Războiul împotriva banilor lichizi: Un nou proiect de lege în SUA va permite guvernului controlul total al banilor și bunurilor…

 

…precum și confiscarea acestora sau pedeapsa cu închisoarea pe motivul combaterii terorismului și falsificării


Proiect de lege în Senatul SUA: Călătorii trebuie să declare banii lichizi sau digitali ce depășesc $10.000 sau riscă 10 ani în închisoare și confiscarea tuturor bunurilor

Printr-un nou proiect de lege, guvernul american caută să-ți urmărească banii și bunurile permanent, permite oricăror întreprinderi cu legături guvernamentale să funcționeze ca o aripă a DHS și ți-ar confisca toate bunurile – inclusiv Bitcoin sau altă valută digitală – dacă nu declari fondurile atunci când călătorești cu peste $10,000.

Sub pretextul combaterii spălării banilor, Proiectul de lege 1241, „Actul pentru combaterea spălării banilor, finanțării teroriste și falsificării din 2017”, intensifică reglementarea valutei digitale și impune alte controale financiare autocratice în încercarea de a se asigura că nimic nu poate scăpa unuia dintre instrumentele cele mai abjecte și disprețuite ale statului: sechestrul civil. Toate acestea sub umbrela tot mai largă a combaterii terorismului.

Sechestrul civil permite guvernului să-ți sustragă banii, proprietatea și bunurile în lipsa procesului, iar nevinovăția ta – în special în privința infracțiunilor legate de droguri – este irelevantă. Un verdict de nevinovat nu garantează nicidecum returnarea bunurilor însușite de stat. În fapt, guvernul poate confisca orice atâta timp cât suspectează că o parte a bunurilor au fost utilizate sau apropriate prin infracțiuni.

De un timp, războiul asupra banilor lichizi a mocnit ascuns în spatele ușilor închise ale guvernului, și – deși oficialii preferă să pretindă în continuare că urmărirea bunurilor este justificată de falsificare, terorism și spălarea banilor – de fapt, un motiv important este că valuta fizică facilitează piața neagră și tranzacțiile netaxate și, în mod imperativ în Statele Unite, nu poate fi însușită prin sechestru civil la fel de ușor precum banii tranzacționați digital.

Caracterizat ca un efort de „a extinde prohibiția asupra spălării banilor”, proiectul de lege reduce sever dreptul de a călători liber, fără impedimente necuvenite, din moment ce călătorii cu peste 10.000 $ – chiar și deținuți digital, precum sub formă de Bitcoin – trebuie să depună o declarație.

Nesupunerea la această lege tiranică – incluzând nedepunerea declarației menționate mai sus – ar atrage penalități caracteristice unei dictaturi: confiscarea tuturor bunurilor, nu numai cele nedeclarate, și o condamnare de până la zece ani de închisoare.
Pentru a clarifica, Statul dorește să i se acorde permisiunea de a-ți confisca toate bunurile – conturi bancare, inclusiv casete de valori, carduri preplătite, carduri cadou, telefoane preplătite, cupoane preplătite, valute digitale, totul – chiar dacă declararea lor este omisă din neglijență.

Luând în considerare faptul că bunurile digitale îl urmează pe un individ oriunde acesta ar călători, un portofoliu de valută digitală trebuie teoretic să fie raportat oricând acea persoană ar părăsi Statele Unite.

Desigur, legislația de fapt doar modifică legi deja considerate dictatoriale – chiar și acum, nedepunerea declarației duce nu doar la confiscare, ci și la o sentință de până la 5 ani după gratii.

„Și ca și cum asta nu ar fi de ajuns, proiectul de lege le conferă autoritatea să te supună la supraveghere și interceptarea convorbirilor telefonice sau prin email etc. dacă au suspiciunea că ai putea transporta «instrumente monetare» în exces”, relatează Simon Black de la SovereignMan.com.

De obicei, autorizarea de interceptare a convorbirilor este rezervată pentru infracțiuni majore precum răpire, trafic cu persoane, fraudă etc.

„Iar acum putem adăuga la această listă și cash-ul”.

Dar nu doar statul urmărește fiecare tranzacție, din moment ce toți comercianții care vând cartele cadou sau preplătite vor fi nevoiți să le raporteze de asemenea.

Mai rău – și în sfidare față de structurile curente legate de valuta digitală – guvernul dorește să includă cumva și emitenții de valută digitală în schema sa de spionaj.

Conform legislației, relatează Smaulgold.com, Secretarul de Securitate Internă și Comisarul pentru Vame și Protecția Granițelor Statelor Unite ar trebui, în 18 luni de la promulgarea legii, să creeze o „strategie de protecție a granițelor, să interzică și să detecteze dispozitivele de acces preplătit, valutele digitale, sau alte instrumente asemănătoare, la trecerile de frontieră și alte porturi de intrare în Statele Unite, inclusiv o evaluare a infrastructurii necesare pentru implementarea strategiei”.

Obligația de a declara sume de peste 10.000 de dolari în orice formă s-ar afla există indiferent dacă funcționarii vamali au sau nu o modalitate de a detecta astfel de valori. Din moment ce monedele digitale călătoresc cu titularul [oriunde], trebuie declarat întregul portofoliu de criptomonede de fiecare dată când titularul intră în SUA.
Călătorii ce au în posesie bunuri, metale prețioase și conturi ce depășesc 10.000 de dolari deținute în afara Statelor Unite, nu ar fi nevoiți să le declare guvernului.

Deși guvernul insistă că „Dacă n-ai nimic de ascuns, n-are de ce să-ți fie teamă”, Legea pentru Combaterea Spălării Banilor, Finanțării Teroriste și Falsificării din 2017 dovedește că nu poți ascunde nimic de ghearele sale lacome – iar dacă încerci, poți ajunge într-o cușcă pentru un deceniu, fără un ban după eliberare.

Bine ați venit în America, unde bunurile voastre sunt treaba guvernului, iar libertatea nu este nicidecum gratuită.

Secțiunea 13 a Proiectului de lege 1241 din Senatul SUA prevede implementarea unor măsuri și aparaturi speciale pentru detectarea bunurilor și valorilor persoanelor care trec vama, eliminând total prezumția de nevinovăție și transformând lumea într-o societate de sclavi.

Iată că societatea Big Brother face antrenamente serioase pentru introducerea semnul fiarei, iar până la următoarea etapă: cipul implantat, nu pare să mai dureze mult.

Secțiunea 13 a proiectului de lege 1241

SEC. 13.
Dispozitive de acces preplătite, valute digitale, sau alte instrumente similare.
(a)
În general. – Secțiunea 5312(a) din titlul 31, Codul Statelor Unite, este modificată
(1) în paragraful (2)(K)
(A) prin inserarea [sintagmei] „dispozitive de acces preplătite, valută digitală” după „mandate poștale”; și
(B) prin inserarea înaintea ultimului punct și virgulă a următoarelor: „sau orice agent de schimb ori emitent de valută digitală”;
(2) în paragraful (3)(B), prin inserarea [sintagmei] „dispozitive de acces preplătit” după „livrare”; și
(3) prin adăugarea la sfârșit a următoarelor:
„(7) «dispozitivul de acces preplătit» reprezintă un dispozitiv electronic sau mijloc, precum un card, placă, cod, număr, număr de serie electronic, număr de identificare mobil, număr de identificare personal, sau oricare alt instrument, ce asigură un portal către fonduri sau valoarea fondurilor plătite în avans și care pot fi recuperabile și transferabile la un anumit punct în viitor”.

(b) Raportul GAO.– Nu mai târziu de 18 luni de la data legiferării acestui Act, Controlorul General al Statelor Unite va înainta Congresului un raport despre
(1) impactul amendamentelor din subsecțiunea (a) asupra aplicării legii, industria de acces preplătit, consumatorii; și
(2) implementarea și aplicarea regulii finale intitulată „Reglementarea Actului Secretului Bancar – Definiții și Alte Reglementări Privind Accesul Preplătit” (76 Fed. Reg. 45403 (19 Iulie, 2011)) de către Departamentul Trezoreriei.

(c) Strategia de protecție a vamelor și granițelor în privința dispozitivelor de acces preplătit. – Nu mai târziu de 18 luni de la data legiferării acestui Act, Secretarul de Securitate Internă, în consultare cu Comisarul pentru Vame și Protecția Granițelor Statelor Unite, va înainta Congresului un raport
(1) detaliind o strategie de protecție a granițelor: să interzică și să detecteze dispozitivele de acces preplătit, valutele digitale, sau alte instrumente asemănătoare, la trecerile de frontieră și alte porturi de intrare în Statele Unite; și
(2) ce include o estimare a infrastructurii necesare pentru a implementa strategia detaliată în paragraful (1).

Modificările Codului legislativ al Statelor Unite au repercusiuni asupra tuturor instituțiilor financiare, îngrădind libertatea și cedând tot mai multe drepturi guvernelor totalitariste Big-Brother.

Conform law.cornell.edu, termenul de instituție financiară reprezintă:
(a) O bancă asigurată (precum este definită în secțiunea 3(h) a Actului Asigurării Depozitului Federal (12 U.S.C. 1813(h));
(b) O bancă comercială sau societate fiduciară;
(c) Un bancher privat;
(d) O agenție sau ramură a unei bănci străine în Statele Unite;
(e) Orice uniune de credit;
(f) O casă de economii;
(g) Un broker sau agent de schimb înregistrat la Comisia de Titluri de Valoare și Schimb conform Actului de Schimb a Titlurilor de Valoare din 1934 (15 U.S.C. 78aet seq.);
(h) Un broker sau agent de schimb în titluri de valoare;
(i) Un bancher de investiții sau companie de investiții;
(j) O casă de schimb valutar;
(k) Un emitent sau furnizor de cecuri de călătorie, cecuri, mandate poștale, sau alte instrumente similare;
(l) O companie de asigurare;
(m) Un comerciant de bijuterii, metale sau pietre prețioase;
(n) O companie de creditare sau finanțare;
(o) Un expeditor de bani autorizat sau oricare altă persoană care se implică într-o activitate comercială în transmiterea de fonduri, incluzând orice persoană ce se implică într-un sistem de transferuri monetare informale sau orice rețea de persoane care se implică într-o activitate comercială de facilitarea transferului monetar domestic sau internațional în afara sistemului de instituții financiare convenționale;
(p) O întreprindere ce desfășoară comercializarea de vehicule, inclusiv automobile, avioane, sau bărci;
(q) Orice întreprindere sau agenție ce se implică în orice activitate ce este determinată de Secretarul Trezoreriei, prin reglementare, a fi o activitate ce este similară, în legătură cu, sau substitutivă oricărei activități pe care orice întreprindere descrisă în acest paragraf este autorizată să o desfășoare; ori
(r) Orice altă întreprindere desemnată de Secretar ale cărei tranzacții monetare au un grad ridicat de utilitate în materii penale, de taxare, sau de reglementare.

Este tot mai evident că restricționarea banilor cash se află pe lista imediată a agendei elitelor. Au fost luate măsuri severe pe toate meridianele.


Citiți și:

Bancherii s-au întâlnit în secret la Londra pentru a plănui să «elimine cash-ul»!

Dispariţia banilor lichizi, RFID, Bilderberger – Noua Ordine Mondială (NWO) implementată într-un tempo rapid. Aici am putea avea un răspuns

Începutul colapsului final al sistemului capitalist

 

yogaesoteric
18 decembrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More