Dr. Joe Dispenza – Exerciţiu simplu pentru întărirea imunităţii

Dr. Joe Dispenza, profesor, cercetător, speaker internaţional, autor de succes, şi-a dedicat viaţa studiind modul în care oamenii pot folosi ultimele descoperiri din domeniile neuroștiinței și fizicii cuantice nu doar pentru a vindeca boli dar și pentru a se bucura de o viață mai împlinita și mai fericită.

El practic rescrie practic istoria medicinei pentru că măsoară la nivelul organismului efectele unor practici precum meditația, rugăciunea, recunoștința și astfel vine cu dovezi științifice ale efectelor acestor practici.
În articolul de astăzi vă prezentăm o modalitate simplă pe care dr. Joe Dispenza o recomandă pentru întărirea sistemului imunitar.
„Cel mai eficient vaccin împotriva gripei pe care ți-l vei putea administra vreodată vine din interiorul tău.
Dacă vreți să vă întăriți sistemul imunitar, practicați zilnic acest exercițiu simplu.
Noi am făcut un experiment: 120 de persoane care timp de 3 minute zilnic au lăsat deoparte resentimente, frustrare, frică etc. și s-au concentrat pe a simți recunoștință pentru ceea ce au în viața lor, apreciere, mulțumire. Am măsurat răspunsul trupului lor, răspunsul sistemului lor imunitar. Ne-au interesat în principal imunoglobulinele A, care reprezintă principalul mijloc prin care organismul nostru se apară de bacterii și virusuri.
Atunci când ești frustrat, agitat, speriat, stresat etc., sistemul tău imunitar este slăbit, pentru că organismul tău percepe o stare de alarmă, este setat pe modul luptă sau fugi, toată energia ta se consumă pentru ca organismul tău să se ocupe de «amenințarea» exterioară. Nu mai ai suficientă energie disponibilă pentru interior, pentru procesele de creștere și pentru echilibrare, apărare, revigorare, vindecare din interior.
Întrebarea pe care ne-am pus-o a fost: atunci când oamenii își deschid inima este posibil ca aceste substanțe chimice din interiorul nostru să ajungă la un nivel care să ne întărească sistemul imunitar?
Experimentul pe care l-am făcut a demonstrat că după primele 4 zile în care oamenii au făcut exercițiul despre care am vorbit mai sus, s-a înregistrat o modificare semnificativă (nivelul imunoglobulinei A a crescut cu 50%) în ceea ce-i privește pe cei 120 de participanți.
Aceasta înseamnă că, de fapt, trupul tău este perfect capabil să producă acele substanțe chimice care să îți întărească sistemul imunitar suficient de mult, încât să nu ai nevoie de vaccin împotriva gripei. Aceasta înseamnă că starea ta interioară este mai puternică decât circumstanțele exterioare.
Doar făcând acest exercițiu simplu zi de zi, starea sistemului vostru imunitar devine din ce în ce mai bună. Și nu este vorba numai despre faptul că, astfel, trupul vostru secretă substanțele chimice care vă protejează împotriva gripei; în cadrul experimentului am verificat și alte aspecte.
S-a dovedit că în același interval de 4 zile au fost activate şi genele care previn apariția tumorilor, a cancerului, cele care se ocupă de repararea țesuturilor afectate de diverse probleme, cele care previn îmbolnăvirea inimii, atacul de cord, cele care încetinesc îmbătrânirea, cele care previn problemele neurodegenerative și inflamatorii. În plus, a crescut nivelul substanțelor chimice care susțin, stimulează procesul de învățare. Toate astea în numai 4 zile!”
Un exercițiu simplu pentru a declanșa acest mecanism este ca în fiecare zi, înainte de a adormi, să faceţi o listă scrisă cu 10 persoane care au fost prezente în viața dvs. în acea zi sau în trecut și cărora le sunteţi recunoscător / recunoscătoare: părinții, profesorii care v-au oferit cunoștințele și abilitățile pe care le-aţi folosit apoi în viaţă, persoanele care v-au ajutat atunci când aţi avut nevoie, autorii cărților care v-au inspirat, colegii de la serviciu, vânzătoarea de la magazin pentru că a fost acolo pentru voi etc.

Dacă nu reușiţi să găsiţi 10 persoane, puteţi completa până la 10 cu diferite obiecte sau aspecte de care vă bucuraţi și care vă ajută să aveţi o viață mai bună: aveţi cu ce să vă îmbrăcaţi, aveţi apă caldă la chiuvetă, sunteţi sănătos, aveţi un acoperiș deasupra capului etc.
Manifestaţi-vă pentru câteva momente recunoştinţa faţă de toate aceste persoane şi, eventual, aspecte din listă, apoi raportaţi-vă la Atributul Dumnezeiesc al Recunoştinţei Dumnezeieşti, care în realitate este şi rămâne în veşnicie o energie subtilă sublimă, nesfârşită, gratuită, ce prezintă o frecvenţă de vibraţie care nu se modifică niciodată, urmărind să o atrageţi din abundenţă în universul vostru lăuntric.
Puteți face acest exerciţiu în orice moment al zilei. Cu cât îl faceţi mai des, cu atât este mai bine pentru trupul vostru și pentru sistemul imunitar şi totodată el vă ajută să creşteţi lăuntric. Este foarte important însă să-l faceţi seara, înainte de a adormi, pentru că în acele momente există o deschidere şi o receptivitate mărită la nivel subconştient și atunci exercițiul are un efect mai mare.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More