O comisie a adevărului despre lovitura Covid-19

 

Numeroase nereguli au ieşit la iveală în raportarea numărului de cazuri de Covid-19, inclusiv în SUA. Cifrele evident umflate ale deceselor de Covid au fost comparate cu cele provocate de gripa sezonieră, pentru a arăta gravitatea bolii. Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering precizează însă că Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor nu cunoaște numărul exact al deceselor cauzate de gripa sezonieră, pentru că aceasta nu este o boală care să oblige la raportarea fiecărui caz.

Joe Biden, candidatul democrat la președinția SUA, a făcut apel pentru portul obligatoriu al măștilor pe întregul teritoriu al SUA. „Fiecare american este necesar să poarte mască când iese afară, cel puțin în următoarele trei luni”, a spus Biden. El a arătat că în acest fel ar putea fi salvate 40.000 de vieți, „dacă oamenii se comportă responsabil”. „Nu este vorba despre drepturile voastre. Este responsabilitatea voastră ca americani”, a spus Biden.

În aceeaşi zi, președintele Donald Trump a spus că portul măștii este „patriotic”. Însă Trump a adăugat: „Poate că măștile sunt minunate, poate că sunt doar bune, poate că nu sunt atât de bune”. Iar pentru Joe Biden a avut un mesaj: „Nu mai fă jocuri politice cu virusul”. I-a mai spus că „ignoră datele științifice și pune politica de stânga în fața faptelor și a dovezilor”.

Virusul Sars-Cov-2 a devenit cel mai important agent electoral din Statele Unite şi nu numai. Nu numai Joe Biden se folosește de impactul pandemiei la nivel sanitar, psihologic și economic. O face și Donald Trump, o fac și guvernatorii statelor americane. Miliardarul George Soros a sugerat că pariază pe un anunț important, cu impact electoral, pe care Trump îl va face chiar înainte de alegeri – descoperirea unui vaccin. Molima a devenit un vehicul electoral.

Profesorul Angelo Codevilla, de la Boston University, face un apel în presa americană. Codevilla, care în anii 1980 a fost consilier la comisia de supraveghere a serviciilor secrete din Senatul SUA și a făcut parte din echipa de tranziție pentru Departamentul de Stat și CIA, la preluarea administrației de către Ronald Reagan, a scris deseori pentru The Washington Post sau New York Times. Acum, el nu mai găsește uși deschise în presa de mainstream din SUA.

El cere ca Senatul SUA să acționeze ca o comisie a adevărului, ca acelea pe care Statele Unite le vor în țări asiatice și africane trecute prin conflicte, pentru a analiza „tentativa de lovitură de stat COVID”.

Profesorul italo-american mai cere guvernatorilor să preia inițiativa în statele lor și să acționeze independent de „clasa noastră conducătoare disfuncțională”. „Mai multe state americane nu și-au închis economia, altele și-au redus activitățile mult mai puțin decât California sau New York. Ca și guvernul Suediei, oficialii din aceste state și-au asumat responsabilitățile și au garantat siguranța tuturor. Publicul ar avea de câștigat văzându-i pe acești guvernatori cum își apără perspectivele diferite asupra pandemiei, văzând rezultatele deciziilor și politicilor lor”, scrie Codevilla.

„Covid-19 a fost ocazia perfectă pentru a produce, a alimenta și a menține spaima cu scopul de a obține puterea. Pe scurt, clasa conducătoare a folosit virusul pentru a nărui viața americană. Trăim o lovitură de stat bazată pe cele mai vechi metode: declararea stării de urgență, suspendarea drepturilor și libertăților, instituirea de reguli arbitrare de comportament ca pretext pentru asumarea puterii absolute.

Pentru ca SUA să-și revină de pe urma pandemiei este necesar să se afle adevărul despre lovitura Covid. Americanii așteaptă cu nerăbdare adevărul despre ce s-a petrecut și încă se mai petrece. Resursele pentru stabilirea adevărului sunt multe și ar fi suficient să avem câțiva lideri curajoși în posturi cheie.

Nimic nu împiedică Senatul să acționeze ca o comisie a adevărului despre lovitura Covid. Audierea experților sub jurământ, în fața camerelor de luat vederi, îi poate face pe americani să înțeleagă singuri de ce «experții din domeniul medical» i-au stigmatizat pe cei care mergeau la plajă sau la biserică, însă nu au obiectat împotriva americanilor mult mai mulți care au ieșit pe străzi să protesteze.

O evaluare onestă, dacă va fi posibilă, va arăta că experiența Americii cu Covid-19 a fost doar tangențial legată de sănătate. Predominant, ea a fost o campanie politică dedicată menținerii controlului elitelor și care a făcut mult mai mult rău și a cauzat mult mai multă suferință decât virusul însuși”, scrie Codevilla.

Citiţi şi:

Legătura candidaturii lui Joe Biden la preşedinţia Americii cu isteria Covid-19, confirmată

SUA – Directorul CDC admite că spitalele primesc stimulente financiare pentru a umfla datele COVID-19

 

yogaesoteric
24 septembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More