Nota Inspecţiei Judiciare a CSM nr. 2613-1
Pe 6 decembrie 2005, Ministrul Justiţiei d-na Monica Macovei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să efectueze verificări cu privire la respectarea drepturilor omului şi garanţiilor procedurale – în cauzele în care Gregorian Bivolaru are calitate de parte – atât în faza de urmărire penală cât şi în faza de judecată.
În raportul Ministerului Justiţiei se arată că respingerea cererii României de extrădare a lui Gregorian Bivolaru este motivată de instanţa suedeză, nu pe baza unor aspecte de procedură, formale, ci pe baza unor aspecte legate de încălcări ale drepturilor omului. În acest context, Monica Macovei a solicitat clarificări Curţii Supreme suedeze, prin intermediul Ministerului Justiţiei suedez, cu privire la anumite paragrafe din textul hotărârii de respingere a cererii de extrădare.
Până la obţinerea acestor clarificări, Ministrul Justiţiei a cerut preşedintelui CSM să amâne dezbaterea în Plenul Consiliului a Notei întocmite de Serviciul inspecţie judiciară pentru judecători ai Consiliului în cazul Gregorian Bivolaru. Dar această amânare nu a fost acceptată, concluziile la care au ajuns însă magistraţii în urma cercetărilor efectuate în acest caz au fost următoarele: procurorii nu sunt responsabili pentru furnizarea nici unor probe din dosar către mass-media; nu a existat nici o comandă politică împotriva lui Gregorian Bivolaru; totul a fost o înscenare, o piesă de teatru pusă în scenă de actorii-yoghini…
Citiţi pe larg Nota Inspecţiei Judiciare şi concluziile la care au ajuns magistraţii români:
Partea I – Prezentarea deciziei Curţii Supreme suedeze
Partea II – Expunerea faptelor
Partea III – Încropirea dosarelor
Partea IV – Cererea de extrădare
Partea V – Concluziile desprinse din constatările prezentate anterior
Partea VI – Comentarii asupra deciziei instanţei suedeze
Partea VII – „Chestiuni de moralitate”
Partea VIII – Rezumatul concluziilor prezentate
yogaesoteric