«Nu ne ruinăm economia din cauza a 800 de cazuri de gripă în fiecare zi, dar facem asta din cauza a 500 persoane infectate cu coronavirus»

Închidem zeci de mii de mici afaceri şi guvernul nu este în stare să contribuie măcar la chiria lor

Când pandemia îşi lua avânt afectând populaţia din diferite ţări, reacţiile anumitor oficiali au fost corecte în raport cu situaţia reală din „teren”. Mai jos sunt redate reacţiile slovacilor la măsurile abuzive impuse pentru limitarea răspândirii infecţiei.

„Controalele poliţiei pentru a verifica modul de respectare a restricţiilor de circulaţie introduse pentru a limita răspândirea noului coronavirus ar trebui făcute aleatoriu”, declara premierul slovac Igor Matovic.

Ministrul slovac al economiei, Richard Sulik, a criticat măsurile luate de guvern pentru a preveni răspândirea COVID-19, susţinând că această luptă s-a transformat într-un fetiş şi că „nebunia” este necesar să înceteze. „Nu ne ruinăm economia din cauza a 800 de cazuri de gripă în fiecare zi, dar facem asta din cauza a 500 de persoane infectate cu coronavirus. Blocaje în trafic lungi de câţiva kilometri se formează în Slovacia pe autostrăzi care de obicei sunt pe jumătate goale. Închidem zeci de mii de mici afaceri şi guvernul nu este în stare să contribuie măcar la chiria lor”, a subliniat Sulik la începutul lunii aprilie.

El a explicat că orele de dezbateri din interiorul guvernului slovac nu au putut să împiedice măsurile respective. „Este o nebunie şi aceasta este necesar să înceteze”, a adăugat ministrul slovac al economiei.

Citiţi şi:
Coronacriza va accelera crearea „Marii Troici” Moscova – Washington – Beijing
Criza globalismului?

yogaesoteric
5 iulie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More