Oamenii care trăiesc înconjurați de multe păsări sunt mai fericiți

Pentru a trăi fericiți, să trăim înconjurați de păsări. Cel puțin asta reiese dintr-un studiu german publicat în revista Ecological Economics și preluat de revista GEO.

Studiul a fost realizat de cercetătorii germani pe 26.000 de europeni din 26 de țări diferite. Au fost luate în considerare și bogăția florei și faunei, dar și caracteristicile naturale ale peisajelor.

O corelație între fericire și diversitatea păsărilor

Analizând și comparând aceste date, cercetătorii au reușit să stabilească o corelație între numărul de specii de păsări și fericirea oamenilor chestionați.

Potrivit cercetărilor noastre, cei mai fericiți europeni sunt cei care sunt înconjurați de multe specii de păsări”, spune Joel Methorst de la Centrul German pentru Integrare Biodiversity Research (iDiv) și autorul principal al studiului.

O asociere care nu a fost observată privind alte specii de animale sau plante. Prezența păsărilor ar fi la fel de benefică pentru bunăstarea oamenilor ca un câștig în bani.

Am examinat datele socio-economice ale persoanelor intervievate și am constatat, spre surprinderea noastră, că diversitatea păsărilor a fost la fel de importantă pentru bunăstare ca și venitul lor”, spune profesorul Katrin Böhning-Gaese, director al centrului de cercetare Senckenberg Biodiversity and Climate.

La fel de multă satisfacție ca o creștere de 10% a venitului

Pentru o persoană cu un salariu mediu de 1237 de euro, o creștere cu 10% a bogăției aviare (sau aproximativ 14 specii) și o creștere cu 10% a veniturilor au adus la fel de multă satisfacție.

Nu este primul studiu care a stabilit o corelație între fericirea oamenilor și diversitatea păsărilor. Un studiu publicat recent în revista științifică PNAS sugerează că trilul păsărilor ar reduce nivelul de stres cu 28%.

Prin urmare, conservarea naturii nu numai că ne asigură baza materială pentru viață, ci constituie și o investiție în bunăstarea tuturor”, concluzionează cercetătorul.

Citiți și:
Migraţia păsărilor – un fenomen fascinant, parţial descifrat. Păsările migratoare, câmpul magnetic, Soarele şi stelele
Păsările Îl slăvesc neîncetat pe Dumnezeu. Încep dis-de-dimineață, la ceasul al treilea, și până la ceasul al nouălea nu se mai opresc
Două păsări

 

yogaesoteric
13 ianuarie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More