O cronologie a agendei „Marii Resetări”

Să zicem că suntem în 2014 și că aveți de ceva vreme ideea unei mari resetări tehnocratice a economiei mondiale, dar aceasta funcționează doar dacă întreaga planetă este zguduită de o pandemie. Cum vă propuneți să vă vindeți ideea?

Pandemia reprezintă o fereastră rară, dar îngustă, de oportunitate de a reflecta, de a reimagina și de a reseta lumea noastră pentru a crea un viitor mai sănătos, mai echitabil și mai prosper.” – Klaus Schwab, fondatorul WEF

Dacă sunteți fondatorul Forumului Economic Mondial (WEF), Klaus Schwab, urmăriți să vă vindeți viziunea unei utopii globale prin intermediul unei mari resetări a ordinii mondiale în trei pași simpli:

 • Anunțați-vă intenția de a moderniza fiecare aspect al societății cu ajutorul guvernanței globale și repetați acest mesaj în mod constant.
 • Când mesajul tău nu este înțeles, simulează scenarii false de pandemie care să arate de ce lumea are nevoie de o mare resetare.
 • Dacă scenariile false de pandemie nu sunt suficient de convingătoare, așteptați câteva luni până la apariția unei crize globale reale și repetați primul pas.

Schwab și elita de la Davos au avut nevoie de aproximativ șase ani pentru a vedea cum ideologia lor cu privire la marea resetare crește de la o minusculă sămânță elvețiană în 2014, la o super-floare europeană care polenizează întregul glob în 2020.

Așa-numita „Mare resetare” promite să construiască „o lume mai sigură, mai egală și mai stabilă” dacă toți locuitorii planetei sunt de acord să „acționeze împreună și rapid pentru a moderniza toate aspectele societăților și economiilor noastre, de la educație la contracte sociale și condiții de muncă”.

Dar nu ar fi fost posibil să se aibă în vedere materializarea unui astfel de plan atotcuprinzător pentru o nouă ordine mondială fără o criză globală, fie ea fabricată sau rezultat al unui eveniment nefericit, care să șocheze societatea până în măduva oaselor.

În cele din urmă, rezultatul a fost tragic: cea mai catastrofală pandemie din istorie, cu sute de milioane de morți, colaps economic și convulsii sociale.” – Simularea pandemică Clade X (mai, 2018)

Astfel, în mai 2018, WEF a colaborat cu Institutul Johns Hopkins pentru a simula o pandemie fictivă – denumită „Clade X” – pentru a vedea cât de pregătită ar fi lumea dacă s-ar confrunta vreodată cu o astfel de criză.

Peste mai puțin de un an, WEF a făcut din nou echipă cu Johns Hopkins, împreună cu Fundația Bill și Melinda Gates, pentru a organiza un alt exercițiu de simulare pandemică, denumit „Evenimentul 201” (Event 201), în octombrie 2019.

Ambele simulări au ajuns la concluzia că lumea nu era pregătită pentru o pandemie globală.

Și la câteva luni după încheierea Evenimentului 201, care a simulat în mod specific un focar de coronavirus, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat oficial, la 11 martie 2020, că noul coronavirus apărut în Wuhan a atins nivelul de pandemie.

Următoarea pandemie severă nu numai că va provoca îmbolnăviri grave și pierderi de vieți omenești, dar ar putea declanșa, de asemenea, consecințe economice și societale majore în cascadă, care ar putea contribui în mare măsură la impactul devastator și suferința apărute la nivel global.” – Evenimentul 201 (octombrie 2019)

De atunci, aproape toate scenariile cuprinse în simulările Clade X și Event 201 au intrat în joc, inclusiv:

 • Guverne care impun blocaje (lockdown) în întreaga lume
 • Prăbușirea multor industrii
 • Creșterea neîncrederii între guverne și cetățeni
 • O mai mare implementare a tehnologiilor de supraveghere biometrică
 • Cenzura mediilor sociale în numele combaterii dezinformării
 • Dorința de a inunda canalele de comunicare cu surse „oficiale”, autorizate
 • O lipsă globală de echipamente de protecție personală
 • Blocarea / funcționarea defectuoasă a lanțurilor de aprovizionare internaționale
 • Șomajul în masă
 • Revolte de stradă
 • Și multe altele!

După ce scenariile de coșmar s-au materializat pe deplin până la jumătatea anului 2020, fondatorul WEF a declarat că „acum este momentul pentru o Mare Resetare”, în luna iunie a anului trecut.

A fost vorba de o excelentă prognoză, planificare și modelare din partea WEF și a partenerilor lui faptul că exercițiile de simulare Clade X și Evenimentul 201 s-au dovedit a fi atât de profetice, sau a fost ceva mai mult decât atât?

Cronologie

Mai jos este o cronologie condensată a evenimentelor care urmează agenda Marii Resetări, agendă care a trecut de la o simplă „speranță” în 2014, la o ideologie globalistă promovată de casele regale, mass-media și șefi de stat din întreaga lume în 2020.

2014-2017: Klaus Schwab face apel la Marea Resetare și WEF repetă mesajul

Înaintea reuniunii WEF din 2014 de la Davos, Elveția, Schwab a anunțat că speră ca WEF să apese pe butonul de resetare a economiei globale.

WEF avea să repete acest mesaj timp de ani de zile.

Între anii 2014 și 2017, WEF a chemat în fiecare an la remodelarea, reinițializarea, repornirea și resetarea ordinii globale, fiecare având ca scop rezolvarea diferitelor „crize”.

 • 2014: WEF publică agenda reuniunii intitulată „Remodelarea lumii: Consecințe pentru societate, politică și afaceri”.
 • 2015: WEF publică un articol în colaborare cu VOX EU intitulat „Trebuie să apăsăm butonul de repornire a economiei globale”.
 • 2016: WEF organizează un panel intitulat „Cum să repornim economia globală”.
 • 2017: WEF publică un articol cu titlul „Lumea noastră are nevoie de o resetare a modului în care funcționăm”.

Apoi, în 2018, elitele de la Davos și-au îndreptat atenția spre simularea unor scenarii false de pandemie pentru a vedea cât de pregătită ar fi lumea în fața unei crize diferite.

2018-2019: WEF, Centrul Johns Hopkins și Fundația Gates au simulat false pandemii

La 15 mai 2018, Centrul Johns Hopkins pentru securitate sanitară a găzduit exercițiul pandemic „Clade X” în parteneriat cu WEF.

Exercițiul Clade X a inclus simulări video cu actori care prezintă reportaje de știri scenarizate despre un scenariu fals de pandemie (video de mai jos).

Evenimentul Clade X a inclus, de asemenea, paneluri de discuții cu factori de decizie politică reali care au apreciat că guvernele și industria nu erau pregătite în mod adecvat pentru pandemia globală fictivă.

În cele din urmă, rezultatul a fost tragic: cea mai catastrofală pandemie din istorie, cu sute de milioane de morți, colaps economic și convulsii sociale”, potrivit unui raport WEF privind Clade X.

Există importante vulnerabilități globale nerezolvate și provocări majore pentru sistemul internațional generate de pandemii, care vor necesita noi forme solide de cooperare între sectorul public și cel privat pentru a fi abordate.” – Simularea de pandemie Event 201 (octombrie 2019)

Apoi, la 18 octombrie 2019, în parteneriat cu Centrul Johns Hopkins și Fundația Bill și Melinda Gates, WEF a organizat Evenimentul 201.

În scenariu, întreaga economie globală a fost zguduită, au existat revolte pe străzi și au fost necesare măsuri de supraveghere de înaltă tehnologie pentru a „opri răspândirea” virusului.

Au fost simulate două pandemii false în cei doi ani care au precedat criza reală a coronavirusului.

Guvernele va fi necesar să se asocieze cu companii tradiționale de media și cu cele de social media pentru a cerceta și a dezvolta abordări agile pentru a contracara dezinformarea” – Evenimentul 201 (octombrie 2019)

Centrul Johns Hopkins pentru Securitate Sanitară a emis o declarație publică la 24 ianuarie 2020, în care menționează în mod explicit că Evenimentul 201 nu a fost menit să prezică viitorul.

Pentru a fi clar, Centrul pentru Securitate Sanitară și partenerii nu au făcut nicio predicție în timpul exercițiului nostru de masă. Pentru scenariu, am modelat o pandemie fictivă de coronavirus, dar am declarat în mod explicit că nu a fost o predicție. În schimb, exercițiul a avut rolul de a evidenția provocările legate de pregătire și de răspuns care ar apărea, probabil, într-o pandemie foarte gravă.”

Intenționat sau nu, Evenimentul 201 a „evidențiat” provocările „fictive” ale unei pandemii, împreună cu recomandări care merg mână în mână cu marea agendă de resetare care și-a instalat tabăra în nefasta „nouă normalitate”.

Forumul Economic Mondial împreună cu Centrul Johns Hopkins pentru securitate sanitară și Fundația Bill și Melinda Gates au prezentat șapte recomandări pe care guvernele, organizațiile internaționale și întreprinderile globale ar fi necesar să le urmeze în cazul unei pandemii.

Recomandările din cadrul Evenimentului 201 solicită o mai mare colaborare între sectorul public și cel privat, subliniind în același timp importanța stabilirii de parteneriate cu instituții globale nealese, precum OMS, Banca Mondială, Fondul Monetar Internațional și Organizația Internațională a Transportului Aerian, pentru realizarea unui răspuns centralizat.

Una dintre recomandări solicită guvernelor să se asocieze cu companiile de social media și cu organizațiile de știri pentru a cenzura conținutul și a controla fluxul de informații.

Companiile media ar trebui să se angajeze să se asigure că mesajele din surse autorizate sunt prioritare și că mesajele false sunt suprimate, inclusiv prin utilizarea tehnologiei” [sic] – Evenimentul 201 (octombrie 2019)

Potrivit raportului, „Guvernele vor trebui să se asocieze cu companiile media tradiționale și sociale pentru a cerceta și dezvolta abordări agile pentru a contracara dezinformarea.

Agențiile naționale de sănătate publică ar trebui să colaboreze îndeaproape cu OMS pentru a crea capacitatea de a elabora și de a difuza rapid mesaje de sănătate coerente.

Vă sună cunoscut?

De-a lungul anului 2020, Twitter, Facebook și YouTube au cenzurat, suprimat și marcat orice informație legată de coronavirus care contravine recomandărilor OMS, ca o chestiune de politică, exact așa cum recomandase Evenimentul 201.

Marile companii de tehnologie au desfășurat, de asemenea, aceleași tactici de suprimare a conținutului în timpul alegerilor prezidențiale din 2020 din SUA – etichetând drept afirmații „controversate” pe cele având conținut care pune la îndoială integritatea alegerilor.

2020: WEF a declarat că „Acum este momentul pentru o Mare Resetare”

După ce a cerut o mare resetare în 2014, cei de la Davos au repetat aceeași ideologie pentru încă câțiva ani, înainte de a pivota spre simularea unor scenarii de pandemie falsă.

La câteva luni după ce WEF a stabilit că nimeni nu este pregătit să facă față unei pandemii de coronavirus, OMS a declarat că există o pandemie de coronavirus.

Dintr-o dată, marea narațiune de resetare pe care WEF a alimentat-o timp de șase ani, a găsit un loc unde să-și instaleze cortul în tabăra „noii normalități”.

Pandemia reprezintă o fereastră de oportunitate rară, dar îngustă, pentru a reflecta, reimagina și reseta lumea noastră pentru a crea un viitor mai sănătos, mai echitabil și mai prosper”, a declarat Schwab la 3 iunie 2020.

Și acolo ne aflăm astăzi.

 • Elitele de la Davos au spus cu mulți ani în urmă că doresc o resetare globală a economiei
 • Au făcut simulări cu ce s-ar petrece dacă ar avea loc o pandemie
 • Iar acum spun că ideologia marii resetări este soluția la pandemie și că trebuie să fie adoptată rapid

Marea resetare este un mijloc pentru un scop.

Următorul punct în agendă este o schimbare completă a societății sub un regim tehnocratic de birocrați nealeși care vor să dicteze de sus în jos modul în care lumea este condusă, folosind tehnologii invazive pentru a vă urmări și localiza fiecare mișcare, cenzurând și reducând la tăcere pe oricine îndrăznește să nu se conformeze.

Citiți și:
Covid-19, doar un punct pe agenda Noii Ordini Mondiale. Ce surprize mai ascunde Marea Resetare
Marea Resetare: „Această pandemie covid este șansa noastră…” A cui?
Ce este Marea Resetare? Aşteptări reduse şi bio-tehno-feudalism

 

yogaesoteric
28 ianuarie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More