10 curiozități despre siropul de arțar

  1. Pentru a face 1 litru de sirop de arțar sunt necesari aproximativ 40 de litri de suc.
  2. Siropul de arțar, zahărul de arțar, untul de arțar și bomboanele de arțar sunt produse vegetariene.
  3. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, populația din America de Nord a fost sfătuită să folosească siropul de arțar ca îndulcitor în loc de zahăr obișnuit, deoarece siropul nu doar că era mai ieftin, ci și în cantități mari.
  4. Americanii băștinași au procesat siropul de arțar în principal în zahăr granulat, deoarece zahărul era mai ușor de depozitat și transferat decât siropul lichid. Acest „zahăr indian” era păstrat în cutii de scoarță de mesteacăn numite mokuks.
  5. Siropul de arțar conține antioxidanți care pot opri sau preveni boli precum cancerul și diabetul. 1/4 de cană de sirop de arțar conține tot atâția antioxidanți ca roșiile proaspete sau broccoli.
  6. Siropul de arțar conține niveluri ridicate de fitohormon și acid abscisic. Conform cercetărilor, acest tip de acid este o apărare naturală în lupta împotriva diabetului și a altor sindroame metabolice.
  7. Siropul de arțar este mai eficient decât broccoli, afinele, morcovii și roșiile în încetinirea dezvoltării celulelor canceroase de la nivelul creierului, prostatei și plămânilor și, într-o măsură mai mică, de la nivelul sânilor.
  8. Un sfert de cană de sirop de arțar conține mai mult calciu decât aceeași cantitate de lapte și mai mult potasiu decât o banană. Este o sursă excelentă de magneziu, fosfor, zinc și fier.
  9. Locuitorii din Vermont au o tradiție neobișnuită de a sărbători sezonul de recoltare a sucului de arțar: ei mănâncă gogoși dulci cu sirop de arțar cu și mărar sărat. Locuitorii din Vermont sunt siguri că gustul dulce și cel sărat se completează reciproc.
  10. Siropul de arțar nu îngheață.

Citiți și:
Mierea de mană
Sucul de ananas este de 500 de ori mai eficient în crizele de tuse decât siropurile din farmacii
Masa cu legume și flori, noua tendință a bucătarilor francezi în 2021

 

yogaesoteric
30 iulie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More