Momente penibile la europenele de patinaj artistic: Fermierul transsexual în vârstă de 59 de ani ales de Finlanda pentru ceremonia de deschidere a căzut după 23 de secunde

Pe vremea romanilor, Cezarii ofereau pâine și circ gloatelor pentru a le distrage atenția și a le ține în frâu. Acolo, la Circul Roman, gloata își revărsa năduful și ura asupra gladiatorului învins, uitând, de fapt, cine era vinovatul pentru tragedia vieții sale.

După mai mult de două mii de ani nu s-a transformat nimic în această privință. Cezarii moderni ai imperiilor continuă să facă la fel, cu diferența că astăzi avem din ce în ce mai mult circ și mai puțină pâine. Nici gloatele nu s-au transformat. Doar Arena Romană s-a diversificat numindu-se azi stadion, piscină sau patinoar.

Gloatele romane nu plăteau intrarea spre deosebire de gloatele moderne care dau bani buni pentru un bilet și sunt supuse la intrare la tot felul de percheziții și restricții, pe banii lor. Doar ura și năduful rămân aceleași.

Finlanda a fost gazda campionatului european de patinaj artistic, în perioada 25-29 ianuarie, iar cu ocazia ceremoniei de deschidere, i-a dat ocazia unui bărbat îmbrăcat în rochie să patineze pe gheață.

Minna-Maaria Antikainen, un fermier în vârstă de 59 de ani care se crede femeie și care a început să practice patinajul artistic la vârsta de 50 de ani, a avut privilegiul de a prezenta țara gazdă, Finlanda, la deschiderea Campionatelor Europene de patinaj artistic Espoo 2023. Numai că „performanța” nu a durat nici 25 de secunde, bizarul personaj căzând și având nevoie de ajutorul unei patinatoare pentru a se ridica.

Conform federației europene de patinaj artistic, ceremonia de deschidere s-a bazat pe tema „Fii tu însuți”, iar federația finlandeză de profil „a promovat importanța egalității și a diversității”.

Directorul executiv al Asociației finlandeze de patinaj artistic, Outi Wuorenheimo, l-a lăudat pe patinatorul transgender drept o altă victorie pentru diversitatea în acest sport.

Patinajul artistic este un sport foarte conservator, cu diverse reguli stricte. În competițiile internaționale, perechile de patinaj de același sex nu sunt permise și nu există nicio categorie pentru patinatorii non-binari. Sper că fiecare țară va începe să lucreze pentru egalitate și diversitate în domeniu. Vrem să schimbăm lumea patinajului artistic, să arătăm că să vorbești despre greutatea unui patinator nu este indicat să fie prioritatea numărul 1, iar sportivii musculoși și sănătoși pot reuși și ei la cel mai înalt nivel. Este important să avem în competiții patinatori cu aspect diferit, de diferite dimensiuni”, a exclamat Wuorenheimo.

Conform antrenoarei Helena Tienhaara, Minna-Maaria Antikainen se definește drept „o femeie de gen neutru”.

Jalnicul spectacol a fost criticat intens pe rețelele de comunicare virtuală, internauții catalogându-l drept o „lipsă de respect față de patinatorii care au petrecut ani de zile arătându-și efortul și munca tenace în acest sport. Lor nu li s-a dat ocazia să participe la această ceremonie.”

Un patinator stângaci care cade și necesită intervenția celorlalți patinatori pentru a se ridica, plus fizicul lui l-au adus în centrul ridicolului”, spune altcineva.

Utilizatorii de internet se întreabă de ce organizatorii acestui eveniment, care a fost difuzat în întreaga lume, au oferit acest spectacol jenant.

Campionatele Europene de patinaj artistic au avut loc în Finlanda, între 25 și 29 ianuarie.

Citiți și:
Helmuth Duckadam, unul dintre cei mai mari sportivi români: Ne mâncăm între noi, ne sfâșiem! Unde vrem să ajungem? Suntem o țară care execută niște ordine
Jocurile video vor fi recunoscute prin lege ca sport oficial și în România

 

yogaesoteric
19 martie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More