O analiză inteligentă și pertinentă scoate la lumină lacunele și greșelile grave din articolele lui Dan Bozaru și documentarele Centrului Galactis (1)

Doi cursanți yoga din Cluj Napoca, Alin Dumitru Suciu și Octavian Augustin Creț au semnalat atât redacției site-ului yogaesoteric.net cât și profesorului yoga Gregorian Bivolaru, o serie de erori, contradicții și profeții care nu s-au împlinit nicidecum cuprinse în materialele elaborate de Dan Bozaru şi Centrul Galactis. Autorii acestui mesaj precizează că sinteza pe care au realizat-o nu este exhaustivă, ci ea reliefează doar anumite aspecte pe care le-au considerat importante.
Multe dintre greșelile grave asupra cărora atrag atenția semnatarii mesajului au fost sesizate de numeroși cititori ai site-ului yogaesoteric, dar cu siguranță fiecare va descoperi noi elemente surprinzătoare, care nu au trecut proba timpului.

Le mulțumim pe această cale lui Alin Dumitru Suciu și lui Octavian Augustin Creț pentru observațiile pline de bun simț și pentru analiza lucidă pe care au realizat-o.
Din motive evidente, în cel mai scurt timp vom depublica seria de articole intitulate „Problema intervenţiei extraterestre în contextul actual al omenirii”.

Redăm în continuare răspunsul profesorului yoga Gregorian Bivolaru și textul integral al mesajului celor doi cursanți din Cluj-Napoca.


Răspunsul profesorului yoga Gregorian Bivolaru

Ne-a fost transmis de curând articolul analiză, articol ce a fost de asemenea trimis către redacţia site-ului yogaesoteric.net. Ținem să precizăm că noi nu am luat până în prezent la cunoştinţă despre toate aceste contradicţii, erori şi aşa-zise profeţii ce au fost difuzate de centrul Galactis. Studiind cu atenţie, luciditate şi discernământ conţinutul analizei ce a fost realizată de către doi cursanţi de la Cluj (Alin Dumitru Suciu, anul 26 Cluj-Napoca şi Octavian Augustin Creţ, anul 25 Cluj-Napoca), am constatat la rândul nostru că multe dintre aspectele ce ne sunt semnalate sunt îndreptăţite. Tocmai de aceea îl rugăm urgent pe autor, respectiv pe Dan Bozaru să recunoască urgent cu sinceritate greşelile ce au fost făcute, greşeli care de altfel sunt evidente atât pentru noi cât şi pentru alţi cursanţi. Este cazul ca Dan Bozaru să-şi dea seama că de la sublim la ridicol nu este decât un pas.

Felurite aspecte din conţinutul acestor materiale pe care noi nu le-am citit niciodată anterior evidenţiază ridicolul, iar un alt aspect semnificativ este acela că unele dintre aceste aşa-zise profeţii nu s-au realizat niciodată cu toate că autorul (Dan Bozaru) a susţinut în prealabil că toate acestea se vor împlini „fără doar şi poate”.

După cum ştim cu toţii a greşi este omenesc, a ierta eventualele greşeli care se fac este dumnezeiesc, dar a persevera în greşeală este diavolesc.

Îl rugăm pe Dan Bozaru să îşi recunoască neîntârziat erorile ce sunt evidente în materialele publicate şi dacă eventual are ceva de spus îl rugăm să o facă urgent, prezentând un eventual drept la replică.

Mulțumim pe această cale lui Alin Dumitru Suciu şi Octavian Augustin Creţ, care ne-au semnalat aceste aspecte şi suntem de acord că în mod indirect ele afectează imaginea şcolii spirituale (MISA).

Vă mulţumim pentru înţelegere.

profesor yoga Gregorian Bivolaru


Mesajul redactat de Alin Dumitru Suciu, an 26, Cluj-Napoca și de Octavian Augustin Creţ, an 25, Cluj-Napoca

Dragi redactori ai site-ului yogaesoteric,

În materialul de mai jos am urmărit să sintetizăm o serie de aspecte care se referă la activitatea desfăşurată de Dan Bozaru şi colaboratorii săi, în cadrul unui centru cunoscut sub numele de „Centrul Galactis”. Am redactat această sinteză deoarece există o mulţime de aspecte care pentru noi sunt neclare, iar unele ni se par chiar şocante sau de-a dreptul ridicole. Prin urmare ne-am gândit să vă cerem cu umilinţă ajutorul pentru a le clarifica.

Am întreprins acest demers deoarece „Centrul Galactis” se revendică a avea girul Şcolii de yoga MISA pentru toate materialele pe care le publică, sub formă de articole, conferinţe sau filme documentare. Umila noastră părere este că aceste materiale conţin o serie de elemente de natură să afecteze imaginea școlii noastre de yoga şi a celor care frecventăm cursurile şi suntem dedicaţi idealurilor spirituale promovate de MISA. Nouă nu ne este deloc indiferentă imaginea școlii noastre de yoga şi de aceea am dori să aflăm şi părerea voastră în această privinţă.

Avem mulţi colegi care cred orbeşte tot ce apare pe site-ul yogaesoteric.net sau pe MISA Senzațional TV, oricât ar fi de absurd sau de contrar legilor fizicii, dar nouă nu ne vine să credem că voi aţi citit şi aţi aprobat publicarea acestor aspecte; de aceea, vă scriem pentru a vă ruga să ne explicaţi dacă realitatea este conformă cu ceea ce se afirmă în toate aceste materiale.

Materialul pe care l-am studiat este extrem de stufos, mai ales din cauză că a trebuit să vizionăm filme / să audiem conferinţe foarte lungi, prezentate pe un ton destul de monoton şi tărăgănat. Ne cerem scuze dacă nu am reuşit să structurăm perfect informaţia, dar considerăm că am scos în evidenţă unele aspecte foarte importante.

1. Sursele de informaţie utilizate
Sursele de informaţie care au stat la baza redactării acestui material, la care vom face referire şi pe care le-am consultat integral cel puţin unul dintre noi, sunt următoarele:

[1] Articolul intitulat „În Marea Piramidă din Egipt s-au făcut descoperiri uluitoare pe care ştiinţa modernă le ignoră”, publicat iniţial pe site-ul yogaesoteric.net sub semnătura lui Dan Bozaru, retras ulterior de pe site dar care rămâne în continuare accesibil pe internet (pe alte site-uri web);

[2] Seria de articole intitulate „Problema intervenţiei extraterestre în contextul actual al omenirii” publicate pe site-ul yogaesoteric.net sub semnătura lui Dan Bozaru. Multe dintre acestea sunt pline de informaţii şocante, dar am ales să prezentăm în acest material numai articolul numărul XXIV din această serie.

[3] Documentarele video (şi alte materiale) oferite pe site-ul web al Centrului Galactis, coordonate (şi narate) de către Dan Bozaru, şi anume:
1. Portalul
2. Black Projects şi tehnologia energiei libere
3. TERRA GALACTICA – Misterele dezvăluite ale unor contacte cu extratereştrii benefici (ep.1)
4. Cometa Ison. Evenimentul. Adevărul despre ele
5. Conflictul din spaţiu
6. Cronovizorul eteric
7. Nava lenticulară

În acest material de sinteză, urmărim să prezentăm informaţiile în ordinea cronologică a publicării lor, dar şi grupat pe anumite subiecte importante.

2. Scurt istoric
Seria de articole semnate de Dan Bozaru a început cu articolul [1], în care se preia fără discernământ un articol plin de afirmaţii senzaţionale şi uluitoare (pretinsa descoperire, în Marea Piramidă a lui Cheops din Egipt, a scheletului unui animal bizar, o pisică cu cap de om, a unei bile aurii suspendate în aer şi care chipurile nu ar putea fi clintită din loc etc.). Acest articol este de fapt un articol satiric, care a fost scris de către publiciştii din echipa site-ului The National Reporter (https://aceflashman.wordpress.com/?s=sphere+pyramid) – acesta este un site de umor care publică pe un ton serios pseudo-ştiri senzaţionale, abracadabrante (de genul site-ului românesc TimesNewRoman.ro), păcălindu-i astfel pe cei naivi şi creduli. Desigur, toată povestea este inventată, iar fotografiile sunt trucate.
Din păcate, acest articol a fost publicat ca atare pe site-ul yogaesoteric.net, fiind ulterior retras, datorită ridicolului de care s-a acoperit autorul (de fapt traducătorul) şi care a fost sesizat de mai mulţi cursanţi ai şcolii noastre de yoga. Considerăm că publicarea acestui articol a dăunat grav imaginii şcolii noastre de Yoga, MISA.
Noi nu ştim dacă acest articol a fost tradus chiar de Dan Bozaru sau de altcineva care s-a folosit de numele său, dar articolul a apărut sub semnătura sa şi nu am găsit nicio dezminţire a sa legată de acest articol, până în prezent.

Seria de articole [2] conţine 25 de articole, publicate în decursul anilor 2011-2012 (dacă memoria nu ne înşeală… în orice caz înaintea datei de 21 decembrie 2012), care prezintă diferite aspecte legate de intervenţia extraterestră în contextul actual al omenirii. Articolul XXIV al seriei este singurul la care ne vom referi aici, deoarece este cel mai şocant prin seria de profeţii chixo-comice cu termene şi cifre exacte, care nu depăşesc orizontul de timp al anului 2013; suntem asiguraţi că aceste profeţii se vor împlini fără dar şi poate („Ceea ce s-a spus că va fi, se va împlini fără dar şi poate.”). Aceste termene exacte au trecut, şi niciuna dintre aceste profeţii chixo-comice nu s-a adeverit.
 
Subliniem faptul, foarte grav după părerea noastră, că aceste articole NU AU FOST RETRASE nici până azi de pe site-ul yogaesoteric.net, deşi este evident că toate profeţiile chixo-comice s-au dovedit a fi chiar aşa, adică… chixo-comice!

Iată în continuare câteva exemple de aşa-zise „profeţii”:
„În luna octombrie 2011 Pământul a început să fie infuzat de energia care este specifică vibraţiei 4D; această „saturaţie” a crescut gradat până în prezent şi va atinge un maxim în timpul perioadei solstiţiului de iarnă (21 decembrie 2012), până în luna martie 2013, când se presupune că va începe rotaţia finală a crustei planetare de la orientarea actuală pe direcţia Est/Vest către orientarea pe direcţia Nord/Sud. Reaşezarea scoarţei Pământului va continua pe parcursul anului 2013 şi, în principiu, se va stabiliza între sfârşitul lunii octombrie 2013 şi luna decembrie 2013. Prin urmare, din punct de vedere „oficial”, am putea spune că viaţa în cea de a patra dimensiune (4D) începe în ianuarie 2014.”
[Din câte am constatat, scoarţa Pământului nu s-a reaşezat… nici nu ştim ce înseamnă trecerea ei „de la orientarea actuală pe direcţia Est/Vest către orientarea pe direcţia Nord/Sud” – nota A.S. şi O.C.]

„… înclinarea actuală de 23,5 grade a axei planetei noastre va dispare, ceea ce va determina după aceea un climat temperat de tip mediteranean pe întreaga planetă; cu alte cuvinte, de atunci înainte nu vor mai exista anotimpuri, iar clima va mereu blândă şi perfectă pentru evoluţia spirituală.”
[Din câte am constatat, înclinarea actuală de 23,5 grade a axei planetei noastre a rămas neschimbată, climatul nu a devenit mediteranean pe întreaga planetă etc. – nota A.S. şi O.C.]

„O dată cu apropierea de momentul tranziţiei spre 4D, la 21 decembrie 2012, este de aşteptat ca liniile de câmp magnetic ale Pământului să scadă atât de mult în intensitate, încât la un moment dat va exista o scurtă perioadă de hiatus în care câmpul magnetic al planetei va fi practic nul. În aceste condiţii, este posibil ca unele obiecte şi substanţe solide să capete proprietăţi stranii, lichefiindu-se (deoarece coeziunea intre moleculele şi atomii lor va slabi atunci mult in lipsa câmpului magnetic ce le susţinea şi le conferea impresia de „soliditate”); acest lucru a fost deja demonstrat în laboratoare ştiinţifice.”
[Din câte am constatat, câmpul magnetic al planetei nu a fost niciodată nul, nu am văzut niciun obiect sau substanţă care să se lichefieze… etc. Afirmaţia potrivit căreia „coeziunea între moleculele şi atomii lor va slăbi atunci mult în lipsa câmpului magnetic ce le susţinea şi le conferea impresia de soliditate” este o aberaţie d.p.d.v. ştiinţific; am fi interesaţi în ce „laboratoare ştiinţifice” s-a demonstrat acest lucru, să citim acele articole sau rapoarte de cercetare. – nota A.S. şi O.C.]

„Iniţiatul şi totodată specialistul în misterele tradiţiei mayaşe, Drunvalo Melchizedec, recomandă pentru acest moment extrem de important al evoluţiei personale utilizarea aşa-numitului „vehicul de lumină” al fiinţei, cunoscut sub numele de merkaba. Acest vehicul subtil protejează fiinţa din punct de vedere fizic, psihic şi mental (conservând şi memoria sa în timpul evenimentului respectiv) atunci când câmpul magnetic al Pământului va colapsa (pentru a se realiza astfel schimbarea polilor magnetici).”
[Din câte cunoaştem noi (cf. lucrării DICTIONNAIRE CRITIQUE DE L’ÉSOTÉRISME, editat de Jean Servier), merkaba este un termen ebraic care desemnează o realitate subtilă foarte înaltă; din câte înţelegem noi, termenul desemnează slava lui Dumnezeu Tatăl. În iudaism se spune de pildă că misticul nu poate vedea faţa lui Dumnezeu, dar poate percepe realitatea divină prin intermediul contemplării merkaba-ei (deci a slavei lui Dumnezeu). Ni se pare trist că tocmai pe site-ul „oficial” al mişcării noastre, yogaesoteric.net, apar astfel de informaţii pseudo-spirituale: autorul acestui articol nici nu cunoaşte de fapt semnificaţia termenilor folosiţi… În domeniul spiritual, yogaesoteric.net ar trebui să fie un site de referinţă, unanim recunoscut – nota A.S. şi O.C.]

„… se fac deja aranjamentele necesare pentru cea mai mare transmisie mondială prin mass-media, care va fi realizată de Consiliul Mayaş al Înţelepţilor. Aceasta se va petrece la data de 21 decembrie 2012 şi va întruni o audienţă de aproximativ 2,5 miliarde de oameni, deci mai mult de o treime din populaţia Pământului. Atunci când Vaticanul a aflat că înţelepţii mayaşi vor intra în posesia celei mai importante cărţi a ştiinţei lor, care era considerată demult distrusă sau definitiv pierdută, carte despre care se ştie că poate lămuri toate aspectele profetice în legătură cu marea ascensiune a omenirii ce urmează să aibă loc peste foarte puţin timp, Papa şi cardinalii săi de la Vatican au făcut presiuni enorme asupra guvernului mexican, pentru ca înţelepţii din Consiliul mayaş să nu aibă acces la această carte fundamentală a propriei lor tradiţii.”
[Oare de ce nu s-a împlinit nici această profeţie? Oricum, ce este Consiliul Mayaş al Înţelepţilor, cine face parte din el? Cum se numeşte „cea mai importantă carte a ştiinţei mayaşilor”, şi unde este ea de nu vrea guvernul mexican să le-o dea „înţelepţilor mayaşi”?  – nota A.S. şi O.C.]

„… în preajma lui 21 decembrie 2012, câmpul magnetic terestru să devină nul. Procesul de realizare a translaţiei în frecvenţa de vibraţie a celei de a patra dimensiuni (4D) – care de obicei este corelat cu schimbarea polilor magnetici – începe cu aproximativ şase ore înainte de acest eveniment. Translaţia conştiinţei individuale la noua frecvenţă de vibraţie poate să aibă loc fie înainte, fie după realizarea schimbării polilor magnetici. De obicei, cele două procese (al translaţiei conştiinţei şi al schimbării polilor magnetici) se petrec simultan.
Cele cinci sau şase ore înainte de translaţia dimensională vor fi caracterizate de anumite fenomene vizuale foarte speciale, deoarece atunci va avea loc suprapunerea pentru o scurtă perioadă de timp a dimensiunii fizice (3D) cu a patra dimensiune (4D). Conştiinţa noastră fizică (3D) va începe să se „disipe” tot mai mult, translatând astfel în cea de a patra dimensiune (4D). Materialele sintetice (care nu există în mod natural pe Pământ) vor începe să dispară într-un mod care la început ni se va părea uluitor, în funcţie de materia din care sunt alcătuite. Totuşi, trebuie să precizăm faptul că ele nu vor dispărea toate deodată. Atunci când structura energetică a conştiinţei planului fizic (3D) începe să dispară (simultan cu colapsul câmpului magnetic terestru), obiectele care sunt realizate din materiale sintetice vor începe şi ele să dispară gradat în aceeaşi perioadă de timp.”

„Simultan cu dispariţia gradată a unor obiecte din dimensiunea fizică (3D) vom observa apariţia gradată a unor obiecte din a patra dimensiune (4D). Astfel, atunci vom vedea anumite obiecte care par să nu se integreze (mai ales din punctul de vedere al culorii) în dimensiunea fizică (3D) cu care eram obişnuiţi. Acele obiecte pot să producă un impact puternic în mintea majorităţii fiinţelor umane, care nu este pregătită să înţeleagă astfel de fenomene ce sunt totuşi fireşti şi chiar naturale în acele condiţii.
Pentru cei care nu se vor simţi atunci suficient de pregătiţi să înţeleagă ce se petrece de fapt în jurul lor, sfatul nostru este acela de a rămâne calmi, focalizaţi şi de a nu privi sau atinge obiectele din 4D care vor începe să apară în jurul lor, deoarece într-un astfel de caz trecerea în dimensiunea 4D se va face destul de repede, aproape brusc. Pentru a putea suporta acel proces de tranziţie foarte rapidă, fiinţa trebuie să fie bine pregătită şi cu o structură fizică şi subtilă suficient de pură. Totuşi, dacă starea generală a fiinţei umane respective va fi în acele momente calmă şi centrată, ea va putea privi un timp la obiectele ce apar din 4D, însă nu pentru mult timp, deoarece pentru cei care nu sunt obişnuiţi cu astfel de manifestări energetice ale realităţilor superioare, efectul poate fi chiar hipnotic.”

[Din câte am constatat, nimic din toate cele de mai sus nu s-a petrecut… nimeni nu a relatat că ar fi observat „obiecte din cea de-a patra dimensiune” etc. – nota A.S. şi O.C.]

Având în vedere cele expuse mai sus, noi îndrăznim să vă propunem retragerea de pe site-ul yogaesoteric.net a acestui articol sau chiar a întregii serii de articole deoarece afectează grav imaginea şcolii noastre de yoga. Chiar Grieg a condamnat public, în decembrie 2014, o serie de profeţii de aceeaşi natură ale unei fiinţe numite Ana Merkaba, care prevesteau sfârşitul lumii pe 22 decembrie 2014 etc. etc., şi pe care Grieg le-a catalogat de asemenea ca fiind chixo-comice.

Citiți continuarea acestui articol.


yogaesoteric
29 aprilie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More