Ne obișnuiesc cu ideea: teste ultrarapide cu ajutorul unui microcip integrat

Noile teste dezvoltate de miDiagnostics utilizează un tampon nazal pentru prelevare de probe și au performanțe similare testului convențional PCR. Datorită integrării unui microcip, ciclurile de temperatură esențiale pentru replicarea ADN, necesare pentru funcționarea testului, pot fi efectuate de până la 20 de ori mai rapid decât în cazul unui test PCR convențional, ceea ce reduce timpul de obținere a rezultatului la 15 minute.

Cipurile, create de laboratorul de cercetare imec, sunt folosite și într-un nou test de respirație care colectează aerosoli și particule rezultate în urma expirației pentru detectarea covid-19. Testele clinice au fost realizate în colaborare cu Spitalul Universitar din Louvain.

Noua tehnologie este acum utilizată sub licență miDiagnostics pentru comercializare.

Un test pentru un voucher cadou

Atât testul cu tampon, cât și testul de respirație au fost analizate într-un studiu care a început în luna octombrie, la centrul de testare al aeroportului din Bruxelles.

Toți călătorii care au efectuat un test PCR convențional au putut face un test rapid, dacă doreau. Toți participanții au fost recompensați cu un voucher cadou.

În prezent, centrul de testare covid al aeroportului primește în medie 1.500 de pasageri pe zi, atât la sosiri, cât și la plecări. De la deschiderea sa în septembrie 2020, mai mult de jumătate de milion de persoane au fost testate pe aeroportul din Bruxelles.

Conform programului actual al studiului pilot, testul rapid PCR, bazat pe tamponul nazal, va fi lansat pe piață în primul trimestru al acestui an. Testul de respirație ar urma să fie comercializat în mod normal în al treilea trimestru al anului.

Citiți și:
Oxid de grafen în vaccinurile împotriva covid, depistat de testele de microscopie electronică prin scanare și transmisie. Articol-studiu de dr Robert Young (I)
Teste covid: gargara poate înlocui bățul în nas

 

yogaesoteric
27 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More