Noi dovezi despre cât de mult doresc europenii UE şi moneda ei unică

de Mihai Vasilescu

Presa independentă relatează că în mai multe orăşele din regiunea Provence, Franţa locuitorii nu utilizează moneda unică europeană. Schimburile comerciale între localnici se fac în continuare în vechea monedă naţională a Franţei, francul.

Localnicii sunt în marea lor majoritate persoane la pensie, care îşi acoperă nevoile curente din agricultură. Cum şi-au ţinut economiile acasă, şi nu la bănci, odată cu adoptarea monedei euro ei au rămas cu sume importante de bani în franci.  Observând că una din primele consecinţe ale introducerii euro a fost creşterea preţurilor la produsele de uz curent, aceştia s-au decis să pună în circulaţie în interiorul comunităţii, francii pe care îi aveau. Astfel că acum schimburile comerciale se realizează tot în franci, şi nu în euro.

O adevărată palmă pe obrazul tehnocraţilor europeni, care susţin în continuare că sistemul lor este un mare succes şi este dorit de cetăţenii Europei. De altfel, francezii şi-au exprimat deja respingerea faţă de Constituţia europeană cu ocazia referendumului din 2005.  

Citiţi şi:

 

Oficialii europeni par decişi să nu ţină cont de voinţa locuitorilor Europei

Ce nu ştiaţi despre Uniunea Europeană

 

28 octombrie 2008
yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More