Nodurile lunare

Ce trebuie să ştim despre nodurile lunare

de Rodica Purniche

În cadrul personalităţii există zece influxuri diferite, reprezentate de cele zece planete: Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun şi Pluto. Analizând orice temă natală, vom vedea că unele aspecte ale personalităţii sunt permanent în contradicţie cu altele, creând tot felul de energii de conflict. Altele, dimpotrivă, sunt în perfectă armonie şi, ca urmare, domeniile respective de viaţă nu conţin tensiuni.
Există însă un nivel mai profund, care motivează întregul caracter  al nativului. Imaginaţi-vă că există în interiorul nostru un general, în jurul căruia toţi doresc să se unească. Tot ceea ce avem de făcut este să cerem acestui general să sune din goarnă şi, imediat, părţile fiinţei care se războiau unele cu altele vor depune armele şi se vor alinia în spatele lui. Părţile aflate în stare de pace, dar şi cele predispuse la inerţie vor auzi şi ele goarna, grăbindu-se să-şi ajute generalul.

Ne vom simţi imediat uniţi şi centraţi, iar situaţiile exterioare din viaţa noastră vor începe să se schimbe. Cel mai important este însă că se va transforma atitudinea faţă de situaţiile respective, iar de pe noua poziţie, mai avantajoasă, vom vedea mai clar ce avem de făcut.
În tema natală, acest general este Nodul Nord lunar. El conţine lecţia esenţială aflată la temelia întregii vieţi.
Nodurile lunare nu sunt planete, ci puncte aflate la intersecţia orbitei Lunii cu planul eclipticii (planul mişcării Pământului în jurul Soarelui). Mişcarea Nodurilor are loc în sensul acelor de ceas. Ele se află în opoziţie, adică la o distanţă de exact 180° pe cercul zodiacal.

Toate planetele au un Nod Nord şi un Nod Sud. Când astrologii vorbesc despre „noduri“, ei se referă de fapt la Nodurile Nord şi Sud ale Lunii.
Nodul Nord sau Nodul ascendent este numit Capul Dragonului. Nodul Sud sau Nodul descendent este numit Coada Dragonului. Foarte adesea, referirea la aceste puncte sau la aceste noduri se face prin expresia „axa nodală“ sau axa Dragonului.
Dacă nu conştientizăm cum acţionăm, avem tendinţa să „manifestăm“ poziţia Nodului Sud ca răspuns la provocările mediului în care trăim, pentru că resimţim că acest mod de comportare ne este avantajos. Experienţele prin care urmează să trecem în viaţă ne arată că abordarea unei situaţii cu atitudinea specifică Nodului Sud nu mai este însă indicată.

În astrologie, Luna guvernează sentimentele noastre, stările interioare, dependenţa, insecuritatea, sentimentul de a aparţine cuiva – deci, în general, emoţiile. De asemenea, ea mai guvernează imaginea despre noi înşine, adică felul în care ne percepem, necondiţionat de ceea ce exprimăm în lumea exterioară. Urmând calea indicată de Nodurile Lunii, noi reducem tensiunile interioare şi redobândim încrederea în propria fiinţă.
Nodul Nord oferă, în general, anumite sfaturi sau indică ce trebuie să facem pentru a deveni mai fericiţi, mai sănătoşi sau pentru a simţi mai intens că trăim. Sfaturile sau afirmaţiile sunt valide, dar reprezintă şi un pericol – fie pentru că dau impresia că ar fi nevoie de prea multă muncă pentru rezultate nesigure, fie pentru că ne aminteşte, conştient sau inconştient, de eşecuri sau traume.

Totuşi e bine să le privim ca pe nişte posibile cauze şi soluţii, deoarece, pentru fiecare problemă, există o cauză şi o soluţie. Chiar dacă oamenii au lecţii identice de viaţă, ele sunt trăite diferit, iar soluţiile se potrivesc mai mult sau mai puţin, în funcţie de capacitatea de înţelegere a vieţii.Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More