Ne îndreptăm către un salt de conştiinţă la nivel planetar (I)

 de Marvin Atudorei
 

În ultimele decenii, o serie de observaţii perfect corelate, ce provin din mai multe domenii ale ştiinţei, indică din ce în ce mai clar că la nivelul structurii fiziologice a fiinţei umane au început să se producă anumite modificări. Este vorba despre modificări ale funcţionării creierului şi chiar ale moleculei de ADN, cea care conţine informaţia de bază necesară vieţii. Aceste transformări se fac resimţite atât prin apariția a tot mai multe ființe ce manifestă anumite capacităţi extraordinare, latente ale psihicului uman, cât şi – într-un sens mai larg –, prin ceea ce se constată a fi o trezire a conştiinţei colective către o nouă atitudine asupra vieţii în toate aspectele ei, inclusiv în sfera socială.

 

Vă vom prezenta în cele ce urmează câteva elemente semnificative care ilustrează în mod concret obiectivitatea acestor transformări care se află în plină desfăşurare.  

În data de 11 martie 1979 ziarul chinez „Sichuan Daily” a făcut cunoscut cazul unui băiat de 12 ani, care avea certe puteri paranormale. De exemplu, având ochii legaţi, băiatul pe nume Tang Yu, putea să vadă foarte bine cu urechile. Sau, dacă i se dădea o foaie de hârtie împăturită, pe care fusese scris un text pe care nu îl cunoştea, el o apropia de o ureche şi apoi spunea fără greşeală tot acel text (simple litere sau chiar poezii întregi). Dar capacităţile sale nu se opreau la numai atât. El mai putea, printre altele, să ştie perfect dintr-o altă cameră ce cărţi de joc erau selectate de pe o masă, fără a intra în acea cameră. Reporterul Zhang Naiming şi apoi mai mulţi cercetători au verificat capacităţile băiatului printr-o mulţime de teste şi au rămas complet uimiţi de corectitudinea percepţiilor sale. Ca urmare, cazul lui Tang Yu a fost rapid popularizat prin intermediul ziarelor din toată China. Însă acesta a fost doar începutul.

Datorită articolelor publicate în întreaga ţară, mii de alţi copii care aveau puteri paranormale asemănătoare, s-au prezentat la diverse centre pentru a fi şi ei testaţi. Unii dintre ei puteau vedea cu urechile, alţii cu limba, cu nasul, cu axilele, cu părul, cu mâinile sau cu picioarele. Multitudinea de cazuri ce au devenit cunoscute a căpătat proporţiile unui fenomen de senzaţie. Puterile paranormale extraordinare ale acestor copii au început să fie mediatizate în întreaga lume.

La finalul anului 1984, câţiva redactori ai cunoscutei reviste americane OMNI au mers în China pentru a verifica autenticitatea fenomenului. După cum au relatat chiar ei, s-au dus acolo convinşi că totul nu este decât o farsă a chinezilor. Au fost întâmpinaţi cu amabilitate şi li s-a permis să realizeze mai multe experimente concepute chiar de ei înşişi, pentru a se evita orice eventual truc de genul camerelor ascunse, semnale morse sau altceva. La aceste experimente au asistat şi reporterii unei reviste ştiinţifice foarte serioase din Shanghai, Nature Magazine. Într-unul dintre aceste experimente, care s-a făcut cu aproximativ 100 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, reporterii rupeau o pagină oarecare (pe care nici ei nu o ştiau), dintr-o carte aleasă aleator, mototoleau pagina în pumn şi îi întrebau pe respectivii copii ce scrie pe foaie. Ei bine, acei copii erau capabili să redea cuvânt cu cuvânt tot textul de pe ambele feţe  ale paginii. În cadrul altor experimente, copiii erau capabili să vadă  prin zid într-o cameră alăturată sau chiar să redea cu precizie informaţii din cărţile (pe care nu le cunoşteau) din biblioteca din acea cameră alăturată. Redactorii de la OMNI au fost uluiţi, iar în luna ianuarie a anului 1985 au publicat un articol despre evenimentele la care au asistat.

Bineînţeles, fenomenul copiilor paranormali din China a stârnit în anii ’80 un uriaş interes în toată lumea, ceea ce a făcut ca şi alţi cercetători să meargă la faţa locului pentru a se convinge. Doi dintre aceştia, Paul Dong şi Thomas E. Raffill au publicat în anul 1997 o carte intitulată China’s Super Psychics. În această carte au relatat şi ei evenimentele la care au fost martori în legătură cu copiii paranormali din China, pe care i-au denumit „copiii EHF”, adică „Extra High Functioning”. Autorii descriu că au avut şansa să fie primiţi în anul 1992 la o întâlnire a directorilor executivi din industria americană a petrolului, organizată la Institutul Tianjin de Ştiinţă a Corpului Uman. Demnitarilor americani li s-a acordat privilegiul de a fi martori la anumite fenomene extrasenzoriale la care foarte puţini occidentali avuseseră acces până atunci. Unul dintre cazurile relatate în carte este cel al unei fetiţe de şase ani pe nume Yao Zheng, care s-a aşezat în faţa unor boboci de flori care mai aveau multe zile sau poate chiar săptămâni până să înflorească. După ce s-a rugat timp de un sfert de oră, fetiţa a spus „Gata, acum” şi toţi bobocii au înflorit sub ochii privitorilor. Un alt caz relatat este cel al unui copil care a reuşit să teleporteze mai multe pastile dintr-o sticluţă, fără a o deschide şi chiar fără a se apropia de ea la mai puţin de o jumătate de metru. Paul Dong şi Thomas Raffill au mai descris că au asistat la experimente ştiinţifice controlate în care unii copii au putut face anumite obiecte să plutească în aer, prin puterea minţii lor. Alţii au putut muta obiecte din şi în containere sigilate. Au fost şi doi copii care, spre stupefacţia asistenţei, au putut trece printr-un perete solid. Cartea celor doi autori descrie multe alte experimente care par să fie fapte incredibile de magie. Însă totul a fost riguros documentat ştiinţific, după multiple criterii. Să menţionăm că au mai fost făcute investigaţii, care apoi au condus la publicarea unor articole, şi de către prestigioasele reviste ştiinţifice Science News sau Nature. Studiile efectuate nu au putut explica fenomenul, dar au confirmat că el este absolut real. În orice caz, toate statisticile publicate au indicat că aceşti copii apăreau în numere din ce  în ce mai mari.

După anul 1984 guvernul chinez a luat cercetarea acestor cazuri foarte în serios. Cercetarea a început să fie sponsorizată de către guvern şi să se desfăşoare în şcoli şi centre speciale, larg răspândite în întreaga ţară. Până în anul 1997 fuseseră recunoscuţi şi înregistraţi peste 100.000 de copii cu asemenea capacităţi. După anul 1997 guvernul chinez a devenit însă foarte secretos cu privire la acest gen de informaţii şi nu au mai fost raportate niciun fel de date, dar diferite estimări arată că numărul acestor copii a înregistrat o creştere continuă.

Fenomenul este chiar şi mai amplu pentru că astfel de copii nu au apărut doar în China, ci au fost semnalaţi în toată lumea. Au fost înfiinţate şcoli şi institute speciale pentru studierea lor şi în Mexic, în Rusia, în SUA etc. Rezultatele cercetărilor nu sunt însă oferite publicului şi de aceea destul de puţină lume a auzit câte ceva despre asemenea centre. Unul dintre cei care a popularizat neoficial acest gen de informaţii este Drunvalo Melchisedek, un cunoscut cercetător şi scriitor, care a lucrat printre altele la Institutele de cercetare parapsihologică Berkeley sau Monroe din SUA.  Chiar dacă fenomenul în ansamblu este puţin mediatizat, cazuri izolate de astfel de copii au făcut senzaţie, în mod sporadic, pe la emisiunile de ştiri din toată lumea. Şi în România mai aflăm uneori pe la televizor că apar copii cu puteri paranormale. În anul 2010, de exemplu, a fost făcut cunoscut cazul unui băiat de 10 ani, dintr-un sat din Maramureş, care doar cu puterea minţii putea muta obiecte destul de mari (cum ar fi televizorul), putea sparge orice obiect din sticlă sau putea face să plouă în casă. Ştirile au prezentat însă totul ca pe o ciudăţenie.

Unul dintre indiciile clare că ceva se modifică la noile generaţii de copii este graficul statistic al coeficientului de inteligenţă (IQ). S-a constatat că la nivel mondial IQ-ul noilor generaţii se plasează constant tot mai sus. La fiecare 10 ani IQ creşte cu aproximativ 4,5 – 5 puncte. Tinerele generaţii învaţă mult mai repede decât învăţau oamenii în urmă cu 50 de ani şi asimilează cu mare uşurinţă foarte multe informaţii. Unii cercetători afirmă pe baza studiilor efectuate că se poate spune că generaţiile care s-au născut pe Pământ după anul 1965 au efectiv o altă structură a creierului faţă de generaţiile dinaintea lor. Mai în glumă, mai în serios, mulţi psihologi consideră că dacă evoluţia continuă în acest ritm, peste 50 de ani Pământul va fi locuit de oameni complet diferiţi de cei cu care suntem obişnuiţi acum.

Pentru a evidenţia această modificare ce a început să fie constatată în nivelul general de conştiinţă al umanităţii este semnificativ să remarcăm un studiu realizat de către Enciclopedia Britanica. Acest studiu a evidenţiat că întregul volum de cunoştinţe (măsurat în biţi de informaţie) al omenirii acumulat în ultimii 6000 de ani, s-a dublat în doar 50 de ani! Mai exact, volumul de informaţii care se ştiau începând cu civilizaţia Sumerului (care a existat cam prin anul 4000 î.e.n.) şi până la anul 1900, s-a dublat în intervalul 1900 – 1950. Mai mult, în următorii 20 de ani acest volum de cunoştinţe s-a triplat, iar aceeaşi cantitate de date a fost din nou dobândită de omenire în doar cei 10 ani care au urmat, din 1970 până în 1980. În prezent ritmul egalării celor 6000 ani de progres  menţionaţi mai sus, creşte din ce în ce mai repede, fiind acum estimat cam la o singură lună!

Transpunând o largă serie de date într-o expresie grafică, a fost obţinută o curbă exponenţială ascendentă, care poate fi asimilată cu premisele unui veritabil salt ce provine din acumularea cantitativă şi care conduce către o nouă calitate a conştiinţei umane. Pe an ce trece, se poate constata din ce în ce mai clar o accelerare a dinamicii vieţii umane în ansamblul tuturor evenimentelor sociale, economice şi chiar politice, existând indicii foarte clare că umanitatea se trezeşte la un nou nivel de conştiinţă.
 
Citiți continuarea acestui articol
 
 

Citiţi şi:

Psihometria, capacitatea paranormală de a «citi» obiectele

Sinestezia: un fenomen perceptiv ce se situează la graniţa dintre normal şi paranormal


 


 


 

yogaesoteric

25 februarie 2014

 
 
 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More