O premieră BIZARĂ în SUA: o companie privată şi-a convocat angajaţii la… implantarea de cipuri!

 

Pe 1 august aproape jumătate dintre angajaţi au primit cipuri!

Întotdeauna au existat, în istoria umanităţii, indivizi ori grupuri care şi-au dorit funcţia de Big Brother. Chiar şi azi sunt unii care ar vrea să-şi țină semenii sub control, să impună un totalitarism „soft”, dar la fel de liberticid precum totalitarismele trecute. Ca să-i facă munca de supraveghere mai uşoară oricărui eventual Big Brother (existent sau doar în devenire), unii au făcut coadă deja, fără să le-o ceară nimeni în mod imperativ, la implantarea de cipuri. O companie din Wisconsin (SUA) – Three Square Market, cunoscută şi ca 32M, a dorit să devină prima care oferă cipuri pentru toţi angajaţii. Se aştepta ca mai mult de 50 dintre angajaţii companiei să-şi primească noile implanturi, însă doar 41 din cei 85 de angajaţi au fost de acord să primească microcipul.

Cipuirea a fost opţională (deocamdată!). Cipul RFID (radio-frequency identification), de mărimea unui bob de orez a fost introdus la nivelul mâinii, între degetul mare şi cel arătător.

CEO-ul companiei cu pricina susţine că tehnologia RFID oferă o serie de înlesniri în activitatea cotidiană a angajaţilor: acces rapid în birouri, utilizarea copiatoarelor firmei, conectarea a diferite dispozitive la computerele firmei, stocarea informaţiilor medicale şi efectuarea plăţilor. Cipurile sunt similare celor existente în cardurile de credit „contactless” ori celor care li se implantează… animalelor de la ferme.

Prin iniţiativa sa, compania americană poate fi pusă alături de firma suedeză Epicenter care, de asemenea, şi-a îndemnat angajaţii să-şi implanteze cipuri subcutanate. Şi mulţi s-au conformat, entuziaşti.

Atunci când personalul companiei americane a fost informat despre program, reacţiile au fost de reticenţă sau de entuziasm, dar în cele din urmă aproximativ jumătate au optat pentru implanturi. Costurile implantului se ridică la 300 USD, pentru fiecare angajat. Compania susţine că va achita întreaga sumă în numele angajaţilor. Pe viitor, angajaţii nu vor mai trebui să aibă la ei chei sau cartele de acces, fiindcă vor fi dotaţi cu cipuri.

Angajaţilor care s-au îngrijorat că toate mișcările lor vor fi monitorizate de conducerea companiei, li s-a spus că cipurile nu vor include componente GPS şi că sunt bine protejate contra atacurilor informatice sau tentativelor de sustragere de informaţii. Cipurile nu vor fi conectate la internet, au fost asiguraţi ei. Ca să fie şi mai convingător, CEO-ul companiei, a spus că vor primi astfel de implanturi inclusiv soţia şi copiii săi, ocazie cu care va fi organizată şi o petrecere la sediu, pentru a serba „cipuirea”.

Dacă angajaţii se vor răzgândi, ei vor putea să-şi îndepărteze implantul. Deşi s-ar putea ca angajaţii să nu fie localizaţi prin GPS, totuşi aceste dispozitive ar putea oferi angajatorilor (şi nu numai lor) o cantitate imensă de date despre ceea ce fac ei la locul de muncă şi în timpul liber. Aceste informaţii pot părea inofensive, de vreme ce se presupune că persoana purtătoare de implant n-are nicio infracţiune de ascuns, dar este posibil ca informaţiile, odată ajunse la dispoziţia cui nu trebuie sau stocate pe termen lung şi utilizate de către un stat cu tendinţe dictatoriale, să-i creeze mari probleme celui care a optat pentru implant.

„Multe lucruri încep cu cele mai bune intenţii, dar uneori intenţiile se mai schimbă”, a declarat, pentru ABC News, Adam Levin, preşedintele şi fondatorul firmei de protecţie a datelor CyberScout, adăugând: „am supravieţuit mii de ani fără a fi microcipaţi. Chiar este nevoie să o faceţi acum?”

Până una alta, petrecerea primilor angajaţi dotaţi cu cipuri din SUA a avut loc pe 1 august. Oare intuiţia şi raţiunea nu le-au dat deloc semnale acelor oameni că s-ar putea să n-aibă niciun motiv să petreacă după „cipuire”?

Între timp, Big Brother s-ar putea să-şi frece palmele satisfăcut, pentru că, iată, s-a dat semnalul pentru „marea petrecere”. Oare câţi dintre noi vor refuza, atunci când va veni vremea, să intre-n horă și să danseze după cum vor cânta instrumentele totalitarismului?

Citiţi şi:
Cipuri şi human enhancement – ofensiva tehnologiei pusă în slujba obţinerii controlului populaţional absolut
Poliția din Marea Britanie folosește softuri de recunoaștere faciala pentru a identifica oamenii din mulțime

 

yogaesoteric
18 decembrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More