Nu toată Justiția e plină de uscături

Mesajul judecătoarei Mădălina Afrăsinie de la Tribunalul București: „Da, Justiția are partea ei de vină, pentru că Justiția este înfăptuită de oameni, iar oamenii greșesc! Și vor mai greși!… Dar consider că este nedrept ca toți să fim asemănați cu aceia dintre noi care au fost excluși din profesie! Nu, Domnilor și Doamnelor! Nu toți suntem așa.

Faptul că unul sau altul dintre judecători primesc sancțiunea disciplinară supremă – excluderea din magistratură – nu înseamnă că întreaga breaslă este plină de uscături, subliniază judecătoarea Mădălina Afrăsinie (foto), de la Tribunalul București.

Fosta președintă a Secției a VI-a de la TMB precizează pe Facebook că nu justiția este vinovată de prăbușirea nației române, chiar dacă primul impuls al poporului ar fi să răspundă afirmativ la această întrebare. Iar acest impuls nu este nou, el fiind surprins chiar și în Biblie, când mulțimea a ales să-l salveze de la execuție pe tâlharul Baraba în locul lui Iisus Hristos, a detaliat judecătoarea. Totuși, Mădălina Afrăsinie a subliniat că nu compară justiția română cu Iisus, pentru că „nu este nici pe departe inocentă”, câtă vreme este înfăptuită de oameni, care sunt supuși greșelii. Și nu doar greșelii, ci și unui „volum criminal de muncă”, precum și unor reglementări aberante, a adăugat magistrata.

Iată postarea de pe Facebook a judecătoarei Mădălina Afrăsinie, însoțită de fotografia de mai jos:

Sunt Judecător, deci sunt vinovată!

Gânduri amare printre rânduri…

Este justiția vinovată de prăbușirea noastră, ca nație?

Dacă este întrebat poporul, așa cum a fost întrebat cu mai bine de 2.000 de ani în urmă, va răspunde afirmativ!

Întotdeauna este mult mai ușor de salvat un criminal, hoț, tâlhar, dar care are… priză la popor, decât un inocent!

Nu, nu compar Justiția cu Iisus, pentru că nu este nici pe departe inocentă!

Da, Justiția are partea ei de vină, pentru că Justiția este înfăptuită de oameni, iar oamenii greșesc! Și vor mai greși!

Din cauză de ordonanțe de urgență, de legi care sfidează bunul-simț și logica juridică, din cauza volumului criminal de muncă, din cauza oboselii și da, și din cauza noastră, pentru că cele enumerate de mine ne determină să greșim… și, cu toate acestea, păstrăm tăcerea… o tăcere care ne face complici.

Atâta timp cât hotărârea pronunțată de mine este schimbată în căile de atac, înseamnă că am greșit (sunt anumite excepții, dar nu are sens să intru în amănunte tehnice).

Dar consider că este nedrept ca toți să fim asemănați cu aceia dintre noi care au fost excluși din profesie!

Nu, Domnilor și Doamnelor! Nu toți suntem așa, iar celor care ne-am asumat să vorbim, credeți-mă, nu ne este deloc ușor. Nici profesional și nici… în viața privată!

La mine, la țară, se spune că săptămâna aceasta este săptămâna în care este bine să îi iertam pe cei care ne-au greșit, să cerem iertare celor cărora le-am greșit, dar mai ales să urmărim să ne iertăm… pe noi.

Da, voi cere iertare celor cărora le-am greșit, pentru că sunt om… dar, oare, câți dintre ceilalți au puterea să facă asta?

Da, sunt Judecător și mă declar vinovată!

Dar aleg să-mi duc crucea mai departe, chiar dacă asta înseamnă să fiu «biciuită» pe acest drum de «inocenții» dornici de «dreptate»”.

Citiți și:
Judecătoarea Adriana Stoicescu după ce a fost suspendată pe Facebook: „Libertatea de exprimare nu se reduce la a proslăvi BLM și LGBT, chiar dacă așa credeți”
Istoria incomodă cu profesorul Corvin Lupu: „Dacă vrei să știi cine te stăpânește, află pe cine nu ai voie să critici!” (I)

 

yogaesoteric
30 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More