O analiză rapidă a stării de sănătate după ochi. 12 semne că există probleme

Ochii nu sunt doar o fereastră a sufletului, ci și un răspuns aproape imediat la întrebarea dacă aveți probleme de sănătate. Orice schimbare a culorii irisului sau a stării generale a ochilor poate semnala începutul unor probleme cu vederea, diabet, stres, chiar detașarea retinei. Mai mult, puteți vedea singuri majoritatea semnelor îngrijorătoare, dacă veți ști exact la ce anume să fiți atenți.

Iată câteva sfaturi de la Dr. Natasha Hertz, un reprezentant clinic al Academiei Americane de Oftalmologie. Dacă observați cel puțin ceva asemănător cu ceea ce spune Natasha, înseamnă că este timpul să faceți o vizită la medic.

  1. Pete albe pe cornee

Purtați lentile de contact în loc de ochelari? Urmăriți petele albe pe cornee (stratul transparent de la suprafața globului ocular). „Acest pete apare destul de frecvent în rândul persoanelor care poartă lentile de contact”, spune dr. Hertz. Acesta poate fi un semn sigur al infecției corneenei.

  1. Spasmul nervos al pleoapelor

Stresul se poate manifesta în multe moduri, unul dintre acestea fiind pulsațiile resimțite la nivelul pleoapelor. Este ceva deranjant, dar poate fi și un semn că este necesar să vă odihniți și să învățați cum să faceți față stresului.

  1. Imagine neclară

Dacă observați că vedeți totul neclar, atunci acesta este un semn serios de îngrijorare. Deoarece o imagine neclară poate fi un semn de diabet. Conform rezultatelor studiilor efectuate în august 2014, s-a constatat că 73% dintre pacienții cu diabet zaharat au avut vedere încețoșată.

  1. Inel alb în jurul irisului

Dacă observați că se formează un inel alb în jurul arcului cornean, acesta este un semnal al creșterii nivelului de colesterol în sânge. Deși poate indica și unele modificări legate de vârstă. Potrivit dr. Hertz, acest inel poate semnala, de asemenea, o creștere a nivelului trigliceridelor, adică un risc crescut de atac de cord sau accident vascular cerebral.

  1. Retinopatie hipertensivă. Capilare sparte la nivelul retinei

Este greu să observați această problemă cu ochiul liber. Singura modalitate de a vedea manifestările sale este să vă uitați la globii oculari. Dacă există cel puțin câteva capilare sparte pe glob, înseamnă că există leziuni și în retină. Acesta este un semn de tensiune intracraniană ridicată. Ceea ce indică existența unor probleme cu sistemul cardiovascular.

  1. Aveți alergie

Dacă aveți o senzație de uscăciune la nivelul ochilor și pielea din jurul lor este roșie – acesta este semnul unei reacții alergice. Dacă nu veți face nimic pentru a remedia această problemă, atunci următoarea etapă va fi umflarea pleoapelor. Alergia este semnul unor reacții inflamatorii în organism.

  1. „Musculițe” în ochi

Există două cauze de apariție a petelor mici în câmpul vizual. Una dintre cauze este îngustarea bruscă a vaselor de sânge. Înafară de aceasta, „musculițele” pot reprezenta primul semnal al detașării retinei, care duce la orbire. Ambele condiții constituie un pericol pentru sănătate.

  1. Roșeață bruscă a globului ocular

Dacă observați că ochii sunt umflați și roșii, nu vă gândiți că aveți o infecție. Acesta poate fi un semn că sunteți foarte obosit. „În afară de pulsații ale pleoapei, lipsa somnului poate face ochii mai iritați și mai roșii”, explică Hertz.

  1. Pete galbene și roșii pe globul ocular

Lumina ultravioletă are un efect distructiv asupra membranei mucoase a ochiului. Petele galbene și roșii care apar uneori pe globul ocular pot fi cauzate de o arsură sau pot fi un semn al unei afecțiuni precanceroase. Aceste pete sunt numite pingecule și este necesar să fie examinate clinic.

  1. Culoarea galbenă a globului ocular

Dacă ochii dvs. au devenit brusc galbeni – ca hârtia veche – acesta este un semn că este necesar să vă adresați unui medic cât mai curând posibil. Există doar trei cauze ale apariției unui astfel de semn. Prima este hepatita. Creșterea nivelului de bilirubină aproape imediat „colorează” ochii în culoarea galbenă. A doua cauză este blocarea canalelor biliare datorită unor calculi. A treia cauză este cancerul hepatic sau pancreatic.

  1. Lăcrimarea ochilor

Apariția nejustificată a lacrimilor este reacția organismului la uscarea membranei mucoase și a canalelor lacrimale. Organismul decide să umezească urgent ochiul. Starea este periculoasă deoarece poate fi un semn de început de glaucom și inflamație generală a ochilor. De asemenea, uscarea membranei mucoase indică faptul că există deja o infecție la nivelul ochilor. Doar un medic poate spune care este caracterul acesteia. Uscarea mucoasei ochilor se produce și din cauza lucrului prelungit la calculator. Dr. Hertz recomandă utilizarea lacrimilor artificiale „inteligente” în acest caz.

  1. Sindromul „ochilor obosiți”

Oboseala, stresul, o boală suportată anterior – toate acestea pot provoca sindromul „ochilor obosiți”, care se caracterizează printr-un număr mic de capilare sparte și senzația de nisip în ochi. Dr. Hertz spune că nu este ceva periculos, dar merită totuși să consultați un medic.

Citiți și:
Cele 11 puncte de pe trup folosite în EFT pentru a atinge o stare de sănătate optimă și de armonie interioară
Legătura dintre emoţii şi organe

 

yogaesoteric
19 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More