Mult rău a făcut Iohannis României! (IV)

 

Citiţi a treia parte a articolului 


Îl întreb pe Klaus Werner Iohannis: în condițiile pe care le-a impus românilor, cum pot protesta cei conștienți, care au evitat imbecilizarea, împotriva unui președinte corupt, trădător și ticălos, împotriva unui guvern corupt, trădător și ticălos?

Ca de obicei, și acum poporul a băut șampania prin reprezentanții lui. Să ne întoarcem la afaceri. România nu a dus niciodată lipsă de băieți isteți, în toate domeniile, în orice împrejurare (război, socialism, revoluție, criză).

Pe scurt: cu câteva zile înaintea stării de urgență, Oficiul Național de Achiziții Centralizate a lansat procedura pentru achiziția publică de echipamente de protecție, respectiv combinezon, vizieră, mască tip FFP2 și tip FFP3. Viggo Fashion a cumpărat 1.750.000 de viziere din China cu 0,5 dolari bucata, iar ONAC a fost de acord să i le cumpere cu 3,12 dolari. Pe 2 aprilie, ONAC a lansat o nouă licitație pentru achiziționarea de viziere pe care a câștigat-o tot Viggo cu același preț: 16 lei fără TVA pe bucată. Și cantitatea a fost identică: 1.750.000 de viziere, care era necesar să fie livrate în 17 zile.

Ilegalitățile curg ca un fluviu sub această guvernare.

Firma Tehnoplus Medical aparține omului de afaceri Octavian Niculescu. România TV spune că unele surse judiciare susțin că acesta este denunțătorul Sorinei Pintea – nu stiu, nu am văzut dosarul, dar am citit și alte variante. Însă nu asta este important, important este faptul că la data de 5 mai 2017, Banca Mondială a exclus firma de la licitații pentru acuzații de corupție. Este adevărat, excluderea a fost pentru doi ani, care au și trecut, iar în cauză, pe motiv de urgenţă, nu a fost licitație ci încredințare directă. Și așa, o firma acuzată de practici incorecte în afaceri, a primit de la Ministerul Transporturilor 3,5 mil. euro.

Cazul a fost reluat și de un alt post TV, care a adus în discuție și o altă firmă, Ducos Trading, care aparţine unor foști parteneri de off-shore cu Adrian Streinu Cercel (cum se leagă lucrurile în România!) şi care a încheiat contracte în valoare de aproape 9 mil. euro. Printre altele, Ducos Trading a livrat și 1,2 mil. măști importate din China, repartizate la 113 spitale din ţară, care ulterior s-a constatat că sunt periculoase, astfel încât au fost retrase.

Altă ilegalitate, de data aceasta a Ministerului Învăţământului. Monica Anisie anunța la data de 19 mai o licitație pentru măști care să fie atribuite elevilor în vederea examenelor de capacitate și de bacalaureat (am auzit la radio că fiecare a primit câte două pentru fiecare zi). Pe 22 mai ministreasa anunța anularea licitației, iar în ziua de 25 mai era postată o nouă ofertă, pentru 17.000.000 măști(!) în valoare de 10 mil. euro, cu precizarea: „Ținând cont de urgența realizării achiziției, propunem ca termenul limită de depunere a ofertei să fie în aproximativ 4 ORE de la data transmiterii invitației de participare”.

Se mai petrec și situaţii bizare: o anchetă pe această temă, asumată sub pseudonim dar semnată la final din prostie cu numele real, care a dispărut de pe internet, însă care a reapărut, sub semnătura autorului (un apropiat al DNA), când și-a dat seama că postarea a fost salvată iar el făcuse prostia să se deconspire.

Se spune că DNA investighează achiziții în valoare de 140 mil. euro legate de coronavirus. Frumos, dar cum să aresteze „DNA-ul meu” pe cei din „guvernul meu”? Iată articolul care ne arată nu numai încrengături dar și câţi bani a primit (ca să îi risipească) Unifarm. Câteva din informațiile aduse de articol (unele deja menționate):
„În primă instanță, Unifarm a cheltuit rapid 70 de milioane de lei, iar apoi i s-a dat un credit de 1,15 miliarde de lei de la Eximbank, din care a cheltuit deja 600 de milioane de lei, cam jumătate din suma garantată de către stat.
– 2,2 milioane de măști achiziționate la un preț dublu de Unifarm, prin doi intermediari, importator fiind firma soției unui fost ofițer SRI;
– 1,2 milioane de măști de la un producător de pamperși din China, aduse la Unifarm printr-o firmă ai cărei acționari au avut afaceri offshore cu dr. Streinu-Cercel. Măștile au fost declarate neconforme de către UE și a fost necesar să fie retrase, în ciuda faptului că au costat 18 lei pe bucată, un preț de măști profesionale, pentru personalul medical.
– Izolete la preț de 80.000 de lei bucata, practic prețul unui automobil. Când Unifarm a încercat să le ofere Ministerului Sănătății, în urma unei licitații despre care Libertatea a scris că a fost aranjată în favoarea Unifarm, oficialii din MS și-au dat seama că ele nu pot fi cumpărate nici măcar într-o achiziție cu dedicație, pentru că e prea mult.”

Europa Liberă făcea topul primilor 10 laureați ai licitațiilor directe: 1. DNS Birotica și Direct Distribuție Birotică, 2. Alpha Ned 2000 Exim, 3. Neramo Distribution, 4. Sanrotex Trading, 5. Luan Vision, 6. Demoteks Medical, 7. Dentstore, 8. NHB Berteea, 9. Three Pharm și 10. 4 Brands.

Citiţi a cincea parte a articolului

Autor: Dan Cristian Ionescu


Citiţi şi:

Măștile faciale au un scop: simbol al obedienței vizibile public

Criza pandemiei: marele transfer al bogăției

 

yogaesoteric
11 septembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More