Lupul cel bun și Lupul cel rău ce există în ființa noastră, în universul lăuntric al fiecăruia dintre noi (III)

de profesor de yoga Gregorian Bivolaru

Citiți a doua parte a articolului

Cercetările ce au fost realizate în decursul timpului de echipe de psihologi au evidențiat că mai ales copiii mici prezintă în mod deosebit evidente dificultăți în a face față poveștilor ce descriu, uneori cu lux de amănunte, mânia lui Dumnezeu. Spre exemplu, unele coșmaruri sunt într-o anumită măsură legate de reacția copiilor la imaginile înspăimântătoare și la cuvintele ostile ce vehiculează în simultaneitate anumite energii subtile malefice.

De altfel, este necesar să ştiţi că în limba și în limbajul fiecărui popor orice cuvânt care este rostit generează imediat procese de rezonanță ocultă cu acumulările energetice subtile specifice intim corelate cu acel cuvânt. Rostirea acelui cuvânt acţionează imediat întocmai ca un buton magic ce declanșează ceea ce am putea numi o dublă rezonanță ocultă. Pe de o parte, apare procesul de rezonanță ocultă ce este provocat de gândul ce precede rostirea acelui cuvânt, iar după rostirea cuvântului respectiv survine un alt proces de rezonanță ocultă cu acumulările energetice subtile specifice aflate în legătură cu acel cuvânt. Apoi energia respectivă corespondentă, ce este acumulată în ceea ce se numește inconștientul colectiv, va fi atrasă în aura ființei umane pentru o anumită perioadă de timp, ce corespunde cu ecoul pe care respectivul cuvânt îl generează în universul ei lăuntric.

Tocmai de aceea, străbunii noştri utilizau cu înțelepciune formulări cu o conotație binefăcătoare, creatoare, dumnezeiască, de natură să protejeze fiinţa umană şi chiar să o încarce cu energii subtile benefice. Un exemplu sugestiv, pe care este cu putință ca cei care au studiat folclorul românesc să-l fi descoperit, trecându-l însă cu vederea în lipsa anumitor cunoștințe iniţiatice, este acela că atunci când străbunii noștri se refereau, spre exemplu, la Satana, nu îi rosteau numele, ci spuneau „Ucigă-l toaca” sau ,,Ducă-se pe pustii”.

În lumina acestor adevăruri inițiatice, este evident că aceste formulări nu erau prosteşti. Aceste aspecte arată că străbunii noștri erau surprinzător de sensibili la această încărcătură subtilă energetică specifică a fiecărui cuvânt pe care îl rosteau. Şi, după cum puteți observa, ei nu lăsau nimic la întâmplare.

Chiar şi în zilele noastre există sărmane fiinţe umane perverse, proaste, inconștiente, care obişnuiesc să utilizeze cu o bizară plăcere şi să se delecteze într-un mod infect rostind zi de zi astfel de cuvinte obscene, astfel de rostiri abjecte, aşa-zis „murdare”, ce le încarcă aura cu energii inferioare și care fac, totodată, ca fiinţa lor să fie, analogic vorbind, asemănătoare cu o cloacă, cu o hazna plină de fecale.

Iar dacă unor asemenea sărmane fiinţe umane cineva îndrăzneşte să le atragă atenţia cu privire la limbajul lor murdar, ele replică cu o mare insolenţă: ,,Aşa-mi place mie să vorbesc. Aşa vreau, așa fac”. Dar astfel de fiinţe umane nu sunt capabile să-şi dea seama și nici să intuiască răul pe care și-l fac fără încetare prin aceste acumulări subtile abjecte ce sunt corelate cu cuvintele obscene sau cu expresiile murdare pe care obişnuiesc să le rostească de nenumărate ori pe zi.

Aceste fiinţe umane nu sunt capabile să conștientizeze ravagiile care se declanșează în universul lor lăuntric prin această rostire ce ajunge la multe dintre ele să fie excesivă și chiar obsesivă. Din nefericire, unele ființe umane proaste, inconștiente, consideră că astfel de cuvinte obscene, infecte, murdare au un efect afrodiziac, dar ele nu-și dau seama că plătesc foarte scump astfel de efecte care, în realitate, sunt de natură să le împietrească inimile, să le blocheze sensibilitatea elevată, făcându-le, prin cumul, prin repetare și prin obișnuință, să devină niște sui generis monștri de perversitate, de cinism, de scepticism, al căror suflet va fi anesteziat sau chiar ucis. Astfel de monștri afirmă apoi, răzând sardonic, că nu există iubire, că nu există Dumnezeu, că nu există bine și că fericirea se reduce doar la sex și acela făcut într-un mod lamentabil, în stilul ridicol, caricatural, ce îi caracterizează pe bărbaţii aşa-zis „macho”.

Falsele stele care au inundat planeta Pământ

Din nefericire, datorită prostiei agresive care câștigă din ce în ce mai mult teren şi din ce în ce mai mulți fani în epoca întunecată a lui Kali Yuga în care trăim, astfel de caricaturi umane (care, în realitate, sunt niște nulități perverse, pline de ifose, egoiste, impertinente) își exacerbează totodată orgoliile, fițele, insolențele, egoismele, prostia și, datorită acestei evidente răsturnări a valorilor, ajung chiar să aibă zeci de mii de admiratori fanatici ce le imită apoi, întocmai ca niște oi proaste.

Astfel de fiinţe umane decăzute, lipsite de o valoare reală, sunt aşa-zisele ,,staruri” faimoase, care atrag energiile subtile ale turmei de admiratori. Aceşti admiratori nu-şi dau seama că, de fapt, admiră un gunoi uman demn să trezească o anumită compasiune. Aceste aşa-zise „staruri” faimoase nu sunt altceva decât nişte exemple nefaste care ar fi indicat, de fapt, să fie utilizate ca material didactic de felul: ,,Nu faceți niciodată ca ei”. Aceste false stele au inundat planeta Pământ şi, datorită faptului că sunt considerate nişte fermecătoare modele, sunt apoi imitate de fanii naivi, prosti, letargici şi fanatizați.

Din nefericire, datorită climatului aproape general de prostie, de inconştienţă, de inversare a valorilor, în care trăim, toate acestea nici măcar nu sunt observate. Iar dacă o fiinţă umană înțeleaptă îndrăzneşte să evidenţieze aceste adevăruri tragice, mulți o privesc uimiți și apoi spun: ,,Acesta este un retrograd. Este nebun, săracul! Cum poate să gândească în felul acesta? Cum este posibil să nu-l aprecieze pe marele star Michael Jackson ori pe celebra Lady Gaga?”.

Dată fiind starea de fapt, astfel de caricaturi umane ajung să fie admirate până la isterie, unanim considerate de cei proşti şi letargici modele demne de imitat. În felul acesta, astfel de sărmane fiinţe umane care, în realitate, nu valorează nici măcar două parale, polarizează o viaţă de om energiile lăuntrice ale zecilor de mii de fani care investesc de la distanţă energiile subtile astrale de care dispun. Apoi, datorită unor schimbări subtile inferioare ce se declanşează, aceşti fani ajung să imite orbeşte, fără să se întrebe vreodată la ce serveşte aceasta, astfel de pseudo-staruri, care cel mai adesea sunt fiinţe umane dezaxate, perverse, vicioase, ce îşi îneacă tragedia vieții în droguri, în alcool și în marasmul în care mulți dintre ei se scufundă.

Cu toate acestea, datorită stării de orbire spirituală în care foarte mulţi oameni se află şi se complac, aceste adevăruri evidente nu sunt observate aproape niciodată. De aceea fanii isterizaţi imită astfel de gunoaie ce au fost promovate staruri fără a se întreba vreodată dacă aceasta le serveşte sau nu la ceva bun, benefic.

Atunci când aceste aspecte evidente sunt privite cu o mare luciditate şi atenție, rămâi uimit de gradul de prostie, care în multe situaţii este chiar o prostie agresivă, ce există actualmente pe această planetă. Tocmai de aceea, situații care în urmă cu o sută de ani ar fi fost imposibil să fie acceptate şi admirate, actualmente sunt considerate aproape în unanimitate ceva benefic fără a fi de fapt benefic, sau sunt privite ca fiind foarte frumoase, cu toate că, în realitate, sunt nişte mizerii.

Moda bizară aberantă a tatuajelor și mania piercing-urilor

Un exemplu ilustrativ de acest gen care ne sare în ochi, dar pe care extrem de puţini sunt capabili să îl recepteze cu luciditate, într-un mod inteligent, sunt tatuajele care au ajuns să fie într-un mod obsesiv la modă sau aceste abjecte piercing-uri. Această manie a piercing-urilor ascunde, de fapt, un adevăr cutremurător şi anume tendințele abisale masochiste, satanice care deja au apărut şi au fost acceptate în universul ființei umane care apoi, de bună voie şi nesilită de nimeni, îşi găureşte anumite zone ale trupului, cum ar fi limba, faţa, sfârcurile, clitorisul, labiile, buricul, pentru a-şi introduce acele inele de metal, suportând, pentru că așa este la modă zice-se, o mare suferinţă, expunându-se totodată la fel de fel de riscuri în ceea ce priveşte sănătatea, pentru a declanșa în universul ei lăuntric procese neîncetate de rezonanţă ocultă cu energiile subtile inferioare ale sferei de forţă a planetei Marte, trezind şi amplificând în fiinţa ei rezonanțe oculte cu energiile agresive, belicoase ce sunt specifice, după cum toți inițiații știu, sferei de forţă astrală a planetei Marte.

Şi este necesar să ştiţi că aceste efecte oculte nefaste nu se opresc aici, căci totodată aceste piercing-uri fac să apară, din punct de vedere subtil, găuri în aură, prin care, după aceea, pot să pătrundă în universul fiinţei umane respective demonii, care apoi o acaparează şi ajung să o posede, făcând-o astfel să devină un sui generis zombi în a cărei structură energetică sălăşluiesc demoni ce se hrănesc cu fluidele ei vitale. Cu toate acestea, numărul fiinţelor umane care îşi introduc piercing-uri în piele, fără a se întreba măcar o singură dată: ,,Oare la ce îmi serveşte aceasta? Ce efecte va declanșa în fiinţa mea?”, este în creştere. La fel se prezintă situaţia şi cu oamenii care își fac tatuaje, fără a se întreba înainte să realizeze aceasta: „Oare la ce îmi serveşte realizarea unui tatuaj?”.

Datorită prostiei galopante şi a inconştienţei în care multe fiinţe umane se complac, mai că se va ajunge la situația paradoxală că n-or să mai existe fiinţe umane care să nu aibă măcar un piercing sau un tatuaj plasat undeva, nu contează unde, pe pielea trupului.

Este evident că toate acestea se petrec deoarece cohortele de demoni acţionează astfel încât multe fiinţe umane larvare, inconștiente, să se lase tentate de această aşa-zisă modă cretină fără a-şi da seama de efectele nefaste pe care atât tatuajele, cât şi piercing-urile le produc.

Este imperios necesar să trăim cât mai des, într-un mod conştient, stări intense profunde de bunăstare, de iubire, de umor stenic şi de altruism. Revenind acum la tema pe care am abordat-o, merită să amintim că deja unii dintre noi am ajuns să ne dăm seama că imaginile unui Dumnezeu înfricoşător sau excesiv de autoritar cresc considerabil anxietatea copiilor nu numai la copiii creştini, dar chiar şi la copiii musulmani. În cadrul unui studiu ce a fost realizat de psihologi şi care s-a desfăşurat în Emiratele Arabe, psihologii au colaborat cu psihiatri şi au explorat prevalenţa fricii la un număr de 340 de adolescenţi.

Din cele 60 de motive de teamă şi de frică ce au fost enumerate, credinţa puternică în diavol şi teama exagerată de a încălca unele reguli religioase au declanșat reacții nefaste la 50% dintre participanţii la acel studiu. Conform cercetărilor, aproape jumătate dintre copii au mărturisit că stările de teamă sau de frică intensă le provoacă o tulburare pregnantă, iar apoi aceste stări au interferat cu activitățile lor zilnice.

După ce, în urma unor astfel de studii şi cercetări ce au fost realizate în laborator, atât psihologii, cât şi psihiatrii şi neurologii, au descoperit toate acestea, mulţi dintre ei şi-au pus întrebarea: „Există oare ceva care este de natură să ne ajute să ne îmblânzim şi chiar să ne transformăm într-un mod profund și, de ce nu, chiar definitiv creierul egoist?”.

Atunci când totul a fost privit din punct de vedere neurologic, răspunsul ce s-a conturat este surprinzător de simplu, pentru că, în lumina cercetărilor atente, riguroase, ce au fost realizate de-a lungul timpului de neurologi, ei au spus că pentru aceasta sau, altfel spus, pentru a ne îmblânzi şi pentru a ne transforma profund în bine creierul egoist, tot ceea ce este necesar să facem cât mai mult și cât mai des este să exersăm sau, altfel spus, să practicăm cât mai des conștient bunătatea, iubirea, compasiunea, bunăvoinţa, ajutorul altruist și dezinteresat, prietenia sinceră şi onestitatea faţă de ființele umane cu care venim în contact.

Această concluzie a specialiştilor în neurologie nu face altceva decât să evidenţieze importanța cel mai adesea nebănuită a proceselor de rezonanţă ocultă benefice cu focarele nesfârşite de energie creatoare dumnezeiască din Macrocosmos.

Prin urmare, atunci când ne antrenăm în mod conştient să trăim stări dese și din ce în ce mai profunde de bunătate, de iubire, de bunăvoinţă, de altruism, de onestitate, atragem totodată din plin în microcosmosul ființei noastre energiile subtile corespondente care alimentează şi intensifică în ființa noastră apariţia acestor stări.

Pentru cei inițiați, energia subtilă sublimă a Iubirii sau energia subtilă sublimă a Compasiunii sau energia subtilă sublimă a Bunătății sunt şi rămân în veşnicie Atribute Dumnezeieşti care se manifestă în întregul Macrocosmos ca energii subtile sublime nesfârşite ce prezintă o frecvență de vibrație care nu se modifică niciodată.

În felul acesta, atunci când iubim intens, profund și fără măsură, apoi atragem implicit în universul nostru lăuntric energia subtilă, sublimă a iubirii şi descoperim astfel că Dumnezeu este iubire. Mai mult decât atât, perseverând în a atrage această energie subtilă sublimă esențială în ființa noastră, totodată ne îndumnezeim. Acest secret inițiatic i-a determinat pe marii înţelepţi şi pe yoghinii avansaţi să afirme acest adevăr fundamental cu cuvinte mai mult sau mai puțin asemănătoare.

Tocmai de aceea s-a spus adeseori că: ,,Dumnezeu este iubire, iar iubirea pe care o atragem în universul nostru lăuntric este Dumnezeu”. Iată deci că în această direcție cercetările riguroase ale neurologilor au ajuns să confirme într-un mod irefutabil adevărurile pe care le-au enunţat de mii de ani marii înțelepți, sfinţii şi yoghinii avansaţi.

Pe baza acestor cercetări în domeniul neurologiei, care au evidențiat la rândul lor valoarea unei exersări conştiente a bunătății, a iubirii, a compasiunii, a onestităţii, a bunăvoinţei, iată că în această direcție ştiinţa confirmă într-un mod semnificativ ceea ce spune atât religia, cât şi spiritualitatea.

Atât neurologii, cât şi marii înţelepți subliniază în felul acesta valoarea imensă pentru sănătatea noastră, pentru bunăstarea noastră, pentru transformarea noastră lăuntrică a exersării conştiente a iubirii, a bunătății, a compasiunii, a onestităţii, a bunăvoinţei şi în felul acesta iată că este indirect confirmată importanţa şi valoarea virtuţilor creştine, a virtuţilor de care vorbeşte sistemul yoga, a virtuţilor despre care s-a vorbit şi se vorbește adeseori în filosofie.

Citiți a patra parte a articolului

Citiți și:
Tatuajele şi piercingul – o modă periculoasă
De ce tot mai mulți se tatuează? Cu ce doresc păpuşarii să ne obișnuiască? Cu tatuajele electronice de identificare? Și cu mai ce?
Semnificaţii nebănuite ale energiei subtile, sublime a iubirii

 

yogaesoteric
15 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More