O dezbatere despre Ucraina și multe adevăruri ascunse

O dezbatere care a avut loc la România Civică TV a prezentat publicului român date mai puțin cunoscute și cenzurate de știrile ce sunt difuzate în mod curent pe marile canale mass-media, despre felul în care Ucraina pune în pericol civilii cu așa numitele bombe petală.

La discuțiile care au avut loc au participat scriitorul Calistrat Atudorei, autorul cărții Planurile Americii pentru hegemonia mondială, doctor în filosofie, scriitorul Ovidiu Hurduzeu, jurnalistul Florin Platon și realizatorul TV George Bănulescu.

Potrivit acestuia din urmă, „avem nevoie de astfel de voci și de informații foarte bine documentate. Ne ancorează în istoria recentă și nu numai. Avem nevoie să scăpăm de mega cenzura rețelelor de comunicare virtuală, avem 59.000 de abonați și poate reușim să ajungem la 60.000”, a spus Bănulescu în deschiderea emisiunii, el însuși fiind prezentator TV la aceeași televiziune. George Bănulescu și-a asumat ca în timpul dezbaterii să preia mesajele cititorilor și întrebările lor și să fie vocea publicului în dialog cu invitații.

Calistrat Atudorei a prezentat în cadrul dezbaterii dovezi despre faptele incalificabile ale armatei ucrainene care lansează bombe petală în zonele locuite de civili, bombe care nu sunt detectate ca metale și care pot fi luate drept jucării de către copii, aceste bombe provocând foarte multe victime în rândul civililor. Atudorei a prezentat imagini ale bombelor petală, ca și mărturia unui martor ocular din Donetsk care a explicat felul în care aceste arme sunt folosite de ucraineni împotriva civililor.

În continuarea acestor dovezi, Atudorei a descris pe larg și raportul Amnesty International care arată că Ucraina pune în pericol civilii prin practicile sale, ca și alte mărturii din surse occidentale care arată modalitatea criminală a ucrainenilor de folosire a civililor ca scuturi umane.

O discuție separată a fost dedicată crizei energetice pe care UE și-a provocat-o singură și efectelor ei pentru România. Vorbitorii au fost de acord că vârful crizei energetice încă nu a fost atins și că este de așteptat ca la iarnă toată lumea să înțeleagă ce greșeală a făcut UE tăindu-și singură accesul la resursele naturale rusești.

Un alt punct al dezbaterii a fost venirea unui detașament al Forțelor Aeriene Canadiene în România și pericolul implicării României în conflict pentru că utilizarea aeroporturilor unor terțe state pentru a veni în sprijinul forțelor ucrainene poate fi văzută ca o implicare a acestor state în război, potrivit ministrului rus al Apărării.

Nu în ultimul rând, situația centralei de la Zaporojie bombardată în mod iresponsabil de către ucraineni a fost un subiect dezvoltat de vorbitori, aceștia atrăgând atenția asupra absurdității acuzațiilor ucrainene că rușii s-ar bombarda singuri.

În cadrul dezbaterii au fost prezentate date interesante, cum ar fi, de exemplu, explicația lui Ovidiu Hurduzeu că ucrainenii au pierdut deja războiul și că ei îl prelungesc în mod cinic din motive propagandistice doar ca să fie mai multe victime și să arunce acuzații împotriva Rusiei.

La rândul său, Florin Platon, jurnalist și scriitor, a spus că Kievul a efectuat o operațiune punitivă împotriva populației de etnie rusă din Ucraina și care a început din 2014. El a amintit de 2 mai, de masacrul de la Odessa, când etnicii ruși au fot închiși în Casa Sindicatelor și incendiați, iar Calistrat Atudorei a explicat că acest tip de purificare etnică este specific nazismului și acesta este un argument suplimentar că Batalionul Azov are comportament nazist.

Înregistrarea emisiunii este disponibilă aici.

Citiți și:
Ucraina și prăbușirea valorilor occidentale
Viziunea de tip mesianic a liderului de la Kiev analizată de Cristian Unteanu. Ucraina va deveni „Marele Israel”!

 

yogaesoteric
2
1 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More