O Românie a ideilor, a talentelor tinere, a originalităţii, a autenticităţii e singura şansă de a da sens acestor 100 de ani

 

Mesajul profesorului univ. dr. Mihai Nadin cu ocazia sărbătoririi centenarului Unirii priveşte către viitor, invitându-ne pe fiecare dintre noi să ne accesăm inestimabilele resurse interioare, autenticitatea, cu care suntem din plin înzestraţi, pentru a reuşi.

„O sută de ani – un start! Viitorul ne aparţine doar în măsura în care îl definim noi înşine.

Din perspectiva ştiinţei anticipării, ceea ce contează este viitorul. În inevitabila geopolitică a economiei globale, doar ceea ce e deosebit şi preţios este recunoscut și premiat.

O Românie a ideilor, a talentelor tinere, a originalităţii, a autenticităţii este singura şansă de a da sens acestor 100 de ani.

Să fim cinstiţi cu noi înşine: aceşti 100 de ani sunt sărbătoriţi într-o lume în care nu valorile contează, ci brutalitatea impunerii unui numitor comun submediocru.

Şansa celor care fac România o realitate umană deosebită este de a nu deveni la fel ca ceilalţi în lume. Orice modă, indiferent de unde vine, trece. Acest adevăr simplu merită să fie redescoperit în contextul în care libertatea, pe care românii și-au dorit-o de mult timp, poate fi confundată cu seducţia imitării succeselor altora.

În goana spre viitor e mai puțin important cine ajunge primul la ţel – în Silicon Valley viitorii campioni au mai mulți bani decât vor fi în stare să cheltuiască –, ci care este ţelul pe care vrem să-l atingem.

România, cu prietenii pe care îi îmbrățișezi, îmi este mai importantă decât planeta Facebook, unde ne colecționăm unul pe altul, dar habar nu avem cine suntem.”

Prof. Univ. Dr. Mihai Nadin
Fondatorul Știinţelor Computaţionale

***
Mihai Nadin s-a afirmat încă din anii ’70 ca scriitor şi filosof, inițiind noua știință a esteticii informaționale. A predat cursuri la Stanford, Berkeley-California, Texas University etc., având peste 12.000 de studenți și peste 500 de doctoranzi. În1994 a înfiinţat primul Institut de Cercetare a Sistemelor de Anticipare – Universitatea Texas.

Citiţi şi:

Uimitori români contemporani, înzestrați cu o excepțională creativitate, inventivitate și sclipiri de geniu

Centenarul unui stat în captivitate (I)

 

yogaesoteric
7 februarie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More