Viktor Orban: Există un trend în politica internațională, al cărui scop este distrugerea țărilor și guvernelor naționaliste…


… și contopirea acestora într-un imperiu global

Premierul ungar Viktor Orban spune că nu știe dacă „să râdă sau să plângă” când guvernul său conservator este criticat de țări liberale din vest, unde „statuile sunt dărâmate, iar războaiele bandelor criminale se poartă în stradă”.

„Imperialismul liberal domnește în vestul Europei, iar aceste țări încearcă să își impună vederile asupra țărilor care gândesc altfel. Democrații americani și adesea curțile europene sunt implicate în astfel de demersuri,” a spus Orban, făcând referire la o decizie recentă a curții UE conform căreia reglementările ungare care le cer ONG-urilor lui George Soros să fie transparente în ceea ce priveşte fondurile primite, sunt ilegale.

„Există un trend în politica internațională, al cărui scop este distrugerea țărilor și guvernelor naționaliste și contopirea acestora într-un imperiu global, și este finanțat de oameni de afaceri avuți care se văd drept entități supranaturale”, avertizează Orban.

Orban și-a amintit de tinerețea petrecută în comunism, povestind că pe atunci, cuvântul „Vest” nu avea decât conotații benefice.

„Auzeam propaganda comunistă cum că în America, negrii erau bătuți, și eram siguri că este o glumă. Sau că în America tinerii se drogau cu Coca-Cola. Cam astea erau singurele critici pe care le auzeai la adresa vestului.”

Acum, 30 de ani mai târziu, Orban și restul Europei de Est și-au cam modificat părerea.

„Un val de violență a măturat aceste țări. Statuile sunt dărâmate”, a observat Orban, făcând referire la noul trend din America (și Marea Britanie) în care statuile lui Churchill, Washington, Jefferson (plus alte o mie de capete încoronate și nume care au modelat istoria) au fost dărâmate și vandalizate de protestatari violenți, deoarece ar avea conotații rasiste.

„Mai mult, acum gang-urile criminale au început să se bată în plină stradă în țările din Europa de Vest,” a mai spus Orban, referindu-se la o înregistrare care a circulat pe internet, în care sunt surprinse o bandă de ceceni și una de algerieni luându-se la bătaie pe străzile orașului franțuzesc Dijon.

„Mă tot uit la țările astea care insistă să ne trimită nouă mesaje despre cum să ne trăim viețile și să ne guvernăm țările și nu ştiu dacă ar fi mai potrivit să plâng sau să râd”, a remarcat sec Orban.

Citiţi şi:

Viktor Orban către ONU: «Dacă nu ne puteți ajuta, dați-vă la o parte!»Globalizarea ca ultimă și tâmpă utopie

 

yogaesoteric
10 septembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More