Noua invenție a sibienilor care va susține efortul comun pentru vaccinare: Buletinul electronic de vaccinare. Se repetă și la noi situația din Ungaria?

Site-ul vaccin.live este primul de acest fel din țară care oferă celor vaccinați propriul buletin care îi va face, potrivit paginii, să participe în siguranță la evenimente culturale și sportive, dar și să se bucure de vară la terase și restaurante, anunță platforma, potrivit Ora de Sibiu.

Ca să simplifice treaba, vaccin.live oferă posibilitatea vaccinaților să se înregistreze pe aplicație doar cu o adresă de e-mail și un CNP. Ca în cazul pașaportului de vaccinare, și varianta românească are un cod QR, care va permite, totodată, ca un utilizator să verifice alt utilizator prin scanarea codului.

Buletinul electronic va fi folosit în scopul participării la evenimente culturale, sportive, precum și pentru a facilita accesul în unitățile comerciale. Astfel, organizatorii vor verifica la intrarea în astfel de locații codul QR din buletinul electronic al vaccinatului.

Ora de Sibiu anunță că aplicația ar putea fi utilă pentru întâlnirile de business, întâlnirile personale, evenimentele private cu mai mulți invitați etc., cât și pentru „persoane juridice / instituții / organizatori de evenimente, precum unități de cazare, unități de alimentație publică (restaurante, baruri, cafenele, terase, cluburi), organizatori de nunți / botezuri, evenimente culturale (spectacole, concerte), evenimente sportive, evenimente publice (târguri, expoziții), evenimente politice (congrese, meeting-uri), evenimente religioase”.

Citiţi şi:
Nevaccinații, cetățeni de mâna a doua. Ce se petrece în Ungaria este fără precedent!
STS le-a explicat românilor care vor să călătorească liber în UE cum funcţionează pașaportul covid

yogaesoteric
26 mai 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More