Noua campanie anti-MISA declanşată de Adevărul este o dovadă de obedienţă faţă de masonul Patriciu

de Angela Anghel şi Maria Nicola
 

Ziarul Adevărul joacă un rol aparte în campania mediatică anti-MISA. Din când în când, Adevărul este scos în faţă precum artileria grea pentru a lansa câte o “bombă jurnalistică” sau o “perdea de fum” din plin garnisită cu minciuni, exagerări şi instigări. Momentele în care acest ziar devine activ nu sunt nicidecum alese întâmplător. În repetate rânduri, Adevărul a umplut golurile şi pauzele ce apăreau în mod inevitabil, când şi când, în campania anti-MISA. În astfel de perioade în care aparent nu se mai petrece nimic şi MISA este lăsată în pace, de fapt sunt regândite noile direcţii şi strategii de acţiune. Fără a se ajunge la nici o concluzie, fără a se oferi vreo clarificare, periodic campania de presă anti-MISA schimbă complet registrul, sloganurile şi acuzele preponderente, iar Adevărul este deseori acela care dă tonul! Acest ziar nu face decât să prezinte noile “ipoteze de lucru”, pentru ca astfel artizanii din umbră ai campaniei să le poată testa priza la public. Alteori, Adevărul intervine pentru a rememora şi fixa în mintea românului de rând imaginea calomnioasă pe care acesta ar trebui, după ei, să o aibă despre MISA.

 

De ce acceptă Adevărul să se facă de râs publicând articolele lui Bădin?

 
După ce Suedia i-a acordat azil politic lui Gregorian Bivolaru, majoritatea ziarelor care se respectă au renunţat la tonul agresiv-instigator şi au început să abordeze un ton neutru, informativ în articolele pe subiectul MISA (fără a avea totuşi curajul să abordeze tema abuzurilor comise de autorităţi). Aşa a procedat şi Adevărul până în luna mai a acestui an, dar după Simpozionul Internaţional de Yoga de la Băile Herculane, ziarul în cauză a declanşat o nouă campanie mediatică anti-MISA. Prin cantitatea de calomnii, minciuni, instigări, încălcări ale prezumţiei de nevinovăţie, prin agresivitatea limbajului şi totala lipsă de bun-simţ seria recentă de articole semnate de Andrei Badin în Adevărul face concurenţă campaniei acerbe de presă din martie 2004.
 
Ce i-a determinat pe cei din redacţia Adevărul să accepte publicarea unor astfel de articole care încalcă flagrant normele deontologice ale jurnalismului şi nu fac deloc cinste unui ziar ce se vrea profesonist? Să fie dorinţa de a-şi creşte tirajul exploatând senzaţionalist un subiect care face vânzare ziarelor? Începând cu martie 2005 Adevărul a cunoscut o dramatică scădere a numărului de cititori. Conform monitorizărilor BRAT – Biroul de audit al tirajelor, Adevărul vindea în luna februarie a anului trecut în medie 112.000 de exemplare pe zi. Apoi audienţa ziarului a scăzut în mod dramatic şi constant, ajungând în martie 2006 la numai 26.000 de exemplare pe zi (mai puţin de un sfert). La urma urmei, multe Gazete şi-au câştigat pâinea exploatând senzaţionalist subiectul MISA, de ce să nu încerce şi Adevărul aceeaşi reţetă? Răspunsul e totuşi prea simplist aşa, articolele lui Andrei Badin sunt atât de plicticoase încât probabil nici redactorul-şef nu a avut răbdare să le parcurgă pentru a le corecta. Şi atunci cum se explică această nouă campanie anti-MISA? Rezolvarea misterului nu a întârziat să apară…
 

Cine vrea să-şi lustruiască imaginea cumpără mass-media

 

În data de 30 iunie Adevărul anunţă oficial, prin câteva rânduri pierdute printre multe alte articole că Dinu Patriciu a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al ziarului. Probabil că nu am fi aflat nici până astăzi cine este omul care va face de acum încolo jocurile la Adevărul dacă alte publicaţii nu ar fi scris cu câteva zile înainte despre zvonurile care circulau în acest sens. 
 
A deţine astăzi un ziar, o televiziune sau un trust de presă înseamnă a-ţi crea imaginea pe care o doreşti şi a te putea juca după bunul plac cu imaginea adversarilor. Tot mai mulţi oameni de afaceri îşi cumpără posturi TV, ziare, sau chiar trusturi de presă, făcând ca independenţa presei să devină o noţiune goală de semnificaţii şi inaplicabilă presei româneşti. După ce a fost implicat în mai multe dosare penale în care i se aduc acuzaţii extrem de grave, unele dintre ele vizând cu adevărat sfera siguranţei naţionale, omul de afaceri Dinu Patriciu are într-adevăr mare nevoie de un astfel de instrument de spălare a imaginii. Cu atât mai mult cu cât concurenţii săi de la Petrom deţin controlul unui important trust de presă.
 
Noi nu credem în “coincidenţe”! Reluarea campaniei anti-MISA datează exact din perioada în care Adevărul se afla în tratative cu potenţialul investitor Dinu Patriciu. Orice investitor vrea mai întâi să se asigure că banii cheltuiţi îi vor aduce rapid profit. Adevărul a trebuit fără îndoială să dea mai multe probe de obedienţă faţă de noul stăpân. Printre acestea a fost şi seria de patru articole calomnioase la adresa şcolii de yoga MISA.
 

Dovada de obedienţă a Adevărului

 

Nu este o noutate că Dinu Patriciu este un membru important al masoneriei.  Îl trădează numeroasele fotografii în care face gesturi semnal masonice. Îl trădează susţinerea de care s-a bucurat atât din partea presei cât şi din partea mediului politic şi de afaceri din România atunci când a fost arestat în dosarul Rompetrol. Despre acest subiect am prezentat un amplu material pe site-ul yogaestoeric cu câteva săptămâni înainte de declanşarea noii campanii de presă.
 
În timpul Simpozionului de la Băile Herculane a fost lansată cartea „Dezvăluiri uluitoare despre modul în care este afectată România de gigantica conspiraţie internaţională a Noii Ordini Mondiale” de Valentin Manoliu. Această extraordinară carte, care este prefaţată chiar de articolul nostru de pe yogaesoteric, demască modul în care au contribuit multe personaje importante ale vieţii politice şi economice din România la punerea în aplicare a planurilor francmasonice.
 
Publicarea cărţii lui Valentin Manoliu a dat o puternică lovitură masoneriei române. Recentele dezvăluiri despre gripa aviară şi planul satanic al francmasoneriei de a omorî cinci miliarde de oameni, apărute tot pe yogaesoteric au deranjat şi ele profund masoneria. Şi aceasta a reacţionat.
 
Noua campanie mediatică purtată de Adevărul împotriva MISA este o răzbunare a masoneriei! O dovedesc chiar incredibilele minciuni scrise de Andrei Bădin în aceste articole. Într-un titlu ni se spune de exemplu că la MISA există copii infectaţi cu HIV, fără să ni se dea alte argumente în conţinutul articolului. Neîntâmplător! MISA este cea care a dezvăluit în urmă cu câţiva ani cum au fost intenţionat infectaţi cu HIV copiii din România la ordinul francmasoneriei.
 
Toate aceste elemente duc la o singură concluzie. Una şi aceeaşi mână ni se dezvăluie de fiecare dată în spatele campaniei anti MISA: francmasoneria. Dezvăluirile noastre o pun prea mult în lumină şi de aceea caută se ne împroaşte cu noroi comandând celor care îi sunt obedienţi articole care fabrică “dezvăluiri” despre MISA. Pentru noi acest mod de a reacţiona al masonerie este o nouă dovadă că ne aflăm pe drumul cel bun şi că trebuie să continuăm dezvăluirile despre planurile şi acţiunile sale mizerabile.
 


Citiţi şi:

 

Infectarea criminală intenţionată cu SIDA în România

Dinu Patriciu – primus inter pares. Tratamentul preferenţial aplicat lui Dinu Patriciu

Cine ne dezinformează şi în interesul cui?Studiu de caz. Cum funcţionează manipularea prin presă: articolul din Adevărul din 23 mai. Departe de adevăr


Noua campanie de presă anti-MISA: o însăilătură « cusută cu aţă albă »6 iulie 2005
yogaesoteric

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More