Niciodată nu veți ghici cât de multe substanțe chimice ajung în trupul dvs în urma folosirii… produselor de îngrijire personală

 

O persoană obișnuită utilizează aproximativ 4-5 produse de îngrijire personală pe zi, însă niciodată nu prea ne gândim de două ori înainte de a le folosi. Marea majoritate dintre noi folosește șampon, balsam, deodorant, loțiuni, creme, parfumuri, iar în cazul doamnelor și domnișoarelor, diverse produse cosmetice. Acestea sunt echivalentul a peste 100 de substanțe chimice unice la care vă expuneți zilnic.

Cu toate acestea, puține ingrediente sunt dovedite a fi sigure pentru sănătatea umană. Oamenii de știință încep să vorbească despre „povara corporală chimică”. Aceasta este cantitatea de substanțe chimice acumulate de organismul uman.

Potrivit Grupului de lucru pentru mediu (EWG), legea federală care reglementează astfel de produse nu s-a modificat peste ocean prea mult din 1938. Autoritățile americane nu testează ingredientele acestor produse pentru eficacitate sau siguranță. Numai aditivii colorați necesită aprobarea agenției. Agenția nu poate emite retrageri de produse cosmetice sau produse de igienă, iar situații de acest gen se regăsesc în întreaga lume.

Femeile utilizează în medie 12 astfel de produse pe zi, expunându-se la peste 150 de substanțe chimice unice. Potrivit EWG, una din 13 femei sunt expuse la un produs cancerigen cunoscut sau suspectat, în fiecare zi, în timp ce unul din fiecare 23 de bărbați au aceeași expunere medie.

Ceea ce este și mai important este faptul că producătorii nu sunt obligați prin lege să-și pună toate ingredientele pe etichetă.

O altă problemă este modul în care aceste substanțe chimice pot afecta sistemele noastre de reproducere. Fertilitatea umană a scăzut semnificativ în ultimele două decenii. Expunerea la perturbații endocrine datorată produselor de igienă este una dintre cauze. Acestea conțin substanțe chimice care imită unii hormoni sexuali, producând astfel un dezechilibru hormonal în trupul nostru.

În concluzie, gândiți-vă de două ori înainte de a folosi produse de îngrijire personală și faceți-o doar dacă este neapărat nevoie. Femeile care nu concep să iasă pe stradă decât cu un strat gros de fond de ten vor avea cu siguranță probleme, în timp.

Citiți și:

Produsele cosmetice uzuale conţin substanţe extrem de toxice

Guma de mestecat este plină de substanțe chimice ce pot afecta grav sănătatea

 

yogaesoteric
6 noiembrie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More