O atmosferă de sfârșit de lume cuprinde Europa

O atmosferă de sfârșit de lume cuprinde Europa. Unde o lume parcă lovită cu leuca-n cap începe să facă totul mecanic, ca într-un film de la începutul cinematografiei, sacadat, țeapăn, de păpuși mecanice, cu mecanismul neuns. O veselie silită, mahmură, lipsită de obiect. Trăim deja din amintiri, nu ne mai putem imagina viitorul, dar nici nu mai avem puterea de a ne împotrivi unui destin ce pare decis de multă vreme. Nu „abundența”, nu lipsa grijilor, nu viața ușoară ne-au adus aici. În ciuda aparențelor, niciodată viața nu a fost ușoară în Europa. Chiar și abundența este o aparență. Iar în Estul Europei, cu schimbări radicale de sistem politic, a fost chiar un infern, în anumite perioade.

Nu, totul se petrece pentru că ne-a fost distrusă voința de a lupta pentru drepturile și libertățile noastre, de a ne apăra realizările, făcute cu sudoarea frunții. Abundența este rezultatul muncii noastre. Acum suntem deposedați de tot ce ne aparține, și pentru asta nu am fost pregătiți niciodată! Am căzut în sclavie, și nu mai avem scăpare. O putere demonică, puterea banilor, s-a dezlănțuit împotriva umanității. Ce va urma, cine pe cine va anihila, banul, umanitatea, sau umanitatea, banul, e greu de spus. Deocamdată umanitatea pierde. Rușinos!

Cât despre România, ea râde, cântă și dansează, într-o hidoasă slujbă de înmormântare. Asta a mai rămas din demnitatea noastră de români, și de oameni. Dumnezeu să ne ierte! Deși nici măcar noi, dacă ne-am trezi din acest delir, nu ne-am ierta.

Autor: Constantin Gheorghe

Citiți și:
O criză care ne va face praf nu doar agoniselile, ci și speranțele
Adriana Vitan Balint: Despre manipulare, dezinformare si intoxicare

 

yogaesoteric
16 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More