O nouă manipulare a corporaţiilor farmaceutice: Un studiu fals vrea să ne facă să credem că ibuprofenul ne face să trăim 10 ani în plus!

O știre manipulatoare a apărut în presă, inclusiv în cea din România (adevarul.ro).

„Ibuprofenul, un antiinflamator nesteroidian, ar putea contribui la menţinerea stării de sănătate şi la prelungirea considerabilă a speranţei de viaţă, potrivit cercetătorilor americani.

Un grup de cercetători de la Universitatea Texas a descoperit că ibuprofenul poate prelungi viaţa unor microorganisme cu aproximativ 15%, informează The Telegraph. În studiul lor, oamenii de ştiinţă au utilizat medicamentul pe drojdia folosită în brutărie, dar şi pe viermi Caenorhabditis elegans şi musculiţe drosofilă, administrând doze comparabile recomandate oamenilor. Drept urmare, cele trei tipuri de organisme testate au trăit mult mai mult decât cele care n-au au primit tratamentul. În cazul oamenilor, această prelungire a vieţii ar echivala cu circa zece ani. Mai mult decât atât, atât viermii, cât şi musculiţele au părut a avea o stare mai bună de sănătate, au precizat autorii studiului în lucrarea publicată în revista ştiinţifică americană Public Library of Science-Genetics.

«Nu înţelegem încă prea bine acest mecanism, dar merită să facem mai multe cercetări», a afirmat profesorul Michael Polymenis, cel care a coordonat studiul.

Cercetătorii cred că ibuprofenul acţionează asupra capacităţii celulelor de a asimila triptofanul, un aminoacid care formează proteinele şi care este esenţial pentru dezvoltarea oamenilor şi care nu trebuie să lipsească din alimentaţie.

Ibuprofenul este, la fel ca aspirina, un antiinflamator nesteroidian utilizat pentru a trata durerea şi febra. El a fost creat de compania Boots în anii 1960 şi a devenit disponibil fără reţetă în întreaga lume în anii 1980. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a inclus ibuprofenul pe lista sa de „medicamente esenţiale“, necesare fiecărui sistem de sănătate.”

De ce această ştire este manipulatoare? Pentru că este absolut ridicol să spui că un anume medicament prelungeşte viaţa omului cu 10 ani. Dacă, de exemplu, cineva ar lua ibuprofen toată viaţa, şi ar trăi 82 de ani, atunci aşa-zişii cercetători ar spune: „Uite, datorită Ibuprofenului a trăit atât. Dacă nu lua acel medicament, trăia 72 de ani”. Total greşit! Eu pot să spun „Din cauza ibuprofenului, omul a trăit 82 de ani, când putea trăi 92 de ani”. Nici afirmaţia mea, dar nici afirmaţia aşa-zişilor cercetători nu poate fi adevărată, atât timp cât nu se cunoaşte în mod real cât ar fi trăit acel om.

Precum am mai spus şi alte dăţi, marea majoritate a cercetărilor în domeniul medical sunt făcute în scopul promovării unor anumite medicamente şi compuşi medicali produşi de marile corporaţii farmaceutice. Şi asta pentru ca aceste corporaţii să fie cât mai profitabile.

Ibuprofenul este un medicament antiinflamator nesteroidian, analgezic şi antipiretic şi un antiagregant plachetar (de trombocite); din clasa sa fac parte nurofenul şi aspirina. În loc de nurofen, folosiţi mai degrabă lămâi, usturoi, ghimbir, căci sunt mult mai bune!

Sursa: almeea.ro

Citiţi şi:
Despre ravagiile nebănuite ale industriei farmaceutice contemporane
Transplanturile: donaţie sau crimă?

yogaesoteric
10 august 2015

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More