O metodă simplă şi eficientă de dinamizare a centrilor de forţă

Plante vindecătoare ce pot fi folosite cu succes în practica spirituală pentru dinamizarea centrilor subtili energetici de forţă

Pentru dinamizarea centrilor de forţă, pe lângă metodele specific yoghine, putem folosi şi anumite plante vindecătoare (de leac), care dacă vor fi ingerate cu perseverenţă, zilnic, vor permite trezirea în fiinţa noastră a energiilor specifice fiecărui centru de forţă, prin intermediul proceselor foarte fine de rezonanţă cu energii binefăcătoare din Macrocosmos induse de plantele de leac.

Una dintre metodele cele mai simple ce ne permit perceperea şi dinamizarea efectelor subtile ale unei plante binefăcătoare constă în administrarea sublinguală a pulberii uscate din partea indicată a acestei plante. Această metodă a fost elaborată de profesor yoga Gregorian Bivolaru pe baza unor modalităţi orientale străvechi, în scopul unei cât mai bune valorificări a potenţialităţilor subtile energetice ale plantelor. Pentru aceasta vom măcina partea ce urmează a fi folosită de la planta aleasă cu ajutorul unei râşniţe electrice. O putem cerne eventual printr-o sită fină pentru a obţine o pulbere omogenă, după care plasăm pulberea rezultată sub limbă (umezind-o în prealabil uşor cu propria salivă) şi o păstrăm sublingual timp de aproximativ 20 de minute. În acest timp este bine să rămânem interiorizaţi, cu ochii închişi, într-o postură de meditaţie în care să avem spatele drept şi să urmărim să percepem cu atenţie efectele pe care planta le generează în fiinţa noastră.

Pentru dinamizarea centrului subtil de forţă Muladhara Chakra
RĂCHITAN: pulbere din partea aeriană a plantei; 2g (o linguriţă rasă) de 4 ori pe zi.

Pentru dinamizarea centrului subtil de forţă Swadhisthana Chakra
SCORŢIŞOARĂ: pulbere din scoarţă; 1g (o jumătate de linguriţă rasă) de 4 ori pe zi.

Pentru dinamizarea centrului subtil de forţă Manipura Chakra
GHIMBIR: pulbere din rădăcină; 0,5g de 4 ori pe zi.

Pentru dinamizarea centrului subtil de forţă Anahata Chakra
TRANDAFIR: pulbere din petale; 2g (o linguriţă rasă) de 4 ori pe zi.

Pentru dinamizarea centrului subtil de forţă Vishuddha Chakra
SALVIE: pulbere din frunze; 1g (o jumătate de linguriţă rasă) de 4 ori pe zi.

Pentru dinamizarea centrului subtil de forţă Ajna Chakra
ZMEUR: pulbere din frunze; 2g (o linguriţă rasă) de 4 ori pe zi.

Pentru dinamizarea centrului subtil de forţă Sahasrara
OBLIGEANĂ: pulbere din rădăcină; 1g (o jumătate de linguriţă rasă) o singură dată pe zi.
Respectaţi cu stricteţe gramajul indicat, deoarece obligeana este o plantă care, administrată în doze mai mari, este toxică pentru organism.

Aceste plante pot fi procurate de la majoritatea centrelor Plafar, precum şi de la centrul de terapii naturiste Santo Raphael (Bd. Dimitrie Pompei nr. 3-5, Bucureşti; fax: 031 805 45 43, call center: 0728 600 300).

 

yogaesoteric

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More