Nu vreau să fiu „normal”!

Am trăit multă vreme într-o țară anormală, dintr-un continent la fel de anormal, de pe un glob anormal, unde la toți ni se părea anormalul ca fiind normal! Mai ales că era susținut cu argumente științifice, istorice, sociale, religioase ş.a.m.d. Și nu doar asta, dar am crezut ca normalul se simte, e logic, simplu, nu necesită nimic special să funcționeze!

Când venea vorba despre o boală virală, ca gripa, toți eram de acord că sistemul imun joacă rolul principal, iar cu medicamente se tratau eventual simptomele bolii, când ele deveneau periculoase.

Când venea vorba de sistemul imun, globul ăsta anormal era în întregime de acord că mişcarea fizică, expunerea la soare, băile în ape cu sare, sulf, calde, sau reci, întăresc acest sistem imun. Nouă ni se părea corect, nu neapărat prin miile de studii care demonstrau asta, cât prin miile de ani în care a dat rezultate!

Apoi se vorbea de vitamine, de fructe, legume proaspete, de iaurt viu, care la fel ajutau la obținera unui sistem imun puternic!

Sărutul mamei (adică a părintelui 2 capabil să nască, alăpteze, transmită credința) avea puteri terapeutice!

Când eram copii ne jucam în toate mizeriile existente, mâncam 5-6 dintr-o felie de pâine unsă cu ceva, mâncam tone de fructe crude şi nespălate şi nu exista nici ger nici caniculă, nici boală, care să ne țină în casă! Unii dintre noi mai făceau o gripă, culmea că o făceau tocmai cei… mai curați și spălați dintre noi!

Pe vremea aceea, în țara mea trăiau țiganii – un fel de rromi dar care nu se supărau când le spuneai țigani! Nu mai tare decât oltenii când le spuneai olteni, sau moldovenilor, moldoveni! Aștia erau cel mai mult pe afară, practic trăiau afară si erau mult mai rar spălați ca noi!

Cu toate astea, sau poate tocmai de aceea, nu erau mai niciodată bolnavi! Sistemul lor imun nu dormea niciodată!

Eram 36 într-o clasă ore în șir, sute într-o curte de școală, închiși în casa doar ca pedeapsă, iar televizorul nu părea interesant ca alternativă pentru viață! Facebookul era un caiet care trecea de la unul la altul pe care probabil existau toate culturile bacteriene posibile! Toți în anormalitatea noastră eram de acord că sistemul imun este necesar sa vină în contact cu agentii patogeni ca să-şi formeze un răspuns pentru fiecare următoare întâlnire!

Acum de câțiva ani și mai ales în ultimii doi ani, lumea a ajuns la concluzia că e vremea să intrăm în normalitate! Cu forța chiar!

În normalitate sistemul imun nu are nicio importanță! Ba mai mult, trebuie facute eforturi, date legi, pedepse ca să nu îl întărim prin tot ce am amintit mai sus! Nu e nevoie! Între timp ştiinta a evoluat și rezolvă ea orice boală! Sau așa speră, pentru că problema mare pe care o are este timpul! Nu a avut timp să o demonstreze, dar ni se cere să fim responsabili și să o credem… pe cuvânt!

Unii dintre noi o fac de bună voie, restul de nevoie! Partea proastă a normalității este că am devenit niste morți vii! Noi nu mai trăim, noi supravieţuim! Încă nu este defint în ce scop! Ca să inţelegeţi (cei mai tineri), normalul astăzi înseamnă o floare de plastic fară miros, dar care nu se ofilește niciodată. Anormalul de ieri înseamnă o floare cu miros, cu albine zumzăind în jurul ei, cu petale care cad, cu un măr roşu aromat care creşte din mijlocul ei, cu nişte dinți albi de copil care se înfig în acest măr, cu sucul care se scurge pe cămaşa pepit!

Lăsaţi-mă, vă rog, să mor… anormal!

Citiţi şi:
Marea Resetare Globală – teorie a conspirației sau intrarea în aşa-zisul ‘nou normal’?
Militarizarea noului normal. Care este semnificația războiului împotriva „terorismului intern”, în care sunt asimilați „teoreticieni ai conspirației” și „negaționiști ai realității”?

 

yogaesoteric
17 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More