Nebunia în creștere a genului: Regatul Unit vrea ca formularea «femeie însărcinată» să se înlocuiască cu «persoană însărcinată»


…pentru a nu supăra transgenderii


Mesajul „Nu mai folosiţi expresia femei însărcinate” vine din partea Regatului Unit care face lobby la ONU pentru a schimba tratatele uniunii, astfel încât să fie incluși şi părinții transgender, anunță dailymail.co.uk.

 

Marea Britanie face lobby în fața Organizației Națiunilor Unite pentru a începe să se utilizeze termenul „persoane însărcinate” pe motiv că limitarea descrierii la femei exclude persoanele transgender.

Propunerea dorește schimbarea unui tratat al ONU pentru drepturile omului pentru a include protecția pentru acele sarcini transgender – în cazul în care bebelușii sunt născuți de bărbații transgender care au păstrat uterul și ovarele funcționale.

Există doar două cazuri cunoscute de sarcină transgender în Marea Britanie.

Regatul Unit arată că termenul „femeie însărcinată” poate „exclude persoanele transgender care au dat naștere”. Alternativa sugerată este „persoane însărcinate”.

Feministele au reacționat furios la propunerea guvernului, despre care au spus că a fost ultimul exemplu de „a face femeile inexistente” în numele egalității transsexuale.

Autoarea feministă Sarah Ditum a declarat pentru The Sunday Times:
„Aceasta nu este o includere. Acest lucru face ca femeile să nu mai fie luate în calcul, să nu mai fie reprezentate. A avea un corp de femeie și a ști ce înseamnă aceasta pentru reproducere nu te face exclusivist.”
„Forțându-ne să ștergem orice referire la sexul nostru, în ideea de a nu fi numiți bigoți, este o insultă”, mai spune Sarah.


Citiți și:

Metroul londonez nu se va mai adresa călătorilor cu formula «Doamnelor și domnilor» pentru a nu se mai supăra transgenderii și persoanele fără gen

Se petrece în Marea Britanie – Familia transgender: Fiul s-a făcut fată, iar mama s-a făcut tată…
 

yogaesoteric
8 iulie 2018

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More