Oamenii de știință au constatat 1.500 de diferențe genetice între bărbați și femei, distrugând argumentele teoriei de gen

 

Cercetătorii de la Departamentul de Genetică al Institutului Weizmann din Israel au descoperit 1.559 diferențe genetice între bărbați și femei. Diferențe genetice care nu se referă numai la organele sexuale, ci, în mod surprinzător, și la alte organe, cum ar fi creierul, pielea și inima, potrivit site-ului LifeSiteNews.

„În general, genele specifice sexului se pot vedea în principal în sistemul reproductiv, subliniind distincția fiziologică notabilă dintre bărbați și femei”, au observat oamenii de știință. Cu toate acestea, marca unor gene care nu se cunoaște că se asociază în mod direct cu reproducerea a fost găsită, de asemenea, ca având o expresie sexuală specifică (de exemplu, genele de piele specifice bărbaților), adaugă cercetătorii.

Aceste constatări sugerează că există mult mai multe elemente în noțiunea de schimbare a sexului, prin trecerea la sexul opus, decât simpla intervenție chirurgicală și tratamentul hormonal.

„Rezultatele noastre pot ajuta la înțelegerea diverselor caracteristici biologice în contextul sexului (masculin și feminin)”, spun autorii acestui studiu. Intitulat „Peisajul sexului-diferențial și selecția sa consecventă la adulți”, studiul a fost publicat în BMC Biology la începutul acestui an.

În cadrul studiului, cercetătorii Moran Gershoni și Shmuel Pietrokovski de la Departamentul de Genetică al Institutului Weizmann au cartografiat mii de gene – bazele de date biologice ale tuturor informațiilor care fac ca fiecare persoană să fie unică – provenind de la 53 de țesuturi asemănătoare cu ale bărbaților și femeilor, cum ar fi pielea, mușchii și creierul.

Studiul a fost realizat pentru a examina măsura în care genele determină modul în care anumite boli vizează bărbații și femeile în mod diferit.

„Bărbații și femeile diferă în moduri evidente și mai puțin evidente, de exemplu în frecvența anumitor boli sau reacții la medicamente. Cercetătorii de la Institutul de Științe Weizmann au descoperit recent mii de gene umane care sunt exprimate diferit în cele două sexe”, se spune într-un un raport al Institutului privind constatările menționate.


Citiți și:

Bizara impunere în forţă a homosexualilor 

Spulberarea miturilor genetice cu privire la homosexualitate (I) 

 

yogaesoteric
7 octombrie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More