O femeie are o experienţă la așa-zisa graniță dintre viaţă şi moarte în urma căreia se vindecă în mod miraculos de cancer

 

Pe 2 februarie 2006, Anita Moorjani se afla în unitatea de terapie intensivă a unui spital din oraşul ei natal din Hong Kong. Era în comă. Ochii umflaţi erau închişi, respiraţia greoaie, ganglionii limfatici îi erau foarte măriţi, avea leziuni deschise peste tot pe piele, iar organele îi cedau. Trupul său fragil fusese distrus de limfomul Hodgkin (formă de cancer a sistemului limfatic).

Pe 26 martie 2006, Anita dansa şi bea şampanie la o nuntă, iar în iulie 2006 primea un certificat medical imaculat.

Anita Moorjani atribuie însănătoşirea şi recuperarea ei rapidă unei schimbări profunde în mintea şi inima ei. Experienţa acesteia este una dintre cele mai renumite experienţe la pragul dintre viaţă şi moarte (near-death experience/ NDE).

La fel cum au relatat multe alte persoane care au avut experienţe de acest fel, în timpul comei ea a simţit că şi-a părăsit trupul. Ca o confirmare, în cartea sa Dying to Me Be, şi pe website-ul NDE Research Foundation, a relatat cu exactitate o conversaţie între soţul său şi un medic, care a avut loc la aproximativ 12 metri de locul unde era trupul ei.

Nu a mai simţit dureri în corp şi a fost într-o altă dimensiune, unde era „cuprinsă de un sentiment profund de dragoste”. I s-a oferit posibilitatea de a alege să se întoarcă la viaţă sau să moară. „Am devenit conştientă de faptul că, dacă alegeam viaţa, trupul meu se va vindeca foarte repede. Aş fi putut vedea îmbunătățiri ale stării de sănătate nu în luni sau săptămâni, ci în zile!”, a scris aceasta. Şi, într-adevăr, aşa s-a petrecut după ce s-a trezit.

De asemenea, ea şi-a dat seama că frica a fost cauza cancerului, iar dragostea putea să îl vindece.

„Când oamenii urmează tratamente medicale clasice, acestea alungă numai boala din trupul lor, dar nu şi din structura lor energetică, astfel încât boala se întoarce”, a afirmat Anita. „Am realizat că dacă mă întorceam, aş fi avut o energie foarte sănătoasă.”

Doctorul Peter Ko, profesor asistent la Universitatea din California, a auzit despre recuperarea lui Moorjani şi a decis să investigheze cazul, primind acces, cu permisiunea ei, la dosarele medicale ale acesteia. Rezumatul a ceea ce a găsit în aceste înregistrări este redat pe site-ul Anitei Moorjani.

El a concluzionat: „Recuperarea ei a fost cu siguranţă remarcabilă. Bazat pe propria mea experienţă şi opiniile mai multor colegi, eu sunt în imposibilitatea de a atribui chimioterapiei recuperarea ei extraordinară”.

Jeffrey Long, medic oncolog în Houma, Louisiana, ce studiază totodată și experienţele la granița dintre viaţă şi moarte, a fondat siteul NDERF, unde Moorjani şi-a făcut publică pentru prima dată experienţa sa extraordinară. Reacția lui la povestea Anitei este, de asemenea, postată pe site-ul acesteia: „Ca medic care tratează cancerul, sunt fascinat de recuperarea uluitoare a Anitei după ce s-a aflat foarte aproape de moarte datorită afecţiunii maligne de care suferea. Literatura de specialitate a NDE conţine și alte relatări remarcabile şi chiar cazuri de vindecare aparent inexplicabile din punct de vedere medical ca urmare a unei experienţe în apropierea morţii. Sper că experienţa pe care Anita ne-a relatat-o va încuraja cercetarea în acest aspect fascinant al NDE.”

Moorjani a încercat tratamente alternative şi a făcut chimioterapie pentru prima dată doar la momentul critic, în februarie 2006. Oncologul T.K. Chan, care a tratat-o pe Moorjani la Sanatoriul Hong Kong Sanatorium Hospital, deși recunoaște unicitatea evoluției acestui caz, a rămas prizonierul scepticismului. El a declarat pentru publicaţia South China Morning Post: „Boala Hodgkin este destul de curabilă. Ea poate avea un răspuns impresionant la chimioterapie. […] Dacă experienţa spirituală a ajutat, nu sunt în măsură să spun. […] A fost o recuperare remarcabilă. Dar eu simt că a fost chimioterapia, cu siguranţă, şi drenarea de urgenţă a pieptului.”

Dr. Peter Ko, în schimb, a declarat pentru aceeași publicaţie: „Îmi este greu să folosesc termeni precum «leac miraculos» şi «remisie spontană», dar recuperarea ei a fost remarcabilă. […] Mintea sau corpul au fost capabile să trimită un mesaj la celulele canceroase pentru a opri genele mutante. Chimioterapia funcţionează bine cu boala Hodgkin, dar nu am văzut-o niciodată acţionând în acest fel.”


Citiți și:

Realitatea tainică a experiențelor la granița dintre viață și moarte (I) 
Un interviu cu un medic tibetan competent despre vindecare, Dumnezeu, sănătate, viaţă şi moarte
 

 

yogaesoteric
13 septembrie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More