O «societate secretă» care a acționat împotriva lui Trump şi la care au aderat şefi ai serviciilor secrete a fost dezvăluită…

 

Comisia de anchetă din Congresul SUA a descoperit dintr-un nou lot de mesaje text trimise între agenți FBI anti-Trump că o „societate secretă” a oamenilor din cadrul Departamentului de Justiție (DOJ) și al FBI s-ar fi putut întâlni „imediat după” alegerile din 2016 pentru a-l submina pe președintele Trump, potrivit senatorului republican John Ratcliffe (R-TX), cel care a examinat mesajele.

Noile mesaje text au fost incluse într-un document al DOJ de 384 de pagini prezentat Congresului în data de 19 ianuarie, scrisoarea de intenție menționând că cinci luni de mesaje text – din 14 decembrie 2016 până în 17 mai 2017 – au dispărut (numai NSA avea copii).

Ratcliffe împreună cu senatorul republican Trey Gowdy (R-SC) au discutat ultimele evoluții ale anchetei Congresului SUA cu Martha McCallum de la Fox News. Cu această ocazie senatorul Ratcliffe a declarat:

„Ce am aflat astăzi din miile de mesaje text pe care le-am analizat este că probabil ei nu au făcut o verificare a pozițiilor părtinitoare. Există cu siguranță o bază factuală pentru a ne întreba cu temei dacă au acționat sau nu cu părtinire (împotriva președintelui Trump).

Știm despre polița de asigurare menționată în încercarea de a-l împiedica pe Donald Trump să devină președinte. Am aflat astăzi informația că, imediat după alegerea sa, s-ar putea să fi existat o societate secretă a unor oameni din cadrul Departamentului de Justiție și FBI, care îi include pe Page și Strzok, societate secretă constituită ca să lucreze împotriva președintelui Trump.”

Senatorul republican Gowdy a menționat „un mesaj despre a nu păstra mesaje text” și „o mai evidentă prejudecată împotriva președintelui Trump pe întreaga perioadă a alegerilor și în perioada de tranziție”. În cele din urmă Gowdy a spus că a văzut un mesaj care spunea că „Directorul Comey urma să informeze președintele Statelor Unite despre o anchetă” care ar fi putut fi, a speculat Gowdy, despre echipa lui Trump.

Cu privire la „societatea secretă”, Gowdy a declarat: „Aveți această poliță de asigurare în primăvara anului 2016, iar apoi în ziua următoare alegerilor, ceea ce nu au vrut să se petreacă cu adevărat, există un schimb de mesaje între acești doi agenți FBI, care în mod normal ar fi trebuit să fie orientați către fapte, care spune: «Poate că aceasta este prima întâlnire a societății secrete». Așa că aș vreau să știu despre ce societate secretă vorbesc, deoarece ei ar trebui să investigheze în mod obiectiv persoana care tocmai a câștigat alegerile. Deci da, aș vrea să știu.”

Un alt fapt interesant este că FBI a „pierdut” cinci luni de înregistrări a mesajelor text dintre agenții FBI anti-Trump Peter Strzok și Lisa Page. Explicația pentru această lipsă a fost „probleme de configurare legate de lansare, furnizare și actualizări software care au intrat în conflict cu capacitățile FBI de colectare”.

f

Mesajele dispărute se încadrează convenabil în perioada cuprinsă între 14 decembrie 2016 și 17 mai 2017 – ziua în care Robert Mueller a fost numit pentru a prelua ancheta FBI privind presupusa colaborare dintre Trump și Rusia, și în perioada în care FBI-ul se pare că ar fi lucrat din greu la „polița de asigurare” împotriva unei victorii a lui Trump – și în perioada în care „societatea secretă” ar fi lucrat asiduu, potrivit senatorului Ratcliffe.

O controversă a apărut, de asemenea, în urma dezvăluirii „textgate” (mesajele text „pierdute”) – și anume că unitatea de investigație internă a DOJ, Biroul Inspectorului General (OIG) a scris o scrisoare în decembrie anul trecut, în care afirma în mod specific că au obținut mesaje text de la Strzok și Page care acoperă perioada „lipsă”.

 După câte se pare, inspectorul general Michael Horrowitz a făcut această declarație din greșeală, procurorul general Jeff Sessions arătând că Horrowitz a fost de fapt cel care „a descoperit că sistemul FBI nu a reținut mesajele text timp de aproximativ cinci luni”, după cum a informat Fox News.

„Un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiție a declarat pentru Fox News că Biroul Inspectorului General nu are, de asemenea, niciun mesaj text dintre cei doi din perioada respectivă.”

Nu vă faceți griji, DOJ, cunoscut pentru onestitatea sa, nu va lăsa „nicio piatră neîntoarsă”.


Citiți și:

Se anunţă un adevărat cutremur în SUA. Acuzaţii fără precedent ale lui Donald Trump la adresa FBI: «Este o ruşine»

Noi dezvăluiri referitoare la Statul Paralel: Trump este amenințat cu insolență, în direct, de un analist al CNN, fost ofițer FBI
 

yogaesoteric
12 februarie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More