Moda la PARIS: spionaţi-vă şi turnaţi-vă unii pe alţii!

Acesta este îndemnul adresat de autorităţi locuitorilor Parisului

un articol de Angela Anghel

„Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi” este un precept care în zilele noastre tinde să fie tot mai mult înlocuit cu „spionează-ţi aproapele şi toarnă-l imediat ce bănuieşti că iese din turmă”. Aşa înţeleg de exemplu autorităţile franceze să controleze viaţa fiinţelor umane. În Franţa, cruciada împotriva spiritualităţii a depăşit orice limită. Autorităţile franceze duc deja de mai multă vreme ceea ce chiar ele numesc „o luptă” împotriva tuturor celor care au curajul să trăiască conform cu propriile convingeri. Sub pretextul salvării cetăţenilor din „ghearele sectelor periculoase” se fac acţiuni din ce în ce mai aberante, care aduc prejudicii mult mai grave libertăţilor şi drepturilor fundamentale ale oamenilor decât ar fi putut aduce vreodată comportamentele aşa-ziselor secte. 

Una din cele mai cutremurătoare acţiuni a avut loc recent, în luna martie 2005. Pe străzile Parisului au fost împărţite pliante care îi asmuţeau practic pe parizieni asupra „sectelor şi mişcărilor spirituale”. Poate vă veţi întreba cine hotărăşte şi pe ce bază că este vorba de  o sectă, cum se diferenţiază aceasta de o mişcare spirituală şi de ce acum sunt puse alături? În Franţa în rândul „sectelor” sunt incluse până şi micile comunităţi agricole care se auto-întreţin din cultivarea pământului. 

Pliantele respective conţin incitări uluitoare şi scandaloase, demne de vremurile Inchiziţiei sau Gestapo-ului. Faptul de a-ţi denunţa prieteni, rude sau colegii faţă de care ai suspiciuni că ar face lucruri pe care majoritatea oamenilor nu le mai fac, este prezentat ca o puternică dovadă de spirit civic. Printre comportamentele „periculoase” ce ar putea trezi suspiciunea altora se numără (cei care nu au citit încă „Protocoalele Maeştrilor Francmasoni” vor fi poate uluiţi)  până şi faptul de a-ţi dedica timpul lecturii sau de a avea idei diferite de cele cu care suntem îndoctrinaţi de mici prin învăţământul de masă. În acelaşi pliant apare pe verso şi o…. HARTĂ, construită încă din 2002, a „sectelor şi mişcărilor spirituale” de pe teritoriul Parisului. Harta reprodusă pe pliant păstrează în mod ridicol menţiunea „confidenţial”, proabil ca să creeze impresia că ea conţine date importante şi care nu sunt accesibile oricui.

Acţiunea demarată de d-na Anne Hidalgo, prim adjunct al primarului Parisului  a fost criticată de Centrul de Informare şi Consultanţă privind Noile Mişcări Spirituale care se întreabă într-un articol publicat pe site-ul  www.sectes-infos.net: „Va exista în curând oare şi o lege care să  îi sancţioneze pe adepţii practicilor denunţate? Sau îi vom arunca în închisoare pe non-conformişti, aşa cum deja se face în unele ţări?[…] Este clar că argumentul “sectelor periculoase” scoate la iveală astăzi ceea ce se ascundea de mult: dorinţa de a persecuta fără discernământ orice mişcare spirituală. Acest lucru este vizibil chiar în titlul acestei hărţi (din moment ce bisericile oficiale nu sunt menţionate, înţelegem că ele şi-au pierdut orice caracter spiritual). […] Faptul de a oferi publicului larg localizarea “sectelor” ca şi cum ar fi vorba de terorişti periculoşi şi în plus de a face acest lucru în mod arbitrar şi contrar oricărui spirit democratic este o incitare la violenţă şi la ură”.

Bineînţeles că o astfel de instigare din partea unor oficialităţi nu a trecut neobservată. S-a ajuns până la sesizarea Comitetului olimpic, care în această perioadă votează în ce oraş se vor ţine Jocurile Olimpice din 2012, printre candidaţi aflându-se şi Parisul. Protestatarii se întrebau pe bună dreptate ce se va petrece în situaţia în care Olimpiada s-ar ţine la Paris. Mulţi sportivi sunt vegetarieni, şi unii dintre ei practică meditaţia pentru a-şi îmbunătăţi performanţele. Li se va interzice oare accesul în oraş pe motiv că sunt „sectanţi”?

În urma numeroaselor proteste, d-na Hidalgo şi Primăria Parisului au început să dea înapoi, căutând să dezmintă că ar avea vreo legătură cu acest pliant.  S-au străduit astfel să îl prezinte ca pe o încercare din partea „sectelor” de a discredita municipalitatea! O asemenea variantă este cu atât mai absurdă cu cât aşa zisele secte nu ar fi putut împărţi respectivele pliante chiar în interiorul primăriilor de sector şi nici nu ar fi putut determina crearea Comitetelor de iniţiativă şi acţiune destinate printre altele luptei împotriva pericolului sectelor. În plus, conţinutul pliantelor este identic cu declaraţiile d-nei Hidalgo publicate pe site-ul Primăriei şi cu lista de „semne” după care poate fi reperat un „sectant” publicată de A.D.F.I. (Asociaţia pentru apărarea familiei şi individului). 

Citiţi şi vă minunaţi! Iată ce conţine faimosul pliant!AJUTAŢI PRIMĂRIA PARISULUI SĂ SCAPE ORAŞUL DE SUB IMPERIUL SECTELOR ŞI PRIN ACEASTA SĂ NE SALVEZE COPIII ŞI PE TOŢI CETĂŢENII PARIZIENI
.

 

Este posibil ca în anturajul dumneavoastră sau în familie să existe o persoană cu comportament non-conformist, vegetarian, mistic, care se tratează cu mijloace naturale, preocupată de metafizic, de sensul vieţii, având multe relaţii. A.D.F.I.(Asociaţia pentru apărarea familiei şi individului n.n.) a trimis o listă cu simptomele care vă pot confirma îndoielile:

– Modificarea comportamentului
– Ţinuta vestimentară
– Sfera de interese
– Călătorii în Franţa sau în străinătate
– Întâlniri în timpul săptămânii sau în week-end
– Numeroase apeluri telefonice
– Multe scrisori sau e-mailuri
– Mult timp petrecut în lectură sau meditaţii
– Regim alimentar. Există tabu-uri sau puternice restricţii? Prescripţii de suplimenţi nutritivi sau de alt tip? Tratamente subsidiare?
– Refuzul ştiinţei:  persoana are alte explicaţii privind ştiinţa, viaţa, mecanica fizică sau biologică decât cele învăţate în şcoală?

Dacă persoana manifestă mai multe din aceste simptome [n.n. observaţi cuvântul utilizat, de parcă ar fi vorba de o boală], nu ezitaţi să semnalaţi acest lucru primăriei sectorului  în care locuiţi pentru a o ajuta să iasă din ghearele sectei din care face parte.

Ce măsuri trebuie luate? Constituirea unui dosar

– Notaţi numele, adresele şi numerele de telefon ale persoanelor ce au legătură cu persoana suspectată
– Ţineţi un jurnal al evenimentelor privind persoana suspectată
– Observaţi-i lecturile, vocabularul, programul, numele şi prenumele celor care constituie anturajul persoanei suspectate.


Municipalitatea Paris şi C.I.C.A.
Lupta contra acţiunilor grupurilor sectare este la ordinea zilei

Primăria arondismentului 18 invită asociaţiile şi cetăţenii să participe la un C.I.C.A (Comitet de iniţiativă şi consultanţă al sectorului) miercuri 30 martie 2005 la orele 19, în prezenţa lui Daniel Vaillant şi a Annei Hidalgo, prim adjunct al primarului Parisului, pentru a prezenta acţiunea condusă de municipalitatea pariziană şi de asociaţiile specializate şi a aborda mijloace concrete de luptă contra acţiunilor grupurilor sectare.

Municipalitatea Parisului s-a angajat cu hotărâre contra dezvoltării sectelor, prin crearea unei reţele de supraveghere municipală, demararea unor acţiuni de informare şi prevenire a publicului. Şi o susţinere a asociaţiilor în care se lucrează în condiţii adesea dificile contra pericolulului pe care îl reprezintă mişcările sectare, în particular pentru tineri dar şi pentru cei mai slabi.

Lupta contra derivei sectare este problema tuturor. Ea cere mobilizarea forţelor publice şi a asociaţiilor dar şi a cetăţenilor a căror vigilenţă este adesea pusă la grea încercare de prozelitismul grupurilor care ascund adevărata lor natură propunând activităţi în domeniul peri-şcolar, sportiv, cultural, social sau chiar sanitar.”  

Vă recomandăm să mai citiţi:

Sectă, un cuvânt capcană 

O nouă Inchiziţie?

Eticheta SECTĂ  se lipeşte uşor

Harta Parisului cu „sectele şi mişcările spirituale” marcate o găsiţi la adresa http://www.coordiap.com/enq41.htm .

yogaesoteric

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More