Ne privește pe noi toți: Sclavia modernă și efectele sale

După ce și-a distrus cel mai recent model de afaceri – falsificarea financiară hipertrofică –, civilizația occidentală se împiedică în noua realitate orbitoare prin faptul că sunt necesare elemente reale pentru a conduce o economie și că banii în sine nu sunt un înlocuitor adecvat pentru acestea. Trilioanele presupuse a fi investite, de exemplu, în evaluările bursiere reprezintă în mare parte simple dorințe și promisiuni, pentru ce? În schimbul a mai mulți bani – care ripostează prin pierderea valorii, alergăm din ce în ce mai repede spre un orizont care se îndepărtează.

Rezultatul net: o lume cu mai puține bunuri disponibile și o mulțime de bani care sunt din ce în ce mai lipsiți de valoare în căutarea acelor bunuri. Până la urmă, nu va trece mult timp până când oamenii vor recunoaște lipsa de utilitate a ambelor condiții. Ideea că putem rezolva această problemă cu bani digitali de la o bancă centrală este hilară. Atunci când te confrunți cu mai puține bunuri disponibile, recurgerea la „bani” din ce în ce mai abstracți în legătură cu bunurile nu face decât să te pună în slujba unor dorințe și promisiuni și mai goale, când acesta este exact momentul în care este cazul să fii mai puțin în slujba lor și mai mult în contact cu ei.

America s-a săturat să fie subjugată, mai ales de personaje și forțe dedicate distrugerii noastre. Această „primăvară” este începutul unei vieți naționale cu mai puține bunuri, inclusiv, se pare, de mâncat. Acest aspect îi va pune cu siguranță pe oameni în contact cu ceva real, iar apoi, în mod natural, vor fi nevoiți să facă ceva în legătură cu asta. Controlul centralizat al populației prin intermediul banilor digitali urmăribili este ultimul aspect care va fi valabil în fața foametei și a disperării. De fapt, acesta este doar un alt set de dorințe și promisiuni goale.

Realitatea este că guvernul centralizat, precum cel din Washington DC, controlează din ce în ce mai puțin orice – cu excepția pretenției fabricate că poate rezolva problemele legate de mai puține bunuri și de banii în descompunere. Guvernul federal este din ce în ce mai neputincios, incapabil să își îndeplinească obligațiile de bază de a menține ordinea și siguranța publică. Precedenta sa încercare de a repara ceva a fost răspunsul la covid, care a culminat cu fiascoul vaccinurilor cu ARNm, care tinde spre un val uluitor de decese timpurii în rândul celor care se lasă pradă promisiunilor transparent necinstite ale oficialităților („substanțe sigure și eficiente”).

Asta e problema cu sclavia. Îți îngustează atât de mult câmpul vizual, încât nu poți vedea ceea ce vine spre tine indirect, cum ar fi: greutățile și moartea. Țara are probleme serioase de mai bine de un deceniu. Cavalcadele de alegeri proaste – și apoi minciuna cu privire la aceste alegeri proaste – ne-au împins mult peste limita așteptărilor noastre de care eram mândri. O cale de ieșire este, așadar, să refuzăm pur și simplu să rămânem în sclavia oficialităților și a mizeriilor fabricate, care sunt singurul lor produs.

În ultima vreme, suntem în sclavia melodramei din Ucraina, în mare parte pusă la cale de figuri și forțe din propriul nostru guvern american și pentru propriile lor scopuri, care par suspect de în contradicție cu interesele reale ale națiunii (națiunea fiind noi, poporul). Poate că acest fapt ilustrează prăpastia tot mai mare dintre animalul leneș care a devenit guvernul și oamenii care încearcă să își gestioneze viețile și destinele sub conducerea acestuia. Fără hrană, fără îngrășăminte pentru recolte, fără piese de schimb pentru unelte și mașini, fără libertate de exprimare, fără rol social sau economic, fără sănătate și (atenție!) în curând fără viață.

Nebunia colectivă a fost un lux pe care nu ni-l mai putem permite. Ați căzut în capcana RusiaGate și v-a ținut în sclavie ani de zile. Ați căzut în plasa jocului de punere sub acuzare a lui Adam Schiff, orchestrat de telefonul din Ucraina. Ați căzut în plasa sperieturii covid și a vaccinurilor periculoase și dăunătoare care v-au fost impuse. Ați căzut în plasa alegerii, plină de fraude, a marionetei cunoscută sub numele de „Joe Biden”. Nu cădeți în plasa invitației la cel de-al Treilea Război Mondial.

Rusia este serioasă în sfera sa istorică de influență. Nu este treaba noastră, iar noi nu facem decât să înrăutățim situația pentru poporul ucrainean pretinzând că este treaba noastră cu promisiunea falsă a sprijinului american. Singurul aspect care contează pentru noi în legătură cu Ucraina în momentul de față este că ne opunem unor negocieri utile pentru a pune capăt conflictului de acolo și că încurajăm diverse alte țări din Europa să agraveze situația.

A fost o frumoasă distragere a atenției de la tot ceea ce ne scapă în propria noastră țară, inclusiv pierderea libertății, a dreptului la un mijloc de trai, a nevoii de a avea un sens legitim, a valorii banilor noștri, a respectului față de lege, a capacității de a spune ceea ce gândim, precum și a îndatoririlor și obligațiilor noastre reciproce. Guvernul nostru nu este interesat să susțină nimic din toate acestea, și ne-am putea îndoi că ar mai putea, chiar dacă ar vrea să o facă. Vrea doar să vă mențină într-o stare de aservire abjectă în timp ce ne distruge posteritatea.

Autor: James Howard Kunstler

Citiți și:
Totalitarismul ID-urilor digitale, sau cum ne va fi controlată viața – Alegem libertate sau sclavie? NU dictaturii biometrico-medicale! (I)
Vrăjitorii banilor şi prăbuşirea economiei mondiale. Ignoranţa maselor înseamnă puterea conducătorilor
Banii, debit şi sclavie

 

yogaesoteric
30 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More