O simplă spălare nazală cu soluție salină, mai eficientă decât orice vaccin și pastile anticovid în prevenirea spitalizării

Studiu publicat în prestigiosul jurnal academic SAGE

O simplă spălare nazală cu o soluție salină efectuată în termen de 24 de ore de la apariția simptomelor covid, de două ori pe, zi timp de 14 zile, poate reduce de 8 ori riscul de a dezvolta o formă gravă și chiar de a fi internat în spital, potrivit unui studiu semnalat de avertizorul public Steve Kirsch.

Această metodă este mult mai bună decât Paxlovid (doar o reducere de 2,5 ori mai mare, dacă credeți datele din studiu).

Această metodă este mult mai bună decât orice alt vaccin covid după cum se comportă în practică și este, de asemenea, mult mai sigură”, afirmă cunoscutul avertizor.

Studiul se intitulează: „Inițierea rapidă a irigării nazale cu soluție salină pentru a reduce severitatea bolii la pacienții internați cu covid+ cu risc ridicat”.

Studiul recent apărut în SAGE Journal îl contrazice pe „specialistul” Robert Legare Atmar, apărut la CNN și citat de presa din România în timpul pandemiei, care, în urmă cu mai bine de doi ani, susținea că soluția salină este ineficientă și, prin urmare, este doar un… „mit”.

„Mitul” dovedit realitate era recomandat și de bătrânii satelor de la noi, care se spălau pe dinți cu sare grunjoasă și se clăteau cu soluție salină.

Sarea, datorită efectului higroscopic, extrage apa din celula bacteriană, care se deshidratează și moare, explică independent de acest studiu o sursă medicală. În acest fel, banala sare de bucătărie ajută la scăderea populației bacteriene și… covidiene, din câte se pare.

Citiți și:
JALA-NETI, o tehnică de purificare nazală cu ajutorul apei sărate
Prof. Ovidiu Bojor: Curățați căile respiratorii cu această soluție și sterilizați aerul din casă în acest fel

 

yogaesoteric
4 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More