Nu vrem să fim cobai! 60% dintre lucrătorii din domeniul sănătății din Ohio refuză să se vaccineze de teama efectelor secundare

… cel puțin 29% din SUA
Mii de angajați din domeniul sănătății din SUA refuză să primească vaccinuri anti covid-19, scrie Daily Mail. Până la jumătate dintre lucrătorii din domeniul sănătății din California și un spital din Texas spun că nu se vor lăsa vaccinați. 60% din personalul caselor de îngrijire medicală din Ohio refuză și ei imunizarea, iar 40% dintre lucrătorii din prima linie din Los Angeles nu se vor vaccina, arată sondajele.

Cei care au răspuns la sondaje invocă teama de efecte secundare periculoase, iar o serie de mesaje de pe forumul lucrătorilor din domeniul sănătății arată că oamenii simt că sunt folosiți drept cobai. Experții îi contrazic și dau vina pe dezinformare.
Deși companiile Pfizer și Moderna susțin că efectele secundare care pun viața în pericol sunt rare, primele cazuri au apărut chiar în primele zile ale lansării vaccinului, după ce doi angajați din domeniul sanitar din Alaska au suferit șoc anafilactic la câteva minute după ce au primit vaccinul Pfizer.
Această reticenţă cu privire la vaccinul anti-covid nu este întâlnită doar în SUA. Și lucrătorii din domeniul sănătății din Olanda s-au plâns că sunt folosiți pe post de cobai, notează tabloidul britanic.
Guvernatorul din Ohio, Mike DeWine, a declarat că aproximativ 60% dintre asistenții medicali de acolo refuză vaccinul.
Ca și vaccinul Pfizer, și cel de la Moderna a prezentat efecte secundare similare. Vaccinul Moderna a provocat durere la locul injectării la mai mult de 9 din 10 participanți, oboseală la aproape 7 din 10 și dureri de cap sau dureri musculare la aproximativ 6 din 10, potrivit documentului FDA.
Peste 44% dintre persoanele care au primit vaccinul au raportat că au suferit dureri articulare și peste 43% au suferit frisoane.”
De asemenea, până la aproape 10% dintre participanți au prezentat „reacții adverse grave”, care au inclus greață și vărsături, umflături faciale și artrită reumatoidă.
Un sondaj Kaiser Family Health Foundation publicat pe 15 decembrie – chiar înainte de a se distribui vaccinurile – arată că 29% dintre lucrătorii din domeniul sănătății din SUA nu vor să se vaccineze, mai transmite sursa citată.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More