Practica YOGA a făcut ca totul să fie extraordinar de uşor şi lipsit de griji

Practic YOGA de 17 ani, de la vârsta de 24 ani, venind la acest curs atunci când mă aflam la începutul anului 5 de facultate (medicină). Aveam pe atunci tot ce şi-ar putea dori o fiinţă umană: un iubit extraordinar, o familie minunată, o situaţie materială foarte bună, un drum către o carieră promiţătoare. Cu toate acestea, simţeam de multe ori, în adâncul sufletului meu, că acest mod de viaţă „obişnuit” nu poate fi totul, că trebuie să existe un destin mai „înalt” pentru fiecare dintre noi, spre care suntem cu toţii datori să ne îndreptăm. Exista în mine, încă de mică, o sete de a deveni o fiinţă desăvârşită şi eram uimită să constat că ea nu există şi în toţi ceilalţi. Şi această sete era intim corelată, pentru mine, cu destinul „înalt” pe care îl intuiam.
Încă de la primele lecţii practice YOGA am simţit că aici voi găsi răspunsuri la toate întrebările legate de fiinţa mea profundă şi de ceea ce înseamnă pentru fiecare dintre noi căutarea lui DUMNEZEU, aspiraţia şi dragostea profundă faţă de El. Menţionez că la începutul practicii YOGA aveam doar idei firave despre adevărata credinţă în DUMNEZEU, fiind o fiinţă care abia de curând începuse să fie preocupată de acest aspect.

Transformările care au apărut în fiinţa mea pe parcursul acestor 17 ani sunt numeroase si pe multiple niveluri. Pentru mine, cele mai importante sunt cele legate de credinţa şi iubirea faţă de DUMNEZEU şi de amplificarea şi purificarea sentimentului de iubire în fiinţa mea.

Am devenit astfel, treptat, de la o fiinţă care „cocheta” cu ideea credinţei în DUMNEZEU, o fiinţă care îi oferă lui DUMNEZEU primul loc în viaţa ei, orientându-mi toate acţiunile astfel încât să realizez pe cât posibil întotdeauna Voinţa Sa. În felul acesta totul a devenit extraordinar de uşor şi lipsit de griji, simţindu-mă mai mereu ca un copil abandonat în braţele iubitoare ale Tatălui, care îl ocroteşte şi îl ghidează mereu cu infinită iubire. Am început să trăiesc stări de comuniune cu DUMNEZEU şi am realizat că nu există un alt adevăr care să merite să fie căutat, în afara Adevărului Fiinţei Sale Eterne.
În ceea ce priveşte iubirea, ea a reprezentat pentru mine o cale de evoluţie, fiecare relaţie cu fiecare fiinţă umană pe care am iubit-o fiind un prilej de lecţii minunate şi extrem de folositoare, care mi-au îmbogăţit enorm sufletul. Am înţeles treptat, prin meditaţie şi introspecţie şi prin toate experienţele trăite, diferenţa dintre un mod „uman” de a iubi, amprentat de multe ori de egoism şi superficialitate, şi iubirea divină, plină de compasiune, blândeţe, abnegaţie, sacrificiu, dăruire de sine. Am trăit cu toată fiinţa stări copleşitoare de iubire şi am simţit cum această energie enigmatică este cea mai puternică forţă din această lume.

Toate acestea au dus treptat la revelarea, din ce în ce mai profundă, a fiinţei mele reale, a scânteii divine care există în fiecare dintre noi şi care suntem în realitate noi înşine, ceea ce numim Sinele Divin ATMAN. Îl descopăr astfel pe DUMNEZEU în mine însămi ca şi în afara mea şi prezenţa Lui face ca întreaga viaţă să devină o viaţă divină trăită în frumuseţe, miracol, mister, fericire, iubire.
Ca instructor YOGA, trăiesc împlinirea de a putea împărtăşi din experienţa mea celorlalţi şi simt că acesta este cel mai profund şi util mod în care putem ajuta o altă fiinţă, ajutând-o pe calea cunoaşterii de sine şi a desăvârşirii.
Toate aceste transformări s-au produs printr-o practică YOGA constantă şi o căutare neobosită, orientată spre cunoaşterea profundă a fiinţei mele şi, de asemenea, spre cunoaşterea lui DUMNEZEU. Având la dispoziţie o multitudine de tehnici şi procedee, am putut să aleg, de fiecare dată, modalităţi specifice pentru rezolvarea aspectelor cu care mă confruntam, şi astfel paşii pe calea spirituală au fost extrem de rapizi şi fructuoşi. Realizez acum cu multă claritate că sistemul YOGA, aşa cum este el predat în această şcoală spirituală, ne pune la dispoziţie absolut tot ceea ce ne este necesar pentru desăvârşirea spirituală, cu singura condiţie ca aceste elemente să fie aplicate constant şi perseverent. Procedând în acest mod, aproape că nu există dificultate care să nu poată fi depăşită şi problemă care să nu aibă rezolvare şi mă refer aici chiar şi la probleme foarte grave de sănătate, boli considerate incurabile de medicina actuală.

Pentru mine YOGA a devenit, încă de la început, un mod de viaţă şi cred cu toată fiinţa că este cea mai bună alegere pe care am făcut-o în această existenţă.    

Anonimă, an 18


Citiţi şi:


Atingeţi Suprema Fericire prin practica YOGA

YOGA: o cale către Infinit 

yogaesoteric
octombrie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More