Nu sunt doriți în Danemarca

 

Danemarca intenţionează să îi găzduiască pe imigranţii nedoriţi într-un loc extrem de neprimitor – o insulă mică şi greu accesibilă, unde se află în prezent laboratoarele, grajdurile şi crematoriul unui centru pentru cercetarea bolilor contagioase la animale, a relatat cotidianul american New York Times în ediţia sa online.

Şi pentru ca mesajul să fie şi mai clar, unul dintre cele două feriboturi care asigură transportul spre insulă se numeşte „Virus”, adaugă publicaţia.

„Nu sunt doriţi în Danemarca, şi vor simţi aceasta”, a scris pe Facebook ministrul pentru imigraţie, Inger Stojberg.

Guvernul de centru-dreapta şi Partidul Popular Danez, de dreapta, au anunţat un acord pentru găzduirea a până la 100 de persoane pe insula Lindholm – străini care au fost condamnaţi pentru diverse infracţiuni şi solicitanţi de azil cărora li s-a respins cererea şi care nu mai pot fi trimişi înapoi în ţările lor de origine.

Cu o suprafaţă de circa şapte hectare, insula, situată într-un mic golf din Marea Baltică, se află la circa 3,2 kilometri de cea mai apropiată coastă, iar serviciul de feribot funcţionează ocazional. Străinii vor fi obligaţi să se prezinte zilnic la centrul administrativ din insulă, pentru că în caz contrar riscă închisoarea.

„Vom reduce numărul de plecări cu feribotul cât mai mult posibil”, a declarat la TV2 responsabilul pentru imigraţie al Partidului Popular Danez, Martin Henriksen. „Îl vom face cât mai dificil şi cât mai scump cu putinţă”, a adăugat el.

Conform înţelegerii, circa 115 milioane de dolari vor fi alocate în următorii patru ani pentru centrele de imigranţi din insulă, care ar urma să se deschidă în 2021.

Ministrul finanţelor, Kristian Jensen, care a condus negocierile, a spus că insula nu este o închisoare, dar a adăugat că cine este trimis acolo va trebui să şi doarmă acolo.

Louise Holck, director executiv adjunct al Institutului Danez pentru Drepturile Omului, a spus că organizaţia sa va monitoriza „îndeaproape” situaţia pentru a vedea dacă sunt încălcate obligaţiile internaţionale asumate de Danemarca.

Citiți și:

Suedia: Imigranții se căsătoresc cu copii pentru a beneficia de pașapoartele UE

La 100 de locuitori, peste 800 de imigranţi

Vă plac chiar așa mult migranţii? Primiţi-i atunci în casele voastre, dar pe banii voştri

 

yogaesoteric
17 februarie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More