O bacterie ce a fost descoperită încă din 1976 este capabilă de a converti metalele toxice în aur pur

 

Cu toții am citit în copilărie povestea fraților Grimm: Gâsca de aur. Ei bine, o echipă de cercetători de la University Halle-Wittenberg sunt aproape de a face povestea reală, pentru că au descoperit modul în care bacteriile Cupriavidus metallidurans metabolizează și transmută biologic metale toxice şi excretă pepite de aur de 24 de carate.

Potrivit celor de la Iflscience.com, bacteria neobișnuită a fost descoperită în anul 1976, în nămolul unei fabrici de prelucrare a metalelor din Belgia. Capacitatea sa de a crește pe o clorură toxică de aur, pentru a genera aur pur, a fost descoperită în 2009.

Se pare că Cupriavidus metallidurans se hrăneşte cu cupru, dar modul de absorbţie a cuprului implică şi absorbţia aurului ce este asociat. Deoarece nu metabolizează aurul, îl elimină apoi în final sub formă de mici pepite, atât de mici încât abia măsoară câțiva nanometri în diametru. Ideea este că bacteria poate converti un vas ce este plin cu clorură de aur, în aur pur, într-o săptămână.

„În afară de metalele toxice grele, condițiile de viață în aceste soluri nu sunt rele. Dacă un organism alege să supraviețuiască aici, trebuie să găsească o cale de a se proteja de aceste substanțe toxice”, a declarat profesorul Dietrich H. Nies, microbiolog la Universitatea Martin Luther Halle-Wittenberg.

Oare această descoperire ar putea revoluționa la un moment dat piața producției de aur? E greu de spus, dar este limpede că viitorul ne rezervă nenumărate surprize!


Citiți și:

Experţii au descoperit că până şi bacteriile pot comunica prin impulsuri electrice

Medicamente descoperite dintr-o aparentă întâmplare ce evidenţiază fenomenul de SERENDIPITATE

O româncă a produs un metal de patru ori mai rezistent decât titanul

 

yogaesoteric
20 aprilie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More