O altă formă de Vipassana

Fiţi conştienţi de acţiunile voastre, de corpul vostru, de mintea voastră, de inima voastră. Dacă mergeţi, trebuie să mergeţi în mod conştient; dacă vă mişcaţi mâna, trebuie să o mişcaţi în mod conştient, ştiind perfect faptul că mâna este în mişcare. Puteţi s-o mişcaţi fără să fiţi conştienţi, ca pe ceva mecanic – ca atunci când faceţi o plimbare matinală şi mişcarea picioarelor este automată, neînsoţită de atenţia voastră.

Fiţi atenţi la mişcările corpului vostru. În timp ce mâncaţi, fiţi atenţi la mişcările care sunt necesare acestei acţiuni. În timp ce faceţi duş, fiţi atenţi la apa care vă atinge corpul şi la imensa bucurie resimţită – rămâneţi doar atenţi. Nu este permis ca lucrurile să continue să se desfăşoare într-o stare de inconştienţă. Acelaşi lucru trebuie făcut în ceea ce priveşte mintea. Urmăriţi orice gând care trece pe ecranul minţii voastre, orice emoţie care trece pe ecranul inimii voastre – rămâneţi martori, nu vă amestecaţi, nu vă identificaţi, nu evaluaţi ceea ce este bun şi ceea ce este rău; aceasta nu face parte din meditaţia voastră.

Starea de atenţie mărită pe care o conferă această formă de meditaţie oferă practicantului conştientizarea Realităţii, care este şansa eliberării. Aşadar, deveniţi conştienţi de voi înşivă, de toate gesturile, acţiunile, gândurile şi comportamentele voastre şi veţi scurta cu mult drumul spre nemurire.

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More