Vodafone rupe tăcerea! «Există fire secrete care le permit autorităților să ne asculte în timp real»

Cu un an în urmă, Vodafone, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din lume, a dezvăluit că există fire secrete care le permit agenţiilor guvernamentale să asculte toate convorbirile din această reţea.

Mai mult, oficialii Vodafone au declarat că tehnologia aceasta este foarte folosită în 29 de ţări europene în care activează compania, dar şi în alte zone din lume. Compania a întocmit un raport gros cât o carte în care explică modul în care guvernele monitorizează conversaţiile oamenilor.

Vodafone susţine că nu e singura companie de telefonie care are fir direct cu statul, şi că această tehnologie s-ar aplica în cazul tuturor operatorilor, scrie The Guardian.

Raportul celor de la Vodafone cuprinde aproape toate ţările europene. Totuşi, informaţiile despre ceea ce se petrece în România sunt vagi, pentru că în ţara noastră e interzisă prin lege divulgarea informaţiilor privind metodele prin care telefoanele populaţiei sunt ascultate, ori mesajele citite, chiar dacă astfel de practici există şi la noi.

La fel se petrece şi în Albania, Ungaria, dar şi în Egipt, India, Malta, Quatar, Africa de Sud şi Turcia.

Sursa: onlinereport.ro

Citiţi şi:
Românii sunt ascultaţi în masă. Înregistrarea telefonică, proba favorită a anchetatorilor
Un raport destinat preşedintelui SUA arată că «supravegherea în masă a populaţiei nu are niciun efect în detectarea teroriştilor»

yogaesoteric
10 august 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More