Evadare eșuată din colivia de aur

 

O prințesă din Emirate, care a fugit din țară pentru că voia să ducă o viață normală, și-a plănuit timp de 7 ani ani dispariția din țara ei foarte bogată, dar pe care o consideră o închisoare.

Fiica conducătorului din Dubai și, în același timp, prim-ministrul din Emiratele Arabe, prințesa Latifa, 33 de ani, a vrut să înceapă o nouă viață departe de tatăl miliardar și și-a plănuit atent evadarea. Însă aventura ei a luat sfârșit după 8 zile, când, potrivit unor martori, trupe de comando au interceptat iahtul în care se afla, iar prințesa a fost dusă înapoi în Dubai, relatează The Guardian.

Tentativa ei de „evadare” a avut loc la începutul anului trecut, iar de atunci Latifa nu a mai fost văzută de nimeni. Acum, aventura ei este subiectul unui documentar BBC – Escape from Dubai.

Latifa bint Mohammed al-Maktoum este fiica șeicului Mohammed bin Rashid al-Maktoum, unul din cei mai puternici și mai bogați oameni din țară. Latifa este cea de-a doua fiică ce încearcă să fugă din „colivia de aur” în care șeicul își ține familia. Sora ei mai mare, Shamsa, ar fi încercat să-și însceneze o răpire în anul 2000, pe când se afla în Marea Britanie.

Într-o filmare făcută cu puțin timp înainte de tentativa de evadare, Latifa spune că a mai încercat să fugă din Emirate la vârsta de 16 ani, dar a fost capturată la graniță, închisă timp de 3 ani, bătută și torturată. Având acea experiență, și-a pregătit timp de 7 ani a doua fugă, fiind ajutată de cea mai bună prietenă, Tina Jauhiainen, finlandeză, și de un francez, Hervé Jaubert, om de afaceri și ofițer de marină, care a reușit să fugă din Dubai în 2011, din cauza unor probleme cu autoritățile.

Latifa a plecat spre Oman cu prietena ei, Tina. În timpul acestei călătorii a fost făcută și ultima fotografie cu prințesa. Din Oman, Latifa a plecat pe mare spre India, de unde urma să ia avionul spre Statele Unite, unde intenționa să ceară azil politic.

Latifa a fost, însă, capturată în largul coastelor indiene, la opt zile după ce a fugit din Dubai. Nu a mai fost văzută de atunci, iar prietenii ei din afara țării și-au exprimat îngrijorarea. Șeicul a refuzat să facă vreun comentariu, la solicitarea realizatorilor documentarului. Dar o sursă apropiată acestuia ar fi spus că Latifa „este cu familia ei” și „se simte excelent”.

Citiți și:

Destinul femeii în orizontul civilizației arabe

Opt lucruri pe care femeile din Arabia Saudită nu le pot face decât cu permisiunea clară a bărbaţilor

 

yogaesoteric
17 februarie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More