Nu cereţi libertate – trăiţi-o!

 

„Singura modalitate de a te descurca într-o lume plină de constrângeri este să devii atât de liber, încât propria ta existenţă să reprezinte un act de rebeliune.”
Albert Camus

Despre sindromul Stockholm

Citatul de mai sus rezumă destul de bine ideea de bază a acestui articol, cel puţin pe un anumit nivel. Este fundamental distopic faptul că umanitatea cere altora să-i acorde libertatea, ca şi cum aceasta ar fi ceva ce ar putea să îi fie garantat de altcineva aflat într-o poziţie de autoritate asupra ei. Nu numai că este contra-intuitiv la un nivel foarte profund, ci în plus acest mod de a gândi întăreşte și mai mult paradigma din care oamenii vor să scape.

Este ca şi cum cineva ar fi pus intenționat carul în faţa boilor, iar apoi boii se plâng şi le cer celor care au făcut acest lucru să îl schimbe. Poate a venit timpul să punem sub lupă o neînţelegere şi o greşeală stupidă, punând în evidență ceea ce este de altfel bătător la ochi. Totuși, în cele din urmă este la latitudinea fiinţei umane înlănţuite să dea dovadă de o minimă rațiune şi pur şi simplu să zică „nu” situaţiei, devenind astfel cu adevărat independentă şi necooperantă cu orice și oricine ar vrea să o înlănţuie, pur și simplu eliberându-se de lanţuri şi scoțându-și jugul de pe propria fiinţă.

Această metaforă nu descrie fenomenul pe de-a-ntregul, dar cu toţii suntem „prinşi” în anumite situaţii în vieţile noastre, aşa cum este concepută să fie în însăşi natura Matrix-ului. Aici ne referim la aspecte variate, de la compromiterea relaţiilor personale cu prietenii, cu familia sau cu cei iubiţi, până la serviciu sau la impunerea de restricţii legale. Nu sunt nimicuri fără importanță toate aceste lucruri cu care ne confruntăm aici, în această experienţă de ființe umane pe Pământ. Întrebarea care se ridică este: cum ne descurcăm cu aceste provocări atât la nivel micro- cât şi la nivel macro-spiritual?

De ce să facem petiţii la psihopaţii care mint patologic?

Priviţi lumea de astăzi. Din nefericire, în timp ce este incontestabil că majoritatea conducătorilor, politicienilor, bancherilor, monştrilor din corporaţii şi mass-media orwellienă sunt non-empatici şi avizi după putere, oamenii încă au încredere în cuvântul lor, sperând – în ciuda lipsei evidente a oricărei urme de speranță – că promisiunile lor deșarte se vor adeveri. Ce este asta? Este letargie, apatie, negare psihotică, control mental sau ce anume? Cel mai probabil este o convergenţă a mai multor asemenea condiţii, dar realitatea acestei forme de sindrom Stockholm în masă este cu adevărat demnă de compasiune, fiind stringent necesar ca umanitatea să se trezească din ignoranță, prostie și credulitate.

Sindromul Stockholm

„Sindromul Stockholm, sau legătura prin capturare, este un fenomen psihologic care a fost descris în 1973, în care ostaticii exprimau empatie şi simpatie, având sentimente pozitive faţă de cei care i-au capturat, uneori până la punctul de a-i apăra sau a se identifica cu ei. Aceste sentimente sunt în general considerate iraţionale în lumina pericolului sau riscului îndurat de victime, care în mod esenţial confundă lipsa abuzării din partea celor ce i-au capturat cu un act de bunătate. Sindromul Stockholm poate fi văzut ca o formă de legătură traumatică, ce nu necesită neapărat un scenariu de ostatic, dar care descrie legături puternic emoţionale care se dezvoltă între două persoane în care una în mod intermitent o hărţuieşte, bate, ameninţă, sau o intimidează pe cealaltă”, se explică pe Wikipedia.

O ipoteză utilizată în mod obişnuit pentru a explica sindromul Stockholm sugerează că legătura emoțională cu agresorul este răspunsul individului la trauma de a deveni victimă. Identificarea cu agresorul este o modalitate prin care egoul se apără, deoarece atunci când o victimă își asumă aceleaşi valori ca şi agresorul, ele încetează să mai fie percepute de către cel asuprit ca fiind o ameninţare.

Sună cunoscut? Aceasta este societatea în care trăim, în mare. Ciclul abuzat-abuzator este la ordinea zilei în societate, şi este conceput tocmai pentru a deveni o obișnuință societală. Până la urmă, aceşti aşa-zişi conducători au fost ei înşişi abuzaţi de cei care îi controlează, fizic şi/sau interdimensional, şi astfel duc mai departe aceeaşi paradigmă. De aici, masiva propagare a fricii ca semnal ultim de control. Aceasta este o setare mentală parazitară fabricată şi inculcată social, prin diverse limbaje, fie arcontic sau wetiko (rase extraterestre ce induc stări mentale patologice ce merg până la canibalism) sau prin alte explicaţii transdimensionale ale acestui vampirism energetic. Dinamica acestor lucruri este reală, iar scopul ei este să ia puterea şi controlul fiinţelor umane asupra propriilor vieți prin intimidare, frică şi ignorarea adevărului.

De ce le este frică acestora, în cele din urmă? Ce anume vor să inhibe? Descoperirea adevărului, care ne oferă șansa de a recăpăta controlul asupra realităţii și de a ieşi din acest ciclu în orice moment; mai întâi prin identificarea a ceea ce se petrece şi apoi prin realizarea modificărilor necesare în gândirea noastră, în comportament şi atitudine, continuând să manifestăm din ce în ce mai mult expresia divină infinită din interiorul fiecăruia dintre noi.

Modul în care ne manifestăm arată ceea ce suntem

Faimosul îndemn al lui Ghandi „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” este mai mult decât un slogan frumos. Este foarte profund: de fapt, sensul lui este atât de profund cât presupune realizarea pe deplin a măreţiei adevăratei noastre esenţe divine.

Cel mai puternic şi de impact efect pe care oricare dintre noi îl poate avea asupra a tot ceea ce ne înconjoară este acela de a fi ceea ce suntem cu adevărat. Până la ce grad suntem dispuși să manifestăm adevărata noastră esenţă, Sinele divin (ATMAN), este adevărata încercare cu care ne confruntăm fiecare dintre noi. Aceasta include și toate aparentele mărunțișuri presupuse de modurile în care facem aceasta din punct de vedere practic, pas cu pas, pe măsură ce ne elevăm continuu nivelul de conştiinţă. La modul esenţial, nu este deloc complicat. Să fii sincer, iubitor şi demn – aceste aspecte survin în mod natural în manifestarea sufletului. Restul personalităţii noastre – condiţionată, reflexivă şi învolburată – are nevoie să se trezească din hipnoză și să se rafineze.

Modificarea mediului nostru personal este un început foarte bun. Eliminarea inhibiţiilor oferă impulsul necesar pentru a ajunge la manifestarea autentică, onestă, integrală a esenţei noastre. Depărtați-vă de cei care vă scad nivelul de vibrație și de vampirii energetici. Nu îi ajutăm cu nimic dacă vom continua, precum un gnom compromis, să îndurăm şi să evităm confruntarea cu ei. Acesta este Matrix-ul care funcţionează prin intermediul oribilei programări psiho-sociale pentru a ne menţine la cel mai scăzut nivel posibil al frecvenţei energetice – şi pentru a NU ne avânta cu adevărat în totala noastră libertate, ci pentru a ne face să stăm cuminţi în pătrăţica grilei parazitare impuse de elite. Există multe motive pentru a lua aceste necesare măsuri, pentru fiecare dintre noi, chiar dacă este doar pe jumătate treaz.

Lumea exterioară a sistemului se prăbuşeşte pas cu pas, iar viaţa ta, a mea şi a celor pe care îi iubim, precum şi a multor oameni minunaţi de pe această planetă, dar și însăși viaţa planetei noastre sunt în impas. Situația prezentă se aseamănă cu timpurile în care tinerii erau chemaţi la război şi se presupunea că luptă pentru libertatea patriei lor. Când chemarea venea, indiferent cât era de manipulată, familiile o respectau. Se numeşte curajul propriilor convingeri.

Frumuseţea situaţiei actuale este că lupta şi oportunitatea în care ne putem angrena este de natură spirituală, și nu implică nimic altceva decât redobândirea propriei puteri. Nu este o bătălie fizică, nici o altă luptă politică, ci un război al ideilor, adevăr contra minciuni, iubire contra ură şi egoism, precum şi voinţa/hotărârea de a intra în teritorii necunoscute majorităţii, cele ale descoperirii a ceea ce puţini au experimentat, sau manifestat până acum – descoperirea de sine.

Şi care este dovada ultimă a ceea ce merităm să se manifeste pe Pământ? Vieţile noastre. Dacă nu ne trăim cu adevărat viaţa (și aceasta implică trezirea față de dimensiunea spirituală a existenței), indiferent ce ar însemna aceasta pentru paradigmele trecute şi pentru propria imagine, nu facem altceva decât să perpetuăm frustrările şi problema ultimă pe care spunem că vrem s-o facem să se dizolve.

Este un proces – faceţi alegeri înţelepte și nu vă opriți!

Transformarea nu se petrece neapărat peste noapte, dar și aceasta este cu putință. Cel puţin pasul inițial în care ne convingem pe noi înşine că aspirăm cu adevărat către transformare şi suntem hotărâți să o realizăm. Atunci apar inspiraţia şi redobândirea puterii. De fapt, fiecare act de angajare personală are acest efect. Încercările nu se opresc, dar devine mai uşor din multe puncte de vedere. Poate fi uneori intimidant să continui să urci muntele, dar chiar merită! Şi cât de mult are lumea nevoie de exemplul nostru, de semnale de libertate şi strălucire, de sclipiri libere în peisajul întunecat al societăţii!

Aceasta ar trebui să motiveze pe oricine. La urma urmei, de ce suntem aici? Să trăim nişte vieţi egoiste de confort, plăcere şi falsă siguranţă, cu teama de transformare personală şi de necunoscut? Sau să manifestăm adevărata noastră esenţă şi să păşim spre a învăţa noi şi minunate lucruri, în acelaşi timp transformând lumea din jurul nostru şi ajutând la grăbirea manifestării binelui posibil. Da, este extraordinar! Atunci ce este cu atâta frică? Fiecare avem o măreţie care trebuie manifestată, dar pentru aceasta ea trebuie eliberată! Aceasta este valabil pentru oricine şi pentru fiecare în parte – inclusiv pentru cel ce a scris aceste rânduri cât și pentru cel care le citește. Îndrăznește să spui un „Da!” ferm și hotărât și să înfrunți cu succes încercările care apar rând pe rând, şi adevărul dumnezeiesc se va dezvălui gradat. Nu este deloc complicat. Imaginează-ți chipul plin de lumină pe care îl vei avea odată ce vei fi ajuns în vârful muntelui!


Citiţi şi:

Era conştiinţei globale (I)

Simplitatea lui «a fi» – o cale directă de revelare a Sinelui

Ghidul spiritual îţi dezvăluie realitatea dincolo de iluzie

 

yogaesoteric
23 noiembrie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More