Momente de intimitate ulterioare actului amoros

Cuvintele şi gesturile care urmează imediat întâlnirilor amoroase sunt prelungiri ale acestuia. Pe fondul intimităţii create, ele vor aprofunda foarte mult comunicarea dintre cei doi. Aceasta deoarece emoţiile şi trăirile care apar după un joc erotic sunt, de cele mai multe ori, de o foarte mare importanţă în viitorul relaţiei.

De obicei, femeile sunt cele care resimt cel mai acut nevoia unui postludiu atent şi plin de afecţiune, remanenţa trăirilor lor fiind mai mare decât cea bărbatului. A întrerupe într-un mod abrupt o întâlnire amoroasă doar pentru că sună telefonul sau bate cineva la uşă poate fi resimţit de o femeie ca o adevărată suferinţă. De aceea ea are nevoie să fie ţinută în braţe, să fie dezmierdată şi să i se şoptească cuvinte frumoase la ureche după o fuziune erotică, căci astfel se va simţi mai satisfăcută şi mai iubită, într-o ambianţă afectivă, dincolo de jocul amoros propriu-zis. Bineînţeles, acest aspect nu trebuie neglijat, nici în cazul bărbatului.

Uneori şi bărbatul, deşi nu mărturiseşte de fiecare dată, este foarte sensibil şi are nevoie de multă atenţie. Nu îi place să se simtă neglijat şi mai ales nu îi place să se simtă doar instrumentul de satisfacere a femeii. El este iubitul ei. Ea este iubita lui. Iar acest lucru trebuie să îl simtă fiecare de la celălalt.

A realiza o trecere firească de la voluptatea actului sexual către acţiunile obişnuite presupune o adevărată artă. Altfel, o trecere bruscă, fără un postludiu adecvat, poate produce frustrări de ordin emoţional-afectiv chiar dacă actul în sine a fost satisfăcător.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More