescrise), a crescut la 90% în doar 5 ani.

Sistemul de sănătate american este orientat spre tratarea afecţiunilor şi a bolilor, nu spre prevenirea lor. Judecând după sumele cheltuite în sectorul de sănătate, Statele Unite ar trebui să fie cea mai sănătoasă ţară din lume, cu cel mai bun sistem medical disponibil. Dar nu este aşa, deoarece liniile directoare ale politicii de sănătate sunt:
– accentul pe boală şi tratament, şi nu pe sănătate, starea naturală de bine şi prevenţie, acestea fiind înlocuite de strategiile ultrasofisticate de marketing, utilizate de industria farmaceutică;
– fraudă, atât în cazul medicilor, cât şi al furnizorilor, incluzând aici industria farmaceutică;
– proceduri medicale, medicaţie, spitalizare şi investigaţii inutile;
– culpe medicale, infecţii căpătate în spital şi erori chirurgicale sau ale aparaturii.

Medicina modernă nu mai este demult orientată către sănătate. Este o industrie a bolii orientată spre profit, care nu poate supravieţui decât dacă milioane de oameni se îmbolnăvesc şi rămân în această stare. Este o industrie care nu ia în considerare aspectele vitale ale sănătăţii, cum ar fi:
– legătura dintre stres şi scăderea imunităţii organismului;
– faptul că alimentele procesate, alcoolul şi exerciţiul fizic insuficient sunt reţete sigure pentru boală;
– expunerea la sutele de toxine din mediul înconjurător sau din alimente are o legătură directă cu bolile de care suferă oamenii.

Americanilor li se spune să nu stea la soare. Consecinţa: peste 50.000 de oameni mor anual de cancer din cauza faptului că nu se expun suficient la soare.
Marketingul înşelător a schimbat obiceiurile alimentare. Astfel, 90% din banii pe care-i cheltuiesc oamenii pe hrană se duc pe alimente super-procesate, nesănătoase. Dacă medicii nu-şi vor schimba accentul pe ceea ce trebuie făcut pentru a se păstra starea de sănătate – exerciţiu fizic şi nutriţie corectă – nu se va vedea nicio modificare în statisticile sistemului de sănătate.

Având în vedere cheltuielile enorme, ar trebui ca în SUA să fie cea mai bună medicină din lume. Ar trebui să se înregistreze o scădere a numărului de îmbolnăviri, prin prevenirea bolilor. Cu toate acestea, analizele şi rapoartele arată contrariul.

Este timpul să se treacă la acţiune: să se oprească bombardarea trupului cu intervenţii medicale riscante şi oamenii să se bucure de un trup sănătos şi în formă, care este rezultatul unui trai echilibrat şi modest.
Este timpul ca fiecare să îşi ia sănătatea în propriile mâini.


Citiţi şi:

Medicina occidentală este medicina lui Rockefeller

Industria farmaceutică (I). De la imaginea de sprijin al sănătăţii oamenilor la… realitate

Zece dezvăluiri şocante despre industria farmaceutică americană
 

 

yogaesoteric
25 ianuarie 2018

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More