Summitul Mondial al Guvernării: «Vom fi nevoiți să FUZIONĂM cu computerele»

 

Inteligenţa artificială şi impactul pe care îl va avea asupra societăţii în viitor a ţinut capul de afiş la ediţia din acest an a Summitului Mondial al Guvernării.

Dicţionarele se vor modifica pentru a oglindi noile realităţi rezultate în urma avansului tehnologiei, vom vorbi cu pereţii la propriu şi nu vom mai deţine maşini; în timp ce ne îndreptăm spre „capitalismul perfect”, am putea chiar să găsim leacul pentru bătrâneţe, spun experţii.

Pentru a nu rămâne în urmă, vom fi nevoiţi să fuzionăm cu computerele

Având în vedere ritmul rapid în care ştiinţa şi tehnologia evoluează astăzi, lucrurile se vor schimba fundamental în 20 de ani, a susţinut cunoscutul fizician şi futurolog Michio Kaku la evenimentul care a avut loc în februarie 2018 în Dubai, potrivit Futurism.

Astfel, cuvântul „computer” va dispărea din dicţionare pentru că va deveni prea general. De la trupurile noastre până la străzi, totul va fi inclus pe un computer.

Imprimarea 3D va transforma lumea şi toţi vom contribui la această transformare. Vom fi capabili să ne creăm singuri hainele, pantofii, bijuteriile, orice.

În viitor, a mai spus Kaku, vom vorbi cu tapetul, nu pentru că ne-am pierdut minţile, ci pentru că acesta va fi de fapt un ecran inteligent care ne va afişa orice informaţie îi vom cere – pereţii vor deveni smartphone-urile, laptopurile şi televizoarele noastre.

Tehnologia ne va ajuta să facem schimb de gânduri şi de idei la un nivel fără precedent, dar ne va crea şi un sentiment acut de izolare şi de mare singurătate.

Pe de altă parte, barierele lingvistice vor dispărea, deoarece vom purta lentile de contact care vor traduce instant discursul persoanei din faţa noastră.

Nu vom mai deţine şi nici nu vom mai conduce maşini. Vom putea călători fără prea multe bagaje pentru că toate cele necesare le vom putea crea pe loc.

Kaku crede că ne îndreptăm spre un viitor complet diferit din punct de vedere socio-economic faţă de ce am trăit până acum.

„Construim ceva ce eu numesc «capitalism perfect»”, a spus el, concept descris ca fiind „eliminarea intermediarului, eliminarea fricţiunilor capitalismului”, iar „câştigătorul” va fi întreaga societate.

Tinereţe fără bătrâneţe

„Inteligenta Artificială ar putea să ne dea ceva ce regii şi reginele din trecut nu au putut niciodată să cucerească: procesul de îmbătrânire. Îmbătrânim şi murim inclusiv pentru că acumulăm erori. După ce vom fi capabili să comparăm milioane de genomuri de la persoane în vârstă ce vor fi combinate cu milioane de genomuri de la persoane tinere, vom identifica cu precizie unde se produce îmbătrânirea. Şi atunci o vom eradica”, a mai spus Kaku.

Oamenii trebuie să ţină pasul

„Inteligenţa artificială va depăşi cu mult inteligenta oamenilor, iar aceştia din urmă ar putea să fie nevoiţi să fuzioneze cu computerele pentru a supravieţui”, a spus futurologul Ian Pearson la summitul din Dubai, relatează CNBC.

„Inteligența artificială îi poate întrece pe oameni, ar putea fi de un miliard de ori mai inteligentă decât oamenii. Şi trebuie să ne asigurăm că avem mijloacele necesare pentru a ţine pasul. Modalitatea de a ne proteja faţă de acest lucru este să conectăm inteligența artificială la creierul nostru pentru a avea un IQ egal cu cel al computerului. La fel ca Elon Musk, nu cred că este sigur să dezvoltăm aceste supercomputere până când nu există o conexiune directă între ele şi creierul uman”, a explicat Pearson.

Elon Musk, care a exprimat recent o idee similară, chiar a înfiinţat o companie, Neuralink, pentru a dezvolta tehnologia necesară pentru conectarea creierelor umane la computere, transformându-i pe oameni într-un fel de cyborgi.


Citiți și:

Inteligenţa artificială este pe cale să declanşeze schimbări în rău ce sunt dramatice. Avertismentul experţilor

Până unde a ajuns inteligenţa artificială: Programul AlphaGo al Google a câştigat în China întâlnirea cu campionul mondial la jocul de Go

Roboții și inteligența artificială vor înlocui 50% dintre angajați, la nivel global… mai curând decât am crede!

 

yogaesoteric
20 aprilie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More