Nebunia acestei lumi: Pentru a salva planeta de emisii de carbon, au interzis felicitările de Crăciun. Şi alte măsuri

Directorul unei școli primare din Anglia (Grantham Lincolnshire) a interzis copiilor să-și trimită unii altora felicitări de Crăciun, susținând că această tradiție este dăunătoare pentru mediu. 

Interdicția a determinat o reacție în rândul părinților, care îl acuză pe directorul școlii de „ipocrizie maximă”, scrie The Telegraph, citat de ActiveNews. 

„Am fost abordat recent de mai mulți copii care sunt îngrijorați de impactul trimiterii felicitărilor de Crăciun asupra mediului”, s-a justificat directorul școlii. 
„În întreaga lume, se trimit foarte multe felicitări de Crăciun pe care, dacă le-am așeza una lângă alta, ar acoperi suprafața pământului de 500 de ori. Fabricarea felicitărilor de Crăciun contribuie la creșterea emisiilor de carbon.” 

Dar explicația directorului Mason nu i-a mulțumit pe unii părinți care s-au întrebat: „Unde este spiritul Crăciunului în asta? De ce copiii ar fi indicat să fie lăsați fără această tradiție de Crăciun?”. 

Dacă în ultimii ani corectitudinea politică i-a făcut pe unii să redenumească Târgurile de Crăciun sau să cenzureze colinde, de ceva vreme isteria activiștilor eco, puși să salveze planeta, a mers până acolo încât să considere că sărbătorile, cu tradițiile lor, sunt tot mai nocive pentru omenire.

Reguli stricte pentru decorarea caselor de Crăciun pentru locuitorii orașului Amsterdam, din 2021

Invocând motivul reducerii poluării luminoase, ce poate afecta somnul oamenilor și animalelor, autoritățile locale din Amsterdam au decis ca locuitorii orașului să respecte reguli stricte la decorarea caselor cu ghirlande luminoase electrice în perioada Crăciunului, transmite Rador.

Potrivit sursei citate, din 2021, locuitorii oraşului Amsterdam vor putea să-şi împodobească casele numai cu instalaţii formate din LED-uri şi becuri economice. De asemenea, acestea vor fi oprite pe timpul nopţii (între orele 24:00 şi 6:00 dimineața).

Mai mult decât atât, dacă un localnic intenționează să atârne ghirlande pe o suprafaţă mai mare de un metru pătrat din fațada casei, el va fi obligat să anunțe autoritățile despre aceasta cu cel puțin trei zile înainte.

Reguli deosebit de stricte vor fi aplicate şi în centrul orașului, unde există clădiri istorice. Zice-se pentru a nu afecta ansamblul arhitectural, 90% dintre becuri va fi necesar să fie cu lumină albă-caldă sau galbenă şi instalaţiile vor fi agățate astfel încât să sublinieze (sau cel puțin să nu ascundă) contururile clădirii.

Şi o neverosimilă „perlă” autohtonă: Dr. Streinu-Cercel: „De Crăciun, mâncați pe rând sau cu masca pe nas!”

Dacă în anii trecuți, înaintea Crăciunului specialiștii ne sfătuiau să fim ponderați la ce mâncăm și cât mâncăm, pandemia ne-a băgat pe gât și reguli despre CUM să mâncăm. O „lecție” halucinantă despre masa de Crăciun în familie a venit de la managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, prin intermediul Medikatv.ro. Pe scurt, dr. Streinu-Cercel ne îndemna să mâncăm pe rând sau cu masca pe nas!!! 

În încercarea de a convinge pe cineva să aplice stupida metodă pe care o propune, Cercel şi-a început pledoaria cu o doză de dramatism:

„De Crăciun și de Anul Nou lumea, pe bună dreptate, va avea tendința să se adune, să se viziteze, să fie împreună acasă. Și, deși toată lumea vrea să trăiască, am ajuns să ne comportăm ca și cum am vrea să murim. Când știm cât se poate de clar că dacă nu ne ferim de circulația acestui virus, nu purtăm mască tot timpul și ne îmbolnăvim, atunci 40% dintre cei care se îmbolnăvesc vor ajunge la spital, iar dintre aceștia 5% vor avea nevoie de terapie intensivă unde, se vede cu ochiul liber, nu mai sunt locuri. Depinde de noi ce vrem în această perioadă.”

Nicio masă fără mască!

„Sfatul meu e să rămână fiecare la casa lui, să se viziteze virtual, pe Skype, pe Zoom, pe Facebook, dar să nu fie împreună. Dacă sunt totuși împreună, am un sfat: la masă să nu mănânce împreună, să mănânce pe rând. Iar dacă totuși se așază la masă împreună, să țină o mască în dreptul nasului și doar gura să fie eliberată. E o măsură suplimentară, pentru că noi nu știm dacă persoana din fața noastră este sau nu infectată, dacă este sau nu în perioada de incubație, chiar dacă și-a făcut un test rapid și a ieșit negativ”, a spus managerul Institutului Matei Balș.

Un video în care să ne arate cum se face, poate l-ar fi ajutat să îşi dea seama de imensul ridicol. Că despre inutilitatea măsurii pentru a împiedica o eventuală răspândire a virusului, este imposibil să credem că nu era conştient.

Citiţi şi:

Moș Crăciun homosexual negru într-o relație inter-rasială

Nebunia New Age: O «biserică» din Londra a sărbătorit simultan nașterea lui Hristos și a lui Mahomed

yogaesoteric

16 ianuarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More