Noua cască de poliție utilizează programe de recunoaștere facială și identifică persoanele suspecte de covid-19

A durat 33 de ani, dar Robocop este acum aici. Ei bine, nu în aceeași formă, însă ascensiunea statului polițienesc, alimentat de progresele tehnologice, a dus la dezvoltarea unui echipament dotat cu tehnologie avansată controlată prin sisteme ce folosesc Inteligența Artificială (AI). Probabil, cei mai încântați și nerăbdători în utilizarea acestei noi dotări, vor fi „patrioții” ofițeri de poliție din întreaga lume.

Compania producătoare – KeyBiz, care își are sediul în Italia, a numit acest dispozitiv „Casca inteligentă”. Aceasta, sub masca „de verificare” a cetățenilor pentru covid-19, poate scana temperatura trupului persoanelor de la peste 20 de metri distanță. Totodată, acesta nu se limitează doar la scanările de temperatură, pe care orice termometru ghidat cu laser le poate face, ci este capabilă să ofere ofițerului de poliție, prin funcția de recunoaștere facială, și alte înregistrări vitale despre „subiecții” care intră în spectrul vizual al acesteia.

Aceste „accesorii” inteligente se pot vedea „la treabă” în Aeroportul Internațional Bishop din Michigan – SUA, în Aeroportul Internațional Fiumicino din Roma – Italia, precum și în alte părți ale lumii, conform oficialilor KeyBiz.

AI vs polițistul inteligent

Casca inteligentă are instalat un software bazat pe un sistem AI de recunoaștere facială care poate oferi ofițerului de poliție informații despre o persoană: dacă „acea persoană” are amenzi restante, dacă se află pe o listă de supraveghere a terorismului sau are un ordin de restricție privind părăsirea localității sau țării, precum și a istoricului medical.

De asemenea, poate citi plăcuțele de înmatriculare ale unui vehicul și afla dacă există amenzi restante, dacă a fost furat, ori poate vizualiza istoricul penal privind accidentele avute și multe alte informații.

Chiar dacă sunteți complet nevinovat, în viitorul apropiat atunci când veți trece pe lângă un „polițist inteligent” veți fi supus acestor scanări.

Canalul american de televiziune ABC12 a relatat în cadrul unui buletin de știri prezentarea făcută de Poliția din Michigan. „Orice persoană aflată în incinta aeroportului și care nu este pasager, dar înregistrează o temperatură peste limita admisă (100,4 grade F – 37,4 grade C) va fi rugat să părăsească clădirea terminalului, timp în care Poliția va efectua o urmărire limitată a persoanelor de contact sau a altor persoane ce au intrat în contact cu aceasta (în cazul în care acea persoană va fi confirmată cu coronavirus), pentru a afla ce zone ale clădirii ar putea fi expuse.

Vremuri vechi… vremuri noi

Unii dintre noi putem spune că suntem suficient de în vârstă pentru a ne aminti cât de simplu era în urmă cu 20 de ani să călătorești cu avionul. Îți cumpărai bilet și te urcai la bord… Acum, numele, vârsta, data nașterii sunt verificate pentru a se vedea dacă nu „ai fost adăugat” pe o listă de supraveghere care îți interzice călătoria… Apoi, când aceste date sistemul le consideră corecte și călătoria este permisă, trebuie să faci dovada unui „ID real”.

Fără această identitate „reală” nu vei avea voie să călătorești. La sosirea pe aeroport, ești scanat și identificarea facială este verificată în bazele de date pentru a detecta orice semne care ar putea fi în contradictoriu – înălțime, greutate, culoarea pielii, iris sau orice alte semne distincte dobândite din naștere sau în urma unor traumatisme. Așa că, toate buzunarele trebuiesc golite, pantofii scoși, centurile, pălăriile, bijuteriile și orice alte obiecte metalice… îndepărtate.

După ce vei trece și de această impunere, „la următorul pas” va trebui, de asemenea, să intri printr-un dispozitiv adulmecător ce va verifica dacă în ultimele 24 de ore ai intrat în contact cu substanțe, materiale sau alți compuși folosiți în fabricarea bombelor. Așa că trebuie să fii atent dacă provii dintr-un mediu agricol să nu intri fizic în contact tu sau obiectele personale (haine, bagaj) cu diverși aditivi sau îngrășăminte… pentru a nu poza într-un viitor terorist.

După acest pas, imaginea întregului trup îți este scanată, urmând apoi ca un alt „polițist” care ți-a urmărit vizual parcursul, în funcție de ceea i se poate părea lui suspect să te poată reține pentru mai multe investigații sau să-ți bâjbâie în părțile intime până ce primești semnul clar că „nu a găsit nimic”. Din acel moment te poți îndrepta spre zona de recuperare a bunurilor, așteptând și aici decizia tehnicianului „cu raze X” pe care trebuie să-l convingi „că dezinfectantul pentru mâini nu are în plus mai multe grame decât ce este înscris pe etichetă”.

Toate aceste amănunte vor fi catalogate și stocate în baza de date a unei agenții de 3 sau 4 litere, care servește și aplică toate aceste măsuri pentru binele general și care te vor urmări… pretutindeni.

În numele libertății și securității generale

Aceste măsuri de invaziune a vieții private sunt impuse pe baza unor suspiciuni privind siguranța și securitatea generală. În baza acestei supoziții „orice persoană este suspectă, până când nu este verificată și sistemul o confirmă a fi un posibil risc sau nu”, conform declarației de principiu a poliției.

Temerile populației care înconjoară această pandemie au fost propagate de aceeași „industrie a fricii” folosită după atentatele din 11 septembrie, când cetățenii americani prin intermediul mass-media și al unor oficiali guvernamentali, au fost păcăliți să își cedeze drepturile personale prin infamul „Patriot Act” care a fost reactualizat în 2005, 2006, iar în 2011 prelungit cu încă 4 ani. Toate măsurile impuse atunci pentru o călătorie au rămas în vigoare.

Astăzi, „Patriot Act” este impus la nivel global de o instituție (OMS) sub umbrela căreia majoritatea guvernelor lumii s-au adăpostit și sub îndemnul aceluiași „bine general” au cerut cetățenilor lor (pentru o perioadă limitată de timp) să renunțe la drepturile și libertățile personale. Paradoxal, în opoziție cu această măsură au existat și câteva țări în care guvernele nu au cerut cetățenilor lor limitarea drepturilor personale și nici nu le-a fost restrânsă libertatea de circulație prin măsuri guvernamentale.

Gândiți-vă din nou cât s-a schimbat viața în acești ultimi 20 de ani, cum arăta atunci o zi în care călătoreai cu avionul iar singurul pericol de zbor era fumul de țigară și… cum arată astăzi.

Citiţi şi:
Australia va interzice zborul persoanelor care refuză să fie injectate ilicit de Bill Gates
Matrix e acum și aici. Vaccinurile covid-19, abia începutul supravegherii și controlului extins al populaţiei

 

yogaesoteric
19 aprilie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More